A Telenor a fenntartható vállalatok nemzetközi élvonalában

ElŇĎkelŇĎ helyezést ért el a Telenor Magyarország anyavállalata a davosi Világgazdasági Fórumon szerdán közzétett fenntarthatósági rangsorban.

Az iparág szereplŇĎi közül a Telenor Csoport lett a 2. leginkább fenntartható cég a nagyvállalatokat évente értékelŇĎ neves, a The Global 100 (A világ 100 legfenntarthatóbb vállalata) elnevezésŇĪ nemzetközi listán. A szektor elsŇĎ helyezettje a francia Vivendi lett. A Telenor a teljes rangsor 48. helyén végzett, amelynek élmezŇĎnyében más norvég vállalatok is szerepelnek.

A mobilszolgáltató Magyarországon is szigorú fenntarthatósági szempontok szerint mŇĪködik: a törökbálinti Telenor Ház Közép-Európa egyik leginkább környezetbarát vállalati központja. Itt üzemel az ország második legnagyobb teljesítményŇĪ geotermikus hŇĎszivattyúja. A 168 négyzetméternyi napkollektor rendszer pedig a munkatársak melegvíz-igényének elŇĎállításához szükséges energia több mint 60 százalékát biztosítja. A korszerŇĪ épületüzemeltetési rendszereknek, a belsŇĎ környezetvédelmi irányelveknek illetve a lényegesen nagyobb teljesítményŇĪ, de mégis a korábbinál kisebb energiafelhasználású hálózati elemeknek köszönhetŇĎen a mobilszolgáltató évrŇĎl évre csökkenti energiafelhasználását, valamint szén-dioxid kibocsátását.
 
Az elsŇĎ alkalommal 2005-ben megjelent The Global 100 listát összeállító Corporate Knights átfogó szempontrendszert követve értékeli a világ nagyvállalatainak fenntarthatósági programjait. A módszertan a pénzügyi és a biztonsági mutatók mellett olyan indikátorokat alkalmaz, mint az energiafelhasználás, a szén-dioxid kibocsátás, a vízfelhasználás, a hulladék mennyisége, a befizetett adó, valamint az innováció mértéke. 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció