Az összefogás erejével segített idén karácsonykor a Vodafone

forrás: Prím Online, 2020. december 29. 09:28

A Vodafone Magyarország Alapítvány az év minden napján azon dolgozik, hogy a mobiltechnológia és a digitalizáció segítségével támogassa a rászoruló csoportokat – nincs ez másképp az ünnepi időszakban sem. 2020-ban a vállalat nem a klasszikus adományozási mechanizmust követte, hanem ahogy minden más tevékenysége során, úgy itt is a közösség igényeire reflektáló, fenntartható utat kereste. A Vodafone Alapítvány a lakosság, a Vodafone munkatársainak és a vállalati partnereinek bevonásával több millió forinttal támogatott különböző nonprofit szervezeteket, alapítványokat, illetve a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő diákokat és pedagógusokat. 

A pandémia mindenki számára korábban nem tapasztalt nehézségeket, kihívásokat hozott 2020-ban, azonban a rászorulóknak és az őket támogató nonprofit szervezeteknek, alapítványoknak nehezebb dolguk volt, mint ezelőtt bármikor. A támogató szervezetek és alapítványok szerepe az elmúlt egy évben még inkább nélkülözhetetlenné vált, ugyanakkor anyagi forrásaik sok esetben beszűkültek a gazdasági és társadalmi nehézségek hatására. 

 

A Vodafone Magyarország Alapítvány egész évben azon dolgozott, hogy a digitalizáció segítségével támogassa a rászoruló csoportokat, segítse a digitális oktatásra való átállást, programjai révén hozzájáruljon a digitális esélyegyenlőség megteremtéséhez és bolygónk védelméhez. Természetesen az ünnepi időszakban sem volt ez másképp, ugyanis a vállalatnál jelentős hagyománya van az ünnepi adományozásnak. 

 

A Vodafone adománygyűjtő programja több célcsoportot – lakosságot, munkatársakat és vállalati partnereket – szólított meg és minden esetben a közösségi összefogás erejére hívta fel a figyelmet. A lakosságot például ’Az angyalok köztünk járnak’ elnevezésű közösségi média kampánnyal vonták be, melynek keretében a Vodafone Magyarország minden komment után 100 forintot ajánlott fel. Az így összegyűlt több millió forintnyi pénzösszeget a Vodafone Alapítvány a Főállású Angyalok munkájának támogatására ajánlotta fel: öt, a Digitális Iskola Programban résztvevő iskola egész éves együttműködését 5-5 tablettel jutalmazták, amely nagy segítséget jelent a pedagógusok és diákok számára a digitális oktatásra való átállásban. 

 

Idén a munkatársakat is bevonta az adománygyűjtésbe a Vodafone: a vállalat dolgozói az idén elmaradt karácsonyi rendezvényre elkülönített összeg egy részét, a cég küldetését szem előtt tartva jótékony célra ajánlhatták fel, és három non-profit szervezetet támogathattak az összegből. A dolgozók a Digitális Iskola Programot, az Eötvös Zenei Alapítványt és a Compocity okoskomposztáló rendszer fejlesztését segíthették felajánlásukkal.

 

A lakosság és a munkatársak mellett a Vodafone Magyarország vállalati partnerei is csatlakozhattak az adománygyűjtéshez. A Vodafone idén az üzleti életben jellemző ajándékküldés helyett úgy döntött, hogy a partnereinek szánt ajándékra költött összeget ezúttal jótékony célra fordítja. A dolgozói adománygyűjtéshez hasonlóan a vállalati partnerek is választhattak, hogy mely szervezetnek szeretnék felajánlani azt az összeget, amelyet a Vodafone a nekik szánt ajándékra költött volna. Bár az adománygyűjtés még nem zárult le – a partnerek január végéig szavazhatnak – az eredmény már így is elképesztő, a Vodafone ugyanis már most is több millió forinttal tudta segíteni a kiválasztott szervezetek munkáját a partnerek felajánlásának köszönhetően. 

Kiemelt hír

Idén Szemerédi Endrének ítélték a Neumann professzori címet

2021-ben Szemerédi Endre matematikus elméleti számítástechnikához való több évtizedes hozzájárulását, illetve a matematika fejlődése kapcsán végzett munkásságát ismerte el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szenátusa és a Neumann Társaság  a Neumann János professzori címmel.

2021. május 31. 11:02

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadók stb.) nyújt lehetőséget közös munkára és az IVSZ tagságának szakmai segítségére, képviseletére. 

2021. június 16. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

Doro PDF Writer 2.16

A Doro PDF Writer lehetővé teszi, hogy kinyerjen egy színes PDF fájlt bármilyen nyomtatható dokumentumból vagy képből. A program a telepítés után létrehoz egy új nyomtatót "Doro PDF Writer" néven. A Doro segítségével titkosíthatja is dokumentumait.

2021. június 16. 16:10

Task Manager DeLuxe 3.8.0.0

Hordozható feladatkezelő, ami lényegesen többet tud, mint a Windows beépített alkalmazása. Nem kell telepíteni, így nem hagy semmilyen szemetet a rendszerben.

2021. június 16. 16:08

UninstallView 1.42

Az ingyenes segédprogramnak köszönhetően egyszerűen hozzáférhetünk a rendszerünkre telepített szoftverekkel kapcsolatos hasznos információkhoz (név, verziószám, telepítés dátuma, hely stb.). A program lehetővé teszi a felesleges alkalmazások törlését is.

2021. június 15. 09:09