A Magyar Telekom id√©n is t√°mogatja a Kutat√≥k √Čjszak√°j√°t

A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját, amely szeptember 24-én kerül megrendezésre. Az országos programsorozat 24 város 42 intézményében zajlik párhuzamosan. Az egész napos, fesztivál jellegŇĪ esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerŇĪsítése, közérthetŇĎ formában.

Az ország egyik legjelentŇĎsebb, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata az immár ötödik éve méltán népszerŇĪ és közönséget vonzó tudománynépszerŇĪsítŇĎ fesztivál. A Magyar Telekom 2008 óta támogatja a rendezvényt. Idén nem csak a központi budapesti helyszínt, a Millenárist biztosítja a Magyar Telekom a szervezŇĎknek, hanem innovatív bemutatókkal és ötletes, interaktív programokkal is várja a látogatókat.

A Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KiBu) három installációval is jelen lesz. Bemutatásra kerül az Animata árnyszínház, mely egy valós idejŇĪ animációs szoftver, segítségével könnyedén építhetünk fel jeleneteket virtuális bábokkal. Kipróbálhatjuk az Opera Loopert is, amely egy a New York-i Brooklyn Museum eseményére készült interaktív installáció, továbbá megcsodálhatjuk a Landelion nevŇĪ, a kábelek újrahasznosításával kialakult organikus formájú net-pitypangot, amelyet a látogatók kelthetnek életre.

Az Origo bluetoothon sugárzott mobilalkalmazásaival mutatkozik be a Millenárison.

Az izgalmas programokhoz a Magyar Telekom rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, a KFKI is hozzájárul egy kiváló minŇĎségŇĪ videokonferencia létesítésével, amely lehetŇĎvé teszi a bejelentkezést élŇĎ kapcsolatban a központi és a gyŇĎri helyszín között.

A Magyar Telekom emellett a pályakezdŇĎkre is gondol, hiszen a diákok körében egyre népszerŇĪbb "Legyél te is mindennapi hŇĎs!" gyakornoki programjával külön standon ismerkedhetnek az egyetemisták, fŇĎiskolások.

A Kutatók Éjszakája programjai ingyenesek, a látogatás regisztrációhoz kötött. A rendezvényrŇĎl és a Magyar Telekom programjairól bŇĎvebb információ a www.kutatokejszakaja.hu weboldalon olvasható.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció