Kovács Attila-díj 2011

Szeptember 30-ig várja a jelöléseket az Az év informatikai újságírója címre a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Informatika a Társadalomért Egyesület. A díj az idei évtől a közelmúltban elhunyt kiváló újságíró, Kovács Attila nevét viseli.

A három szakmai szervezet a Kovács Attila-díjjal olyan újságírót kíván elismerni, aki 2010-ben és 2011-ben készült munkáival sokat tett az infokommunikáció népszerűsítéséért, átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, adottságairól, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel járó, új típusú veszélyekre, illetve beszámolt a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásairól. A díjra jelöltek között szerepelhetnek a nyomtatott, az online és az elektronikus (TV, rádió) média képviselői, így akár bloggerek is.

A jelöléseket az NJSZT honlapján (http://njszt.hu/neumann/kovacs-attila-dij-%E2%80%93-az-ev-informatikai-ujsagiroja) keresztül tehetik meg szakmai szervezetek, olvasók, újságíró kollégák.

 

A díjat a 2011. november 24-én megrendezendő V. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián adják át az év legjobb IT-újságíójának.

 A díj odaítéléséről hét főből álló bíráló bizottság dönt. A testület elnöke Bőgel György professzor (CEU Business School), tagjai Lenhardt Anita, ügyvezető partner (LWp Kommunikáció), Mester Sándor elnökségi tag (Infotér Egyesület), Miltényi Gábor főmunkatárs (NJSZT), Papp Péter alelnök (IVSZ), Dr. Rétfalvi Györgyi főiskolai tanár (BKF, Kommunikációtudományi Intézet), Sali Róbert informatikus (MBA). 

A legjobb informatikai újságírókat 2005. óta díjazzák, ettől az évtől a díj a 2010 novemberében elhunyt Kovács Attila nevét viseli.

Kovács Attila a 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnika című havilapnál, ahonnan a mai IDG elődjét jelentő Computerworld Informatika Kft.-hez igazolt, ahol a hírlevél műfaj magyarországi meghonosítását kapta feladatul.  Alapító tagja a Prím Kft.-nek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot.  Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996. óta pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője, újságírója volt.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció