Az ABB töltési megoldásokat biztosít a Dongfeng Honda elektromos járműveihez

forrás: Prím Online, 2020. október 16. 10:55

Az egyik elektromos járműveket előállító kínai gyártósor az ABB töltőberendezései segítségével évente akár 120 000 jármű feltöltését is elvégezheti.

A váltó- és az egyenáramú töltőket a Dongfeng Honda – a kínai Dongfeng Motor Group és a japán Honda Motor Company által létrehozott vegyesvállalat – rendelte meg a legkeresettebb modellek gyári végellenőrzésének támogatására. 

 

Az ABB egységeit beépítették az elektromos járművek gyártósorába, és így minden gépjármű próbatöltését el tudják végezni, mielőtt az elhagyná a gyár területét. A próbatöltés során az is megállapítható, hogy az autók megfelelően fogadják-e a váltó- és az egyenáramú töltést. A gyár, amely Kína Hubei tartományának területén, a Wuhani Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Zónában található, elsősorban a Dongfeng Honda legkeresettebb modelljeit állítja elő. Ez a több mint 980.000 m2 alapterületű hatalmas ipartelep az elektromos járművek iránt Kínában is erőteljesen növekvő keresletet segít kielégíteni.

 

A Dongfeng Honda az ABB több különböző töltőjét válogatta össze a gyártósorhoz, mégpedig az ABB kis- és közepes feszültségű elosztó termékeivel kapcsolatban szerzett korábbi tapasztalatai alapján. A szabványos 60 kW-os Terra 63Z DC és a 7 kW-os EVinn AC töltőket a késztermék végellenőrzését végző soron, illetve a hibaelemző területen szerelték fel. Mivel a végellenőrző soron kevesebb a hely, ezért oda a kisebb, 120 kW-os, „2 az 1-ben” Terra 124Z DC töltő került.

 

 

A Kínai Autógyártók Szövetségének (CAAM) adatai szerint 2019-ben több mint 1,2 millió elektromos járművet értékesítettek Kínában, így az eladások száma immár a második egymást követő évben haladta meg az egymillió darabot az országban.

 

Kína alternatív energiaforrásokra alapozott járműipari fejlesztési tervének (2021-2035) becslése szerint 2025-re az országban eladott új járművek egynegyede elektromos lesz. Távolabbra tekintve a terv szerint 2030-ra Kína útjain több mint 64 millió villanyautó fog közlekedni.

 

Frank Mühlon, az ABB E-mobility Infrastructure Solutions globális üzletágának vezetője azt mondta: – "A töltési kapacitás növekedésének követnie kell a Kínában fellendülő elektromosjármű-értékesítést és az elektromos járművek egyre gyakoribb alkalmazását. Az ország alternatív energiaforrásokra alapozott járműiparának fejlődése nyomán a gépjárműgyártók fokozatosan átalakulnak, hogy eleget tudjanak tenni az elektromos járművek felé egyre elmozduló fogyasztói igényeknek. Nagy örömünkre szolgál, hogy segíthetünk a Dongfeng Hondának elektromosjármű-fejlesztési stratégiájának megvalósításában."

 

Mühlon hozzátette még, hogy az ABB továbbra is növelni kívánja a töltési technológia fejlesztésére fordított összegeket, hogy a felhasználók egyre jobb tapasztalatokra tegyenek szert a járművek töltésével kapcsolatban.

 

Az ABB 2010-ben lépett be az elektromos járművek töltőberendezéseinek piacára, és mára az elektromos járművekhez kapcsolódó infrastruktúra globális piacvezetőjévé vált. Az ABB eddig 17.000 egyenáramú gyorstöltőállomást telepített a világ 80 országában. Az ABB gyorstöltőmegoldásai sikerrel épültek ki Kína több mint 30 városában, amivel a cég nagyban hozzájárul az ország jövőorientált és fenntartható közlekedési rendszerének létrejöttéhez. Az ABB olyan végpontok közötti zártláncú megoldásokat kínál az elektromos mobilitás területén, amelyek az energiaelosztó rendszerektől az infrastruktúrán át a működés és a karbantartás mindennapi munkájáig a legkülönfélébb igényeket elégíti ki.

Kiemelt hír

Idén Szemerédi Endrének ítélték a Neumann professzori címet

2021-ben Szemerédi Endre matematikus elméleti számítástechnikához való több évtizedes hozzájárulását, illetve a matematika fejlődése kapcsán végzett munkásságát ismerte el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szenátusa és a Neumann Társaság  a Neumann János professzori címmel.

2021. május 31. 11:02

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jól teljesített az Oracle

A negyedik negyedéves bevétel az előző év azonos időszakához képest 8%-kal, 11,2 milliárd dollárra nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek 8%-kal 7,4 milliárd dollárra emelkedtek. A felhős és telepített új licenc értékesítés 9%-kal, 2,1 milliárd dollárra nőtt. A működési cash flow 21%-kal, rekordszintű 15,9 milliárd dollárra emelkedett az utolsó tizenkét hónapban.

2021. június 17. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

legfrissebb programok

Doro PDF Writer 2.16

A Doro PDF Writer lehetővé teszi, hogy kinyerjen egy színes PDF fájlt bármilyen nyomtatható dokumentumból vagy képből. A program a telepítés után létrehoz egy új nyomtatót "Doro PDF Writer" néven. A Doro segítségével titkosíthatja is dokumentumait.

2021. június 16. 16:10

Task Manager DeLuxe 3.8.0.0

Hordozható feladatkezelő, ami lényegesen többet tud, mint a Windows beépített alkalmazása. Nem kell telepíteni, így nem hagy semmilyen szemetet a rendszerben.

2021. június 16. 16:08

UninstallView 1.42

Az ingyenes segédprogramnak köszönhetően egyszerűen hozzáférhetünk a rendszerünkre telepített szoftverekkel kapcsolatos hasznos információkhoz (név, verziószám, telepítés dátuma, hely stb.). A program lehetővé teszi a felesleges alkalmazások törlését is.

2021. június 15. 09:09