Global Excellence-díj a Matáv-Fornax munkafolyamat-irányító rendszerének

forrás Prim Online, 2003. május 11. 18:04
A Matávnál működő innovatív, kiemelkedő színvonalú munkafolyamat-irányító (WFMS) rendszerével a Fornax Rt. nyerte el a 2003 Global Excellence in Workflow" pályázat ezüst fokozatú díját. A munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb szervezetei, a Workflow Management Coalition (WfMC), a Giga Information Group és a Workflow And Reengineering International Association (WARIA) díjait április elején adták át New Yorkban.
New Yorkban évente Global Excellence díjjal tüntetik ki a legjobb munka- és munkaerő-menedzselő rendszert. Idén Európából az előzsűrizés után hat alkalmazott informatikai megoldást jelöltek a nemzetközi szakmai nívódíjra, köztük a Matávnál 1999 óta működő WFMS-t. A végső minősítés szerint a Matávnál használt munka- és munkaerő-menedzselő rendszer a második legjobb Európában.

A Fornax munkafolyamat-irányító rendszere vezérli a Matáv valamennyi cégen belüli, illetve az alvállalkozók felé irányuló műszaki folyamatát, így közel ötezer alkalmazott napi munkáját támogatja. A rendszer integrált egységként kezeli a folyamatvezérlést és a munkaerő-irányítást, s mindkét területen kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt. A vállalati folyamatok felső szintű irányítását és a feladatok végrehajtásának legapróbb részleteit egyaránt teljes körűen támogatja.

A díjazott informatikai rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy kifejezetten a távközlési iparág számára készült, így a nemzetközi sikerhez nagyban hozzájárultak olyan speciális szolgáltatások, mint például a különböző alkalmazásokkal (számlázási rendszerrel, műszaki nyilvántartásokkal, hálózatfelügyelettel stb.) létrehozott interfészek, a mobilkapcsolattal működő hordozható terminálok vagy a távközlési szolgáltatások grafikus tervezését lehetővé tevő szolgáltatástervező modul.

Többéves együttműködésünk során a Fornax és a Matáv igen hatékonyan dolgozott együtt. Munkakapcsolatunk jó példa arra, hogy ügyfél és informatikai szállító hogyan érhet el egymásra támaszkodva komoly eredményeket" mondta Balásy Bulcsú, a Fornax vezérigazgatója. A Fornax Rt. a nemzetközi Intracom-csoport tagjaként a nagyvállalati informatikai megoldások szakértője. A vállalat munkafolyamat-irányítással foglalkozó divíziója több nagyszabású rendszert vezetett be a közép-európai régióban. Díjnyertes megoldását Eventus néven forgalmazza, átfogó munkafolyamat- és munkaerő-irányító alkalmazáscsomagban.

Szász Attila, a Matáv hálózatirányítási igazgatója hozzátette: A Matáv által megtervezett folyamatot és szolgáltatási igényeket a Fornax maximális rugalmassággal vette figyelembe, és azokhoz igazította javasolt megoldásait, így a felhasználó és a fejlesztő közösen hozott létre egy kitűnő rendszert." A legnagyobb hazai távközlési szolgáltató hálózatirányítási igazgatóságának vezetője az elismerés kapcsán elmondta, hogy a létesítésben és a hibaelhárításban alkalmazott WFMS-t folyamatosan, az igényeknek megfelelően bővítik, fejlesztik.

A Global Excellence in Workflow díjait a munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb szervezetei hirdették meg. A tíz éve, 1993 augusztusában alapított Workflow Management Coalition (WfMC) a munkafolyamat-irányítási eszközök gyártóinak, felhasználóinak, elemzőinek és egyetemi/kutatási csoportjainak nonprofit nemzetközi szervezete. Célja, hogy a zoftverterminológia, az interoperabilitás és a munkafolyamat-termékek közötti kapcsolat szabványainak megteremtése révén ösztönözze, és a fejlődés érdekében formálja a munkafolyamat-irányítás alkalmazását. A több mint 200 tagot számláló, világszerte megtalálható WfMC a munkafolyamat-irányítás rohamosan bővülő szoftverpiacának első számú szabványügyi testületeként vált ismertté.

A Giga Information Group az e-business piac szereplőinek kínál a technológiákkal kapcsolatos tényszerű kutatási, tanácsadási és folyamatos képzési szolgáltatásokat. A szolgáltatását 1996-ban elindító Giga ügyfélkörébe mára világszerte több mint 1100 szervezet és 120 ezret is meghaladó számú regisztrált felhasználó tartozik, így a vállalat az informatikai tanácsadói üzletág leggyorsabban bővülő cégévé vált.

A Workflow And Reengineering International Association (WARIA) célja a munkafolyamatok alkalmazói és a vállalati folyamatok átalakításán dolgozó vezetők számára jól ismert kérdések meghatározása és tisztázása. A szervezet a tapasztalatcsere, a termékek értékelése, a felhasználók és a gyártók közötti véleménycsere, az oktatás és a képzés révén kíván választ találni a kérdésekre.

A Fornax Globe Excellence-díjas rendszere nemcsak a Matávnál bizonyított, ezt alkalmazzák a Deutsche Telekom horvátországi leányvállalatánál, a Hrvatski Telekomnál is.

Kiemelt hír

Csúcsot döntve telefonáltunk és interneteztünk a járvány második hulláma alatt

A belföldi negyedéves mobilinternet-forgalom 2020 végén túllépte a 126 millió GByte-ot, miközben egy évvel korábban még a 100 millió GByte-ot sem érte el – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből, amelyet tegnap tett közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hazai telefonhívások forgalma egy év alatt 18 százalékos emelkedéssel 7,1 milliárd percre nőtt 2020 utolsó negyedévére az előző év azonos időszakához képest.

2021. május 7. 09:55

Business Online ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

A Samsung a Bespoke Home 2021 online eseményen mutatta be vízióját a jövő háztartásáról. A bemutatón a vállalat Bespoke berendezései is bemutatkoztak, amelyek közül a Bespoke hűtőszekrény első alkalommal válik elérhetővé Magyarországon. Az új készülékek sokoldalúak, kialakításuk személyre szabható és hozzájárulnak a felhasználók csatlakoztatott életmódjához. 

2021. május 13. 16:48

Balogh János és Bozsóki István kapta a Dr. Magyari Endre-díjakat

A hírközlési ágazat életműdíjának számító Dr. Magyari Endre-díjakat Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke idén Balogh János ezredesnek, az NMHH főosztályvezetőjének, valamint Bozsóki Istvánnak, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) osztályvezetőjének adta át ma a győri Széchenyi István Egyetem online rendezvényén. A távközlés világnapjához kapcsolódó konferencián a hírközlési szakma Covid-áldozatairól is megemlékeztek egy meteorológiai ballon felengedésével.

2021. május 13. 15:04

Sok híresség kezdett online tartalomgyártási üzletbe

Az elmúlt egy évben Magyarországon is látványosan emelkedett azoknak az ismert embereknek a száma, akik erősítették vagy éppen megteremtették az internetes jelenlétüket. Az előbbiek közé tartozik Geszti Péter, aki a YouTube-csatornájának fejlesztésével kezdett foglalkozni, utóbbiakhoz pedig Friderikusz Sándor, aki 62 évesen döntött úgy, hogy podcast csatornát indít és ehhez egy külön stúdiót is megépít.

2021. május 13. 12:07

Új vezető a Schneider Electric gyöngyösi gyárában

2021. március 1-től Siliga Tündét nevezték ki a Schneider Electric gyöngyösi gyára igazgatójának.

2021. május 13. 11:10

Kik azok a digitális szurkolók?

A jövő digitális szurkolója a sportesemény előtt, közben és után is szórakozni szeretne, mindenről tudni akar, lehetőleg azonnal és első kézből. A sportkluboknak, bevételeik növelése érdekében elemi érdekük, hogy minél több területen szolgálják ki követőiket. 

2021. május 12. 19:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

thilmera7 0b169 Rev 3

A thilmera7 olyan valós idejű felügyeleti alkalmazás, amely képes a rendszer teljesítményének nyomon követésére és a hardverkonfiguráció különböző összetevőinek figyelésére. Részletes információkkal szolgálhat a memóriáról, a meghajtókról, a hálózatról, a CPU-ról, a GPU-ról, és a különböző folyamatokról.

2021. május 13. 15:26

FireAlpaca 2.5.0

Az ingyenes grafikai programban bőséges ecsetválasztékkal, jól átlátható menükkel és rétegkezeléssel szerkeszthetjük képeinket.

2021. május 13. 15:23

ZXT2007 Video Converter 2.4.2.1

Minden az egyben szoftver, amely lehetővé teszi audio- és videófájlok módosítását és átalakítását. Konvertálhatjuk az összes népszerű videoformátumot, beleértve az mp4, rm, divx, xvid, avi, wmv, asf, mpg, vob, mov, flv, 3gp, swf fájlokat iPod-ra, iPhone-ra, PSP-re, 3GP-re és egyebekre. Ezen videókból audio, MP3, WMA és WAV fájlokat is kivonhatunk.

2021. május 11. 11:51