Szakmák Európa-bajnoksága - magyar siker

Farkas Miklós, 2010. december 27. 17:47

Kiemelkedő magyar sikerekkel zárult a december elején Lisszabonban lezajlott, a „szakmák Európa-bajnokságának” tekinthető EuroSkills 2010 nemzetközi szakmai verseny. Az Office ICT Team informatikai kategóriában induló magyar csapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza. A Nemzet Legjobbja címet a csapatvezető Kaplonyi Dávid érdemelte ki.

A Lisszabonban december 9-11. között megrendezett nagyszabású európai versenyen (www.euroskills.pt) 31 ország több mint 500 versenyzője indult 52 különböző szakmában. A rendezvénynek a három nap alatt több mint 150 000 látogatója volt. Az Office ICT Team kategóriában hazánkat képviselő négyfős csapat – amelynek minden tagja a Cisco Hálózati Akadémia hallgatója – a HTTP Alapítvány által szervezett márciusi válogató versenyen nyerte el az indulás jogát.

A hazai versenyt és a felkészítést az informatika szektor három meghatározó cége, az IT Services Hungary, a Microsoft Magyarország és a Cisco Magyarország támogatta. A nemzetközi versenyt megelőző fél évben a magyar csapat a Sisák Zoltán, Gál Balázs (mindketten a Cisco Hálózati Akadémia oktatói), Gál Tamás (Microsoft rendszermérnök) és Dormanns Marcel (az IT Services Hungary rendszermérnöke) összetételű szakértői csapat vezetésével intenzív felkészítő tréningen vett részt.

A háromnapos verseny során a fiataloknak egy képzeletbeli, kávéforgalmazással foglalkozó nemzetközi cég informatikai hálózatát kellett megterveznie és kiépítenie. A munkához szükség volt a Cisco és a Microsoft technológiák, valamint a nyílt forráskódú szoftverek mélyebb ismeretére, de a hatékony csapatmunka megszervezése is döntő fontosságú volt. A magyar válogatott végül csapatban épp csak lemaradva a dobogóról a negyedik helyezést érte el, de az egyéni értékelésben Kaplonyi Dávid (Project Manager) arany-, Horváth Tibor (Microsoft Specialist) ezüst-, Szabó Gábor (Cisco Specialist) pedig bronzérmet szerzett, és kiváló teljesítménye miatt a negyedik csapattag, Hajdú László (Open Source Specialist) is megkapta a Medallion of Excellence kitüntetést.

Kaplonyi Dávid lett az egész magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője is, és így kiérdemelte a Best of the Nation elismerést. Dávid mindössze két ponttal maradt el attól, hogy az összes szakma összevetése után, Európa legjobbjaként a „Best of Europe” kitüntetést is begyűjtse.

Kulcsszavak: Cisco oktatás verseny

Kiemelt hír

Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el. Az ESET kiberbiztonsági vállalat most a kiberbűnözők egy kevésbé ismert, de egyre gyakoribb támadási technikájára, a megszemélyesítésre hívja fel a figyelmet. 

2021. július 20. 14:45

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

InnoMax Klub: találkoztunk a felhők felett

Az Invitel soron következő üzleti klubjábnak témája a cloud computing, kiemelten annak a kis- és középvállalkozások napi üzletmenetében történő gyakorlati alkalmazása volt. Emellett a szemüveg nélküli 3D-s televíziózás magyar fejlesztésű, világújdonságnak számító innovációját is bemutatták.

2011. szeptember 25. 18:51

Ezüstérmes a magyar hackercsapat a cyber olimpián

Második helyezést ért el a magyar etikus hackerből álló csapat az EC-Council által szervezett CyberLympics világverseny európai döntőjén szombaton a Hacktivity-n (Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciáján). A világ első, az ENSZ cyber biztonsági szervezete (IMPACT) által támogatott nemzetközi  etikus hack bajnoksága kétfordulós, most régiós döntők zajlanak világszerte, s mindenhonnan az első két csapat jut tovább Amerikába a 2012-ben megrendezésre kerülő világdöntőre.

2011. szeptember 25. 18:43

Kovács Attila-díj 2011

Szeptember 30-ig várja a jelöléseket az Az év informatikai újságírója címre a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Informatika a Társadalomért Egyesület. A díj az idei évtől a közelmúltban elhunyt kiváló újságíró, Kovács Attila nevét viseli.

2011. szeptember 25. 18:33

Nagy érdeklődés kísérte és világrekord is született az első Tudományok Hídján

Hagyományteremtő szándékkal indult útnak Tudományok Hídja néven 2011. szeptember 17-én a Lánchídon és a Széchenyi téren idén első alkalommal megrendezett  nagyszabású tudománynépszerűsítő esemény. Elsődleges célja, hogy szimbolikusan áthidalja a tudományos szakemberek és tudományos képzettséggel nem rendelkezők közti szakadékot, valamint mindenki számára ízelítőt nyújtson a tudományos kultúrából. A rendezvény az ifjúság tudomány iránti kíváncsiságának felkeltését is szolgálta, akiknek a jövőben kulcsfontosságú szerepük lesz a sikeres és versenyképes Magyarország megteremtésében.

2011. szeptember 19. 17:46

Az IKT szektor lehetőségei a recesszióban

Bár a recesszió az IKT cégeket sem hagyta érintetlenül, az innovatív ötletekkel rendelkező cégek továbbfejlődésükhöz számíthatnak a kockázati tőkére – hangzott el a 2011. évi MENTA egyik fontos megállapítása. Többek között erről is hallgathattak hasznos előadásokat a résztvevők. Az IVSZ hagyományos menedzserkonferenciáján a piac, a technológia és a humánerőforrás menedzsment fontos kérdéseit tárgyalta meg a közel háromszáz résztvevő.  Bejelentették az első IVSZ Védjegy minősítést elnyert cégeket is.

2011. szeptember 18. 18:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

TVDownloader 1.19b

Az otthoni használatra ingyenes programmal Youtube, Vimeo, DailyMotion, Twitch, Veoh, BBC és további 900 webhely multimédiás tartalmait tölthetjük le nagyon egyszerűen. Az URL bemásolása után ki kell választani a kimeneti mappát és a felbontást.

2021. augusztus 4. 13:20

EMCO UnLock IT 6.0.0 Build 1250

Ezzel az ingyenes programmal a különböző alkalmazások vagy a rendszerfolyamatok által zárolt fájlokat és mappákat tudjuk nagyon egyszerűen feloldani. A folyamat végén már gond nélkül tudjuk a zárolt állományt módosítani, átnevezni, áthelyezni vagy törölni.

2021. augusztus 4. 13:18

Knowte 2.0.9

A Knowte egy jegyzetfelvevő alkalmazás, amely lehetővé teszi a jegyzetek gyors és egyszerű írását és szerkesztését. Különösen hasznos keresési funkciót tartalmaz. Konkrét szavak keresésénél az alkalmazás csak azokat a jegyzeteket jeleníti meg, amelyek tartalmazzák ezeket a szavakat.

2021. augusztus 3. 16:30