Szakmák Európa-bajnoksága - magyar siker

KiemelkedŇĎ magyar sikerekkel zárult a december elején Lisszabonban lezajlott, a „szakmák Európa-bajnokságának” tekinthetŇĎ EuroSkills 2010 nemzetközi szakmai verseny. Az Office ICT Team informatikai kategóriában induló magyar csapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza. A Nemzet Legjobbja címet a csapatvezetŇĎ Kaplonyi Dávid érdemelte ki.

A Lisszabonban december 9-11. között megrendezett nagyszabású európai versenyen (www.euroskills.pt) 31 ország több mint 500 versenyzŇĎje indult 52 különbözŇĎ szakmában. A rendezvénynek a három nap alatt több mint 150 000 látogatója volt. Az Office ICT Team kategóriában hazánkat képviselŇĎ négyfŇĎs csapat – amelynek minden tagja a Cisco Hálózati Akadémia hallgatója – a HTTP Alapítvány által szervezett márciusi válogató versenyen nyerte el az indulás jogát.

A hazai versenyt és a felkészítést az informatika szektor három meghatározó cége, az IT Services Hungary, a Microsoft Magyarország és a Cisco Magyarország támogatta. A nemzetközi versenyt megelŇĎzŇĎ fél évben a magyar csapat a Sisák Zoltán, Gál Balázs (mindketten a Cisco Hálózati Akadémia oktatói), Gál Tamás (Microsoft rendszermérnök) és Dormanns Marcel (az IT Services Hungary rendszermérnöke) összetételŇĪ szakértŇĎi csapat vezetésével intenzív felkészítŇĎ tréningen vett részt.

A háromnapos verseny során a fiataloknak egy képzeletbeli, kávéforgalmazással foglalkozó nemzetközi cég informatikai hálózatát kellett megterveznie és kiépítenie. A munkához szükség volt a Cisco és a Microsoft technológiák, valamint a nyílt forráskódú szoftverek mélyebb ismeretére, de a hatékony csapatmunka megszervezése is döntŇĎ fontosságú volt. A magyar válogatott végül csapatban épp csak lemaradva a dobogóról a negyedik helyezést érte el, de az egyéni értékelésben Kaplonyi Dávid (Project Manager) arany-, Horváth Tibor (Microsoft Specialist) ezüst-, Szabó Gábor (Cisco Specialist) pedig bronzérmet szerzett, és kiváló teljesítménye miatt a negyedik csapattag, Hajdú László (Open Source Specialist) is megkapta a Medallion of Excellence kitüntetést.

Kaplonyi Dávid lett az egész magyar küldöttség legeredményesebb versenyzŇĎje is, és így kiérdemelte a Best of the Nation elismerést. Dávid mindössze két ponttal maradt el attól, hogy az összes szakma összevetése után, Európa legjobbjaként a „Best of Europe” kitüntetést is begyŇĪjtse.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció