Újabb akvizíció a hazai oktatási piacon

forrás: Business Online, 2021. február 11. 12:03

Újabb cégvásárlás révén bővül a tréningpiac egyik legnagyobb szereplője, a Training360 Kft. A vállalat a NetAcademia tavalyi akvirálása után most a szoftverfejlesztőket és tesztelőket képző, az egyik legismertebb iparági szereplőnek számító PROGmasters márkatulajdonosában, a QTC Kft.-ben szerzett jelentős tulajdonrészt. A Training360 Csoport informatikai, vezetői és soft-skill képzésein tavaly több, mint 12 ezer ember vett részt hagyományos tantermi, online, illetve vegyes képzéseken.

A hazai bootcamp piac egyik legismertebb cégében szerzett meghatározó tulajdonrészt a hazai oktatási piac legnagyobb szereplőjeként ismert Training360 Kft. A 2016-ban alapított, jelenleg 21 fős munkatársi gárdával rendelkező PROGmasters jellemzően 5 hónapos tanfolyamok keretében junior szintű szoftverfejlesztőket és tesztelőket képez. A Magyarországon alig néhány éve létező bootcamp oktatási formátum egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen informatikusból továbbra is óriási a hiány. 

 

„Mindkét cég felnőttképzéssel foglalkozik, a Training360 a vállalati szektorban a legerősebb, míg a PROGmasters elsősorban a karrierváltásra törekvő magánszemélyeket célozza meg. A két cég által képviselt értékek – így például a minőségi oktatásba vetett hitünk – ugyanakkor nagyon hasonlóak, ami szakmai befektetőként kifejezetten fontos volt számunkra. Bootcamp képzést a Training360 is nyújt, de a PROGmastersel kibővülve még nagyobb hangsúlyt kap ez az oktatási forma, így biztosak vagyunk abban, hogy együtt még sikeresebbek lehetünk ezen a piacon.” – mondta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

Nem ez az első alkalom, hogy a vállalat egy, a meglévő oktatási tevékenységet jól kiegészítő vállalkozásban szerez érdekeltséget. 2020 tavaszán a Training360 vásárolta meg a kizárólag online képzéseket kínáló NetAcademia Oktatóközpont 100 %-os tulajdonrészét. Ott az a döntés született, hogy az új tulajdonos megőrzi a márkanevet és változatlan szellemiségben viszi tovább a NetAcademiát. A PROGmasters esetében is ez a Training360 stratégiája.

 

Szakmai befektetővel tovább növekedni

„Amikor a PROGmasterst elindítottuk, az volt a célunk, hogy minőségi informatikaoktatást biztosítsunk a bootcamp szemlélet mentén. Ebbe nálunk a kezdetektől az is beletartozik, hogy nem csak szakmai képességekkel, hanem soft skillekkel is felruházzuk a nálunk tanulókat, felkészítve hallgatóinkat a munkaerőpiac és a partnercégeink aktuális igényeire. 5 év alatt eljutottunk oda, hogy minőségi oktatásaink révén a bootcamp piac egyik legismertebb szereplőjévé váltunk. Tulajdonosként ezért elérkezettnek láttam az időt arra, hogy a PROGmasterst a Training360-nal, mint szakmai befektetővel közösen még sikeresebbé tegyük a jövőben.” – indokolta az üzletrész-értékesítés okait Filep Szabolcs, aki ezután is marad a QTC Kft. – a PROGmasters márkatulajdonosának – ügyvezető igazgatója és oktatója, így hosszú távon elkötelezett a cég iránt.

 

A PROGmasters mögött álló QTC Kft. évről évre dinamikusan növelte árbevételét, mely 2020-ra az előzetes várakozások alapján átlépheti a 300 millió forintot.  A Training360 Kft. részéről saját tőkéből finanszírozott üzletrészszerzés január közepén már lezárult. A magyar tulajdonú Training360 csoportszintű, konszolidált árbevétele 2021-ben várhatóan meghaladja a 3,5 milliárd forintot.

Kiemelt hír

Csúcsot döntve telefonáltunk és interneteztünk a járvány második hulláma alatt

A belföldi negyedéves mobilinternet-forgalom 2020 végén túllépte a 126 millió GByte-ot, miközben egy évvel korábban még a 100 millió GByte-ot sem érte el – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből, amelyet tegnap tett közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hazai telefonhívások forgalma egy év alatt 18 százalékos emelkedéssel 7,1 milliárd percre nőtt 2020 utolsó negyedévére az előző év azonos időszakához képest.

2021. május 7. 09:55

Üzlet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Magyar Telekom 2021. első negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2021. első negyedévre vonatkozó, EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2021. május 11. 19:33

Az ABB innovatív megoldásaival korszerűsítik a vasúti járműveket Németországban

Az ABB megrendelést kapott a svájci központú vasúti járműgyártó vállalattól, a Stadlertől. A szállítandó berendezésekkel a Stadler azt kívánja elősegíteni, hogy a kiválasztott vasúttársaságok, az Észak-Németországban működő Nahverkehrsverbund Schleswig-Holstein GmbH (NAH.SH), illetve a német fővárosban működő Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) javítani tudják a flottájuk energiahatékonyságát, és fenntarthatóvá tegyék az általuk irányított vasúti közlekedést. 

2021. május 11. 12:33

Glami.hu: minden második fogyasztó gyakrabban vásárol divatcikket az interneten, mint a járvány előtt

A Glami.hu divatkereső platform nemzetközi fogyasztói felmérése szerint a koronavírus-járvány hatására a magyarok több mint fele nagyobb gyakorisággal rendelt ruházati cikkeket az interneten az elmúlt 12 hónapban, mint korábban, valamint akik ebben az időszakban tapasztalták meg az online vásárlás előnyeit a járványhelyzet megszűnése után is többet terveznek vásárolni webáruházakban.

2021. május 10. 21:08

Minden nyolcadik vállalatnál felgyorsult a flottabővítés a járvány hatására

A koronavírus-járvány hatására a magyar cégvezetők harmada várakozó álláspontra helyezkedett a céges flotta bővítését illetően és elhalasztotta az autóvásárlást, 12 százalékuk viszont a felgyorsult beszerzést választotta stratégiájául, hiszen a vírushelyzet miatt a munkavállaóik körében is körülbelül ugyanekkora arányban növekedett az igény a céges autóhasználatra. A bővítést tervezők szinte kizárólag (79%) új autók beszerzésén gondolkodnak, közel 40 százalékuk prémium kategóriás autó vásárlását tervezi – derül ki a Wallis Motor és a Share Now közös kutatásából. 

2021. május 7. 20:11

Minden várakozást felülmúlt a hazai e-kereskedelem növekedése

Egyre több felmérés és tanulmány támasztja alá, hogy az e-kereskedelem 2020-ban robbanásszerű növekedésen ment keresztül. A Retargeting.Biz online marketing automatizációs szoftvercég magyarországi vezetője, Nótin Szabolcs szerint a növekedés bár megtörhetetlen, a vírus enyhülésével valamelyest lassulni fog 2021-ben és az azt követő években. 

2021. május 6. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

FBackup 9.0 Build 274

A FBackuppal biztonsági mentéseket készíthetünk. Megadhatjuk, hol tárolja gépünkön, és persze azt is, miről szeretnénk backupot. A program egyszerűen működik, néhány kattintással készen van a biztonsági mentés.

2021. május 17. 17:32

Praat 6.1.43

A Praat egy fonetikai szoftver, amely hatékony eszköz azok számára, akik nyelvészeti szempontból szeretnének elemezni egy adott szót. Az adott hang rögzítése után a program létrehoz egy grafikont, ahol követhetjük, milyen volt a hangmagasság, intonáció, intenzitás stb. Segítségével mono vagy sztereó minőségben is rögzíthetjük az adott szót.

2021. május 17. 17:29

Outlook CalDav Synchronizer 4.1.0

Ingyenes Outlook plugin, amely szinkronizálja az eseményeket, a feladatokat és a kapcsolatokat az Outlook és a Google, a SOGo, a Nextcloud, a Horde vagy bármely más CalDAV vagy CardDAV szerver között. A támogatott Outlook verziók: 2007 / 2010 / 2013 / 2016 / 2019.

2021. május 15. 15:31