IDC konferencia az IT-biztonságról

Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő IDC biztonsági konferencián a szervezők arra szeretnék felhívni a vállalati szakemberek figyelmét, hogy a biztonsági fenyegetettség soha meg nem szűnő tényező, így az IT biztonság állandósuló, szükségszerű beruházást igénylő terület marad minden szervezet számára.

A régió cégei és szervezetei a világgazdasági válságot éppen csak maguk mögött hagyva, most kezdenek kilábalni egy visszafogott vagy befagyasztott költségvetési időszakból. Következésképp sokuknak most nyílik lehetősége arra, hogy átgondolja hiányosságait és IT biztonsággal kapcsolatos szükségleteit, ill. beruházásait nagyobb körültekintéssel indítsa újra. Éppen ezért, az új és naprakész információk beszerzése az IT biztonság területéről most fontosabb, mint valaha.

A rendezvény külföldi független előadója Throsten Holz lesz, aki a Ruhr Egyetem adjunktusa, a LastLine Inc. vezető veszélyelemzője. Fő kutatási területe a biztonsági rendszerek gyakorlati aspektusai, a megbízható rendszerek elmélete, jelenleg a botnetekkel, a honeypotokkal, malware-elemzéssel és a közösségi hálózatok biztonságával foglalkozik. Az előadás címe „Modern biztonsági fenyegetések: napjaink támadási vektorai”, amelybenThorsten Holz áttekinti a közelmúlt néhány érdekes támadását, konkrét esettanulmányokon keresztül részletesen elemzi a jelenleg aktív botneteket, átfogó áttekintést ad az aktuális botnet-helyzetről. Az előadás zárásaként felvázolja a lehetséges észlelési technikákat, és elmagyarázza, hogyan védekezhetnek a szervezetek az ilyen támadások ellen. A résztvevők összegzést kapnak a kockázatenyhítési technikákról, és alaposan megismerhetik napjaink fenyegetéseit.

Az IDC részéről Fauszt Gábor vezető elemző tart előadást és vázolja fel milyen IT biztonsági stratégiákat érdemes 2011-ben követni. A WikiLeaks esetén keresztül kitér arra, hogy mi történhet, ha egy szervezet belső információi illetéktelen kezekbe kerülnek. Az információbiztonságot szolgáló technológiák, amelyek a hasonló adatszivárgásokat hivatottak megakadályozni, régiós elterjedtsége alacsonynak mondható, ezen legutóbbi eset hívta csak fel a vállalatok figyelmét arra, hogy ebbe az irányba is érdemes, sőt szükséges fejleszteni. Az IDC előadásában betekintést nyújt a magyar és a nemzetközi biztonsági szoftverpiaci trendekbe, melyek a hordozható eszközök, a közösségi hálózatok, valamint az adatszivárgás és virtualizáció körül forognak.

Az IDC egész napos IT Security konferenciáján az S&T, Check Point, Balabit, Juniper Networks, Kürt, Computerlinks technológiai cégek vesznek részt és tartanak előadást.

A 2011-es roadshow-n dr. Hontert Gábor, a Keler Zrt. biztonsági vezetője tart esettanulmányi előadást. A céghez történt 2009. márciusi csatlakozása óta az előadó és csapata konszolidálta, illetve továbbfejlesztette a cégen belüli biztonsági szabályozó környezetet, infrastruktúrát és gondolkodásmódot. Milyen elemekből épül fel és hogyan strukturálható a korszerű bankbiztonság? Melyek az elkövethető legnagyobb bakik és elkerülhetőek-e? Az esettanulmányban az előadó ezekre a kérdésekre is megpróbál válaszolni, és egyfajta mexikói salátaként mindenből lesz egy kicsi: security compliance, hálózatbiztonság, etikus hacking, naplóelemzés, BCP-DRP, csakúgy, mint amilyen összetett napjaink bankbiztonsága.

A rendezvény moderátori teendőit Gerencsér Miklós, a CIB Bank információ biztonsági vezetője látja el.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció