A Kaspersky Lab az Enterprise Ethereum Alliance tagjaként fejleszti blockchain technológiáit

A blockchain az nemcsak Bitcoin, igaz? Valójában van egy óriási ökoszisztéma, – az online szavazástól a kereskedelemig – ahol a blockchain technológia használható. A blockchain technológia egy algoritmus és a hozzá tartozó elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvŇĎ, adatblokkokból álló listát tart nyilván, a hamisítást és módosítást kizáró módon. A blokkok a kezdeti megvalósításokban csak adatot tároltak, de az új fejlesztések, mint például az ethereum már futtatható kódok tárolására is alkalmasak.

Kép forrása: Pixabay

 

Az Ethereum egy nyílt forráskódú, nyilvános, közösségi, blockchain-alapú, elosztott számításokon alapuló számítástechnikai platform és kriptovaluta. Az ethereum tehát nemcsak egy digitális pénz, hanem egy olyan platform is, aminek segítségével különbözŇĎ alkalmazások készülhetnek a blokkláncra. A blockchain fejlesztésénél a fŇĎ motiváció az volt, hogy létrejöjjön egy központi (állami) ellenŇĎrzés nélküli fizetési rendszer. A Kaspersky Lab saját inkubátorában (Business Incubator) eddig is számos blockchain alapú projekt alakult, de most bŇĎvítési szándékkal csatlakozott az Enterprise Ethereum Alliance-hoz, a világ legnagyobb blockchain kezdeményezéséhez. A nonprofit szervezet célja a nagyvállalatok, startupok, tudósok és technológiai cégek összekötése az Ethereum-szakértŇĎkkel. A Kaspersky Lab csatlakozása a szervezethez új szintre emeli a kibertanácsadó cég blockchain technológián alapuló megoldásait, valamint lehetŇĎvé teszi a szervezeti tagokkal való eszmecserét, a szakértelem megosztását és munkacsoportok kialakítását. 

 

Kép forrása: Pixabay

 

„A Bitcoinnal kapcsolatos nagymértékŇĪ érdeklŇĎdés elfeledteti az emberekkel a blockchain technológia által kínált lehetŇĎségek sokszínŇĪségét a titkosítások mellett. Fontos megjegyezni, hogy a Bitcoin mŇĪködéséhez elengedhetetlen ez a technológia és nem fordítva. Úgy gondoljuk, hogy az Enterprise Ethereum Alliance tagjaival közösen több lehetŇĎségünk lesz, hogy fejlesszük a blockchain technológiát használó megoldásainkat. Nem utolsó sorban pedig azt reméljük, hogy a nagyközönség számára is bemutathatjuk a technológia további elŇĎnyeit.” – mondta Vartan Minasyan, a Kaspersky Lab befektetési és innovációs részlegének vezetŇĎje. 

 

Az elmúlt három évben a Kaspersky Lab saját inkubátorában, a Business Incubator keretein belül támogatta a külsŇĎ- és belsŇĎ munkacsoportok új ötleteinek fejlesztési folyamatait, köztük a blockchain technológián alapuló megoldásokat is. Az egyik ilyen projekt a Polys, amely egy biztonságos online szavazórendszer, amely átlátható titkosítási algoritmust használ. Ez garantálja az összes tranzakció regisztrációját, amit blockchainben tárol és számol. Ethereumon alapulva a Polys biztosítja az összes hálózati résztvevŇĎnek, hogy ellenŇĎrizni tudja a szavazás kimenetelét és pontosságát. 

 

Az Enterprise Ethereum Alliance tömöríti a Fortune 500 vállalatait, sikeres technológiai innovátorokat és kutatóintézeteket azért, hogy megosszák és megvitassák a blockchain technológia lehetŇĎségeit. KülönbözŇĎ eseményekkel és munkacsoportos rendezvényekkel a szövetség tagjai azon dolgoznak, hogy összehangolják a blockchain-alapú és az ipari szemléletmódot, valamint speciális ethereum-alapú technológiákat használnak és fejlesztenek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció