A legjobb hazai applikációkat keresi az Invitel

Az innováció és kreativitás jegyében indult Invitel InnoApps versenyre bármilyen egyedi fejlesztéssel lehet nevezni, két kategóriában.

A „Ne szórakozz!” kategóriában a komolyabb hangvételŇĪ, munkához, kutatáshoz, tanuláshoz kapcsolódó fejlesztéseket várják; a „Szórakozz!” kategóriában pedig minden egyéb a szórakozáshoz, szórakoztatáshoz (pl.: játékok, billentyŇĪ kombináció, figyelmeztetŇĎ hang stb.) tartozó fejlesztésekkel indulhatnak a pályázók. A „Szórakozz!” kategória applikációira az Invitel Facebook oldalán  szavazhatunk február 1-tŇĎl, a „Ne szórakozz!” kategóriában pedig szakmai zsŇĪri választ nyertest. A jelentkezési határidŇĎ: január 31.

Egyre több okostelefon jelenik meg, amelyekre számtalan fejlesztést készítenek a magyar diákok. De nemcsak az iPhone-ról és az Android alapú készülékekrŇĎl van szó, készülnek számítógépes applikációk, webes alkalmazások is. Az Invitel versenyére kötöttség nélkül bármilyen érdekes, hasznos, vagy csupán szórakoztató fejlesztéssel pályázhatnak az ország bármely felsŇĎoktatási intézményének tanulói. (Jelentkezés és részletek.)

InnoApps: jó referencia és bizonyítási lehetŇĎség

„Néhány év múlva a legtöbb információt már valahonnan a „felhŇĎbŇĎl” fogjuk kapni, sokkal kevésbé leszünk eszközorientáltak. Ez azt is jelenti, hogy a különbözŇĎ egyedi applikációk, alkalmazások még erŇĎteljesebben jelen lehetnek majd az életünkben, ebben pedig élen fognak járni a mostani diákok, a jövŇĎ programozói” – mondta el a díjjal kapcsolatban Sugár Mihály, a BellResearch vezetŇĎ tanácsadója, a zsŇĪri egyik tagja. „Ez a verseny jó lehetŇĎség, hogy megmutassák magukat, mert egy átlagos pályakezdŇĎ fiatalnak kevés referenciája van. Nagyon jó, ha az önéletrajzban ilyen kapaszkodók is vannak, mint egy InnoApps Díj” – tette hozzá Sugár Mihály.

Ma már a fiatalok határozzák meg, merre tart az IT világ

„Az InnoApps pályázat lényege, hogy kiemeli az értékelŇĎállítás fontosságát, ahol a fiatalok megmutathatják magukat. A Kürt Zrt. Japánban értékesítette egy szabadalmát, ahol nagy meglepetések értek minket. A legnagyobb japán vállalatoknál nem az idŇĎsek döntötték el, hogy az adott szabadalomra szüksége van-e a vállalatnak, hanem éppen a legfiatalabbak” – mondta el tapasztalatait a fiatal IT szakemberek egyre erŇĎsödŇĎ szerepérŇĎl dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, a zsŇĪri tagja.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció