Cisco - BMC Software stratégiai szövetség új, integrált felhőszolgáltatási platform létrehozására

A Cisco és a BMC Software bejelentette, hogy stratégiai szövetséget kötött nagy kapacitású, több vállalat kiszolgálására alkalmas számításifelhő-infrastruktúrák kifejlesztésére és értékesítésére.

Az új, integrált felhőszolgáltatási platform a szolgáltatók és a nagy teljesítményű privát számításifelhő-környezetek igényeit elégíti ki, és egyben lehetővé teszi, hogy teljes körű felhőszolgáltatást nyújtó, adatközpontokat, számítógépes rendszereket, tárhelyeket és alkalmazásokat egyaránt magában foglaló számításifelhő-infrastruktúrát építsenek ki.

Főbb adatok és újdonságok:

Egy rendkívül biztonságos, méretezhető, több ügyfél kiszolgálására is alkalmas számításifelhő-megoldás létrehozását célzó stratégiai szövetség keretében a Cisco és a BMC összehangolja termékfejlesztési elképzeléseit és technológiai architektúráit egy átfogó felhőszolgáltatás-csomag létrehozása érdekében. A két cég közös marketinggel, szolgáltatásokkal, értékesítéssel, termékteszteléssel és hitelesítéssel kívánja felgyorsítani a felhőalapú megoldások elterjedését. A BMC, amely hosszú ideje vezető szerepet tölt be az üzleti szolgáltatáskezelés területén, olyan új szoftvermegoldásokkal járul hozzá a közös fejlesztőmunkához, amelyek lehetővé teszik a felhő- és információtechnológia, valamint a változó üzleti igények dinamikus összekapcsolását. Meglévő közös megoldásaikat hasznosítva a Cisco a Cisco Unified Computing System telepíthető összetevőjeként értékesíti a BMC Service Assurance és Compliance megoldásait is.

Az integrált felhőszolgáltatási platform a felhőszolgáltatások gyorsabb rendszerbe állítását teszi lehetővé. Feleslegessé tesz számos olyan bonyolult, manuális lépést, ami korábban szükséges volt a felhőszolgáltatások beállításához és üzembe helyezéséhez. Ezzel jelentős mértékben egyszerűsödik a felhőhálózatok kiépítése. A BMC Software és a Cisco közös megoldása a BMC átfogó, számításifelhő-szoftvereket összehangoló és felügyelő megoldásának – Cloud LifeCycle Management (CLM) –, valamint a Cisco adatközpont-hálózati, számítástechnikai és tárolási megoldásainak minden eddiginél magasabb szintű integrációjára épül. Az integrált rendszert nagy kapacitású privát, nyilvános és vegyes felhőkörnyezetekben történő üzemeltetésre tervezték. Az integrált felhőszolgáltatási platformnak köszönhetően a szolgáltatók egyszerre hasznosíthatják a Cisco Unified Service Delivery megoldását és a BMC CLM-funkcióit, ami minden eddiginél nagyobb hatékonyságot, gyorsabb piacra kerülést, jobb szolgáltatásminőséget és egyszerűbb kezelhetőséget biztosít a jogszabályi előírásoknak való nagyobb megfelelőség mellett.

A felhasználók által érzékelhető eredmények:

1/ Teljes körű felhőszolgáltatás: a felhőszolgáltatók egyetlen integrált megoldás segítségével teljes körű felhőszolgáltatást nyújtó, számítógépes rendszereket, tárhelyeket, alkalmazásokat és hálózatokat egyaránt magában foglaló számításfelhő-infrastruktúrát állíthatnak rendszerbe.

2/ Az új felhőszolgáltatások egyszerű üzembe helyezése: a platform segítségével automatizálható és optimalizálható az új felhőmegoldások bevezetése és konfigurálása.

3/ Biztonságos, több ügyfél kiszolgálására is alkalmas felhők: a rendkívül biztonságos hálózati tárolóarchitektúra segítségével a megoldás automatizálja a több ügyfelet kiszolgáló felhő-infrastruktúra fizikai és virtuális particionálását, ami magában foglalja a tárolók méret és biztonsági igények alapján történő intelligens elhelyezését is. Minden tárolóhoz automatikusan hozzárendelhetők a tűzfalak, valamint a kívánt terheléselosztási és szolgáltatásbesorolási funkció.

4/ Önkiszolgáló felhőkezelési portál: a szolgáltatók egy integrált portálon önkiszolgáló felhőkezelési szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek. A portál megkönnyíti a felhőszolgáltatások üzembe helyezését és eltávolítását az infrastruktúrát dinamikusan módosító alkalmazások és szolgáltatások kezelésének folyamatossága érdekében.

5/ Egyszerűbb üzemeltetés: az integrált felhőszolgáltatási platform a folyamatos felhőszolgáltatás minőségének javítása érdekében zökkenőmentesen integrálja a nyilvános és privát felhőinfrastruktúrák tervezését, üzembe helyezését, minőségbiztosítását, szabályozását és felügyeletét.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció