Global Excellence-díj a Matáv-Fornax munkafolyamat-irányító rendszerének

forrás Prim Online, 2003. május 11. 18:04
A Matávnál működő innovatív, kiemelkedő színvonalú munkafolyamat-irányító (WFMS) rendszerével a Fornax Rt. nyerte el a 2003 Global Excellence in Workflow" pályázat ezüst fokozatú díját. A munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb szervezetei, a Workflow Management Coalition (WfMC), a Giga Information Group és a Workflow And Reengineering International Association (WARIA) díjait április elején adták át New Yorkban.
New Yorkban évente Global Excellence díjjal tüntetik ki a legjobb munka- és munkaerő-menedzselő rendszert. Idén Európából az előzsűrizés után hat alkalmazott informatikai megoldást jelöltek a nemzetközi szakmai nívódíjra, köztük a Matávnál 1999 óta működő WFMS-t. A végső minősítés szerint a Matávnál használt munka- és munkaerő-menedzselő rendszer a második legjobb Európában.

A Fornax munkafolyamat-irányító rendszere vezérli a Matáv valamennyi cégen belüli, illetve az alvállalkozók felé irányuló műszaki folyamatát, így közel ötezer alkalmazott napi munkáját támogatja. A rendszer integrált egységként kezeli a folyamatvezérlést és a munkaerő-irányítást, s mindkét területen kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt. A vállalati folyamatok felső szintű irányítását és a feladatok végrehajtásának legapróbb részleteit egyaránt teljes körűen támogatja.

A díjazott informatikai rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy kifejezetten a távközlési iparág számára készült, így a nemzetközi sikerhez nagyban hozzájárultak olyan speciális szolgáltatások, mint például a különböző alkalmazásokkal (számlázási rendszerrel, műszaki nyilvántartásokkal, hálózatfelügyelettel stb.) létrehozott interfészek, a mobilkapcsolattal működő hordozható terminálok vagy a távközlési szolgáltatások grafikus tervezését lehetővé tevő szolgáltatástervező modul.

Többéves együttműködésünk során a Fornax és a Matáv igen hatékonyan dolgozott együtt. Munkakapcsolatunk jó példa arra, hogy ügyfél és informatikai szállító hogyan érhet el egymásra támaszkodva komoly eredményeket" mondta Balásy Bulcsú, a Fornax vezérigazgatója. A Fornax Rt. a nemzetközi Intracom-csoport tagjaként a nagyvállalati informatikai megoldások szakértője. A vállalat munkafolyamat-irányítással foglalkozó divíziója több nagyszabású rendszert vezetett be a közép-európai régióban. Díjnyertes megoldását Eventus néven forgalmazza, átfogó munkafolyamat- és munkaerő-irányító alkalmazáscsomagban.

Szász Attila, a Matáv hálózatirányítási igazgatója hozzátette: A Matáv által megtervezett folyamatot és szolgáltatási igényeket a Fornax maximális rugalmassággal vette figyelembe, és azokhoz igazította javasolt megoldásait, így a felhasználó és a fejlesztő közösen hozott létre egy kitűnő rendszert." A legnagyobb hazai távközlési szolgáltató hálózatirányítási igazgatóságának vezetője az elismerés kapcsán elmondta, hogy a létesítésben és a hibaelhárításban alkalmazott WFMS-t folyamatosan, az igényeknek megfelelően bővítik, fejlesztik.

A Global Excellence in Workflow díjait a munkafolyamat-irányítási iparág világszerte legnevesebb szervezetei hirdették meg. A tíz éve, 1993 augusztusában alapított Workflow Management Coalition (WfMC) a munkafolyamat-irányítási eszközök gyártóinak, felhasználóinak, elemzőinek és egyetemi/kutatási csoportjainak nonprofit nemzetközi szervezete. Célja, hogy a zoftverterminológia, az interoperabilitás és a munkafolyamat-termékek közötti kapcsolat szabványainak megteremtése révén ösztönözze, és a fejlődés érdekében formálja a munkafolyamat-irányítás alkalmazását. A több mint 200 tagot számláló, világszerte megtalálható WfMC a munkafolyamat-irányítás rohamosan bővülő szoftverpiacának első számú szabványügyi testületeként vált ismertté.

A Giga Information Group az e-business piac szereplőinek kínál a technológiákkal kapcsolatos tényszerű kutatási, tanácsadási és folyamatos képzési szolgáltatásokat. A szolgáltatását 1996-ban elindító Giga ügyfélkörébe mára világszerte több mint 1100 szervezet és 120 ezret is meghaladó számú regisztrált felhasználó tartozik, így a vállalat az informatikai tanácsadói üzletág leggyorsabban bővülő cégévé vált.

A Workflow And Reengineering International Association (WARIA) célja a munkafolyamatok alkalmazói és a vállalati folyamatok átalakításán dolgozó vezetők számára jól ismert kérdések meghatározása és tisztázása. A szervezet a tapasztalatcsere, a termékek értékelése, a felhasználók és a gyártók közötti véleménycsere, az oktatás és a képzés révén kíván választ találni a kérdésekre.

A Fornax Globe Excellence-díjas rendszere nemcsak a Matávnál bizonyított, ezt alkalmazzák a Deutsche Telekom horvátországi leányvállalatánál, a Hrvatski Telekomnál is.

Kiemelt hír

Rekordot döntött a Marketing Diamond Awards

Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

2023. január 30. 18:05

Business Online ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ATV-t és két helyi rádiót is megbírságolt a Médiatanács

Jogszerűtlenül kivitelezett termékmegjelenítésért bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az ATV-t a Napló című műsor egyik riportja miatt. A testület ezen kívül egy karcagi és szolnoki helyi rádió műsorainak vizsgálata során hiányosságot tárt fel, ezért bírságot rótt ki a szolgáltatójukra, emellett a szolnoki rádió burkolt reklámot is közzétett. 

2023. február 3. 20:24

Tíz hónap alatt egymillió forintot kapnak a gólya ösztöndíjasok a Széchenyi István Egyetemen

Egyszeri százezerről havi százezer forintra nő a Gólya ösztöndíj összege a győri Széchenyi István Egyetemen a következő tanévben. A jelentős támogatást tíz hónapra nyerhetik el azok a tehetséges elsőéves hallgatók, akik hazánk 109 kedvezményezettnek minősülő járásának valamelyikéből érkeznek az intézménybe tanulni.

2023. február 3. 17:01

Nehéz felmérni a vállalatok zöld törekvéseinek valós értékét

A piaci szereplők számára egyre fontosabbá válik, hogy elérjék a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény szerint 2050-re kitűzött nettó nulla kibocsátást. Ennek megfelelően a vállalatok mind gyakrabban kommunikálnak a szénsemlegesség eléréséhez kapcsolódó terveikről, vállalásaikat viszont gyakran kevés releváns adat birtokában teszik. A zéró kibocsátással kapcsolatos költéseik mértékét nehezen látják át, a cél eléréséhez szükséges beruházásokra pedig a legtöbb cégnek közel sincs elegendő erőforrása. A bizonytalan gazdasági környezet és az emiatt gyakoribbá váló rövid távú döntések pedig további akadályokat jelentenek a vállalatoknak a hosszú távú eredmény elérésében – derül ki a Baker McKenzie friss, 1000 vezető bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

2023. február 3. 15:33

Megérkezett az első Apple Premium Partner üzlet Magyarországra

Az iSTYLE első Apple Premium Partner üzlete várja vásárlóit a budapesti Árkád bevásárlóközpontban. A közép-kelet-európai régió második Apple Premium Partner márkaboltja az ikonikus Apple Store vásárlási élményét hozza el, és az ügyfélkiszolgálás teljesen új szintjét képviseli. Az új koncepció alapján megújult üzlet a korábbinál nagyobb területen és számos újdonsággal várja az Apple rajongókat.

2023. február 3. 14:06

Innovatív fogászati rendelőé az év egészségügyi honlapja

A budapesti MindenMent Fogászati Rendelőhálózat nyerte az egészségügyi kategória fődíját a 21. alkalommal megrendezett Az Év Honlapja pályázaton. A rendelő igazgatója szerint a honlap az orvos-beteg kommunikáció előszobája, ezért kiemelkedően fontos szerepe van.

2023. február 3. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

Agent Ransack 2022 Build 3366

A gyorsan és hatékonyan működő fájlkereső alkalmazás különböző algoritmusok alapján találja meg a keresendő tartalmat (kereshetünk fájlnevekre, kiterjesztésekre, méretre, dokumentumok tartalmában, módosítás és az utolsó hozzáférés dátuma szerint stb.).

2023. február 3. 15:33

NoxPlayer 7.0.5.2

A NoxPlayer egy remek Android emulátor, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a számítógépünkön futtassuk az Android alkalmazásokat és játékokat. Tetszetős szórakoztató eszköz, de nagyszerű fejlesztői segédeszköz is, mivel lehetővé teszi a programozók számára, hogy teljes funkcionalitású környezetben teszteljék új alkalmazásaikat.

2023. február 3. 15:22

Hornil StylePix 3.0.1.0

A Hornil StylePix egy ingyenes, könnyen kezelhető képszerkesztő rétegkezeléssel, effektekkel, szűrőkkel, retusáló- és rajzeszközökkel, vörösszem effektus eltávolítással stb.

2023. február 2. 16:29