Nemzetközivé vált a 24 órás hackerverseny

A kancellar.hu és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös rendezésében immár negyedik alkalommal kerül sor a 24 órás hackerversenyre. Idén elŇĎször hirdették meg nemzetközi rendezvényként az eseményt.

A határainkon túliak befogadását is lehetŇĎvé tevŇĎ versenyen való részvétel egyetlen feltétele, hogy a diákcsapatok tagjainak - bárhonnan érkeznek is a világból - személyesen jelen kell lennie 2010. december 3-án 14.00-kor a verseny helyszínén, az ELTE Lágymányosi Campus Déli épületében. A tét idén is egymillió forint, azaz kb. 3700 euró lesz.

A verseny célja, hogy a hallgatókat megismertesse az IT biztonság olyan problémáival, kihívásaival és technikáival, amelyekkel felhasználóként, vagy IT biztonsági szakemberekként naponta találkozhatnak jövŇĎben. A résztvevŇĎknek való életbŇĎl kiragadott, komoly kihívást jelentŇĎ, izgalmas problémákra kell megoldásokat készíteniük, széles körben ismert algoritmusokat és kódokat kell optimalizálniuk és testre szabniuk, amelyek a biztonsági programozás mellett a hacker technikákat is érintik.

Az eddigi versenyeken a csapatoknak három feladatot kellett megoldaniuk, idén a szervezŇĎk szakítottak a hagyományokkal és öt megoldandó problémát állítanak a versenyzŇĎk elé. A több feladat egyben nagyobb szabadságot is jelent, nincs sorrendiség, s a témák nagyon különbözŇĎek lesznek, a csapatok maguk döntik el, melyik áll személyiségükhöz, kompetenciájukhoz, kreativitásukhoz a legközelebb. Az egyik feladat megalkotásában idén is - a már angol nyelven is olvasható - PET Portál & Blog segített, s a feladat a privátszférát ErŇĎsítŇĎ Technológiák (Privacy Enhancing Technologies), vagyis a PET-ek témakörével lesz kapcsolatos.

A verseny végén a megszerzett összesített pontszám a döntŇĎ. A szabályok nem változtak, bármilyen segédeszköz használható a megoldás eléréséhez, csakúgy, mint a gyakorlati életben. A rendelkezésre álló idŇĎ viszont limitált, a problémák megoldására összesen 24 órájuk van a versenyzŇĎknek!
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció