Global Excellence-díj a Matáv-Fornax munkafolyamat-irányító rendszerének

forrás Prim Online, 2003. május 11. 18:04
A Matávnál működő innovatív, kiemelkedő színvonalú munkafolyamat-irányító (WFMS) rendszerével a Fornax Rt. nyerte el a 2003 Global Excellence in Workflow" pályázat ezüst fokozatú díját. A munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb szervezetei, a Workflow Management Coalition (WfMC), a Giga Information Group és a Workflow And Reengineering International Association (WARIA) díjait április elején adták át New Yorkban.
New Yorkban évente Global Excellence díjjal tüntetik ki a legjobb munka- és munkaerő-menedzselő rendszert. Idén Európából az előzsűrizés után hat alkalmazott informatikai megoldást jelöltek a nemzetközi szakmai nívódíjra, köztük a Matávnál 1999 óta működő WFMS-t. A végső minősítés szerint a Matávnál használt munka- és munkaerő-menedzselő rendszer a második legjobb Európában.

A Fornax munkafolyamat-irányító rendszere vezérli a Matáv valamennyi cégen belüli, illetve az alvállalkozók felé irányuló műszaki folyamatát, így közel ötezer alkalmazott napi munkáját támogatja. A rendszer integrált egységként kezeli a folyamatvezérlést és a munkaerő-irányítást, s mindkét területen kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt. A vállalati folyamatok felső szintű irányítását és a feladatok végrehajtásának legapróbb részleteit egyaránt teljes körűen támogatja.

A díjazott informatikai rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy kifejezetten a távközlési iparág számára készült, így a nemzetközi sikerhez nagyban hozzájárultak olyan speciális szolgáltatások, mint például a különböző alkalmazásokkal (számlázási rendszerrel, műszaki nyilvántartásokkal, hálózatfelügyelettel stb.) létrehozott interfészek, a mobilkapcsolattal működő hordozható terminálok vagy a távközlési szolgáltatások grafikus tervezését lehetővé tevő szolgáltatástervező modul.

Többéves együttműködésünk során a Fornax és a Matáv igen hatékonyan dolgozott együtt. Munkakapcsolatunk jó példa arra, hogy ügyfél és informatikai szállító hogyan érhet el egymásra támaszkodva komoly eredményeket" mondta Balásy Bulcsú, a Fornax vezérigazgatója. A Fornax Rt. a nemzetközi Intracom-csoport tagjaként a nagyvállalati informatikai megoldások szakértője. A vállalat munkafolyamat-irányítással foglalkozó divíziója több nagyszabású rendszert vezetett be a közép-európai régióban. Díjnyertes megoldását Eventus néven forgalmazza, átfogó munkafolyamat- és munkaerő-irányító alkalmazáscsomagban.

Szász Attila, a Matáv hálózatirányítási igazgatója hozzátette: A Matáv által megtervezett folyamatot és szolgáltatási igényeket a Fornax maximális rugalmassággal vette figyelembe, és azokhoz igazította javasolt megoldásait, így a felhasználó és a fejlesztő közösen hozott létre egy kitűnő rendszert." A legnagyobb hazai távközlési szolgáltató hálózatirányítási igazgatóságának vezetője az elismerés kapcsán elmondta, hogy a létesítésben és a hibaelhárításban alkalmazott WFMS-t folyamatosan, az igényeknek megfelelően bővítik, fejlesztik.

A Global Excellence in Workflow díjait a munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb szervezetei hirdették meg. A tíz éve, 1993 augusztusában alapított Workflow Management Coalition (WfMC) a munkafolyamat-irányítási eszközök gyártóinak, felhasználóinak, elemzőinek és egyetemi/kutatási csoportjainak nonprofit nemzetközi szervezete. Célja, hogy a zoftverterminológia, az interoperabilitás és a munkafolyamat-termékek közötti kapcsolat szabványainak megteremtése révén ösztönözze, és a fejlődés érdekében formálja a munkafolyamat-irányítás alkalmazását. A több mint 200 tagot számláló, világszerte megtalálható WfMC a munkafolyamat-irányítás rohamosan bővülő szoftverpiacának első számú szabványügyi testületeként vált ismertté.

A Giga Information Group az e-business piac szereplőinek kínál a technológiákkal kapcsolatos tényszerű kutatási, tanácsadási és folyamatos képzési szolgáltatásokat. A szolgáltatását 1996-ban elindító Giga ügyfélkörébe mára világszerte több mint 1100 szervezet és 120 ezret is meghaladó számú regisztrált felhasználó tartozik, így a vállalat az informatikai tanácsadói üzletág leggyorsabban bővülő cégévé vált.

A Workflow And Reengineering International Association (WARIA) célja a munkafolyamatok alkalmazói és a vállalati folyamatok átalakításán dolgozó vezetők számára jól ismert kérdések meghatározása és tisztázása. A szervezet a tapasztalatcsere, a termékek értékelése, a felhasználók és a gyártók közötti véleménycsere, az oktatás és a képzés révén kíván választ találni a kérdésekre.

A Fornax Globe Excellence-díjas rendszere nemcsak a Matávnál bizonyított, ezt alkalmazzák a Deutsche Telekom horvátországi leányvállalatánál, a Hrvatski Telekomnál is.

Kiemelt hír

Kihirdették az idei Vodafone Digitális Díj nyerteseit

Kéz-ortézis, nyelvtanulást segítő szoftver és idősek számára készített videóhívó gomb is található az idei díjazottak között. A Vodafone Magyarország Alapítvány által kiírt, 15 millió forint összdíjazású pályázatra olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek a digitalizáció segítségével kínálnak megoldást napjaink legégetőbb kihívásaira. Ebben az évben összesen 118 pályázat érkezett három kategóriában (Digitális Társadalom, Digitális Esélyegyenlőség, Környezetvédelem és Fenntarthatóság), továbbá egy Inkubációs Különdíjat is kiosztottak. 

2022. június 24. 09:44

Business Online ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kik lesznek idén a legdinamikusabban növekvő technológiai cégek?

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

2022. június 28. 22:55

Új feladatokat kapott az ECDL/ICDL

Idén Magyarországon is ICDL névre vált a világ több mint száz országában elérhető Európai számítógép-használói jogosítvány, az ECDL. Mára több mint félmillió magyar állampolgár igazolhatja digitális készségeit moduljainak teljesítésével, amelyek között a szövegszerkesztés és más informatikai alapok mellett már távmunkához szükséges és programozási ismeretek is elsajátíthatók.

2022. június 28. 21:29

Így lehetne felgyorsítani az elszakadást a bányászott széntől, kőolajtól és földgáztól

Tíz pontban foglalta össze a Schneider Electric azokat a lépéseket, amelyek segíthetik, hogy az Európai Unió már jóval az eredetileg kitűzött 2030-as határidő előtt csökkentse függését az importból származó fosszilis tüzelőanyagoktól. Az energiagazdálkodás és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat az Európai Bizottság májusban közzétett REPowerEU tervéhez kapcsolódva tette közzé a listát. Egyben üdvözölte az EU kezdeményezését, bízva abban, hogy az uniós célkitűzések már 2027 előtt elérhetők, a többi között az épületek és az ipar energiahatékonyságának növelésével.

2022. június 28. 17:24

Útmutató a sikeres S/4HANA bevezetéshez

Az S/4HANA átállás komoly üzleti transzformációt jelent egy vállalat életében. Sikerességéhez kulcsfontosságú a vezetőség és az érintett szereplők elköteleződése a projekt mellett. Az átállás alapos tervezést, ütemezést és az egyes projekt fázisokhoz megfelelően allokált erőforrásokat igényel.

2022. június 28. 13:59

A BME csapata bejutott a Portugál Űrügynökség európai rakétakilövő versenyére

Európa legnívósabb nemzetközi rakétaversenyére jutott ki a BME Suborbitals, a Műegyetem fiatal mérnökjelöltjeiből álló csapata egyedi fejlesztésű rakétájukkal. Az European Rocketry Challenge 7 napos eseményén Európa legjobb egyetemeinek hallgatóival mérik össze tudásukat Portugáliában. 

2022. június 28. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

PDF Split and Merge Basic Edition 4.3.1

Az ingyenes, nyílt forráskódú programmal PDF fájlokat tudunk szerkeszteni, lehetőségünk van forgatni, keverni, vágni, összefűzni, szétszedni különböző állományokat.

2022. június 28. 11:38

AKVIS Frames 7.1.3802.22065

Az AKVIS Frames ingyenes képszerkesztő szoftver segítségével egyszerűen díszíthetjük fényképeinket exkluzív képkeretekkel! Létrehozhatunk egyéni üdvözlőlapokat, hirdetéseket és meghívókat. A végeredményt jó minőségben kinyomtathatjuk, vagy megoszthatjuk közvetlenül a programból.

2022. június 27. 17:36

BS.Player 2.78 Build 1093

Ingyenes DVD, avi, mpeg, DivX és mp3 lejátszó, feliratozással. Állítható felirat, hangszabályozó, számos kodek, képarány állítása, szinkronok kiválasztása, Youtube támogatás, skinezhető felület, kedvencek mentése mellett még számos egyéb funkcióval rendelkezik. Rendkívül okos lejátszó, számos lehetőség tárulkozik elénk. Emellett könnyen kezelhető mind a laikusok számára, illetve azoknak is elég betekintést és hozzáférést biztosít, akik már szakértők a lejátszók, filmek, mozizás terén.

2022. június 27. 17:34