10millió eurós befektetés a Mall.hu-ba

Az Intel Capital és az MCI magán befektetési alap 5-5 millió eurót fektet be a webáruházakat üzemeltetŇĎ Netretail Holdingba, amely öt közép-kelet európai országban van jelen leányvállalataival és Magyarországon a Mall.hu -t üzemelteti. Az Intel Capital, az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, míg az 1999-ben alapított MCI Közép-Európa vezetŇĎ magán befektetési csoportja, s több befektetési alapot kezel.

A Magyarországon mŇĪködŇĎ Mall.hu anyavállalata, a lengyel Netretail Holding további négy országban, Csehországban, Németországban, Szlovákiában és Lengyelországban van jelen. A csoport webáruházai a fogyasztói elektronikától kezdve a sportfelszerelésekig hatszáz különbözŇĎ kategóriában kínálnak termékeket a több mint 1.000.000 regisztrált vásárló, valamint a mintegy napi 100.000 érdeklŇĎdŇĎ számára. Az elmúlt pénzügyi évben, ami 210. március 31.-ig tartott, a cég konszolidált bevétele elérte a százmillió dollárt. Az Intel Capitalnak ez már a második befektetése a Netretail Holdingba.

 Az Intel 1991 óta több mint 9,5 milliárd dollárt fektetett be több mint 1.050 cégben a világ több mint 47 országában. A kezdetek óta hozzávetŇĎleg 175 portfóliójában lévŇĎ cég jutott ki a világ valamely tŇĎzsdéjére, és további 241 céget vásároltak fel más társaságok.

 Az MCI csoport eddig 39 befektetési projektet hajtott végre. Jelenleg Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában vannak közvetlen befektetései, de nyitnak Magyarország és Románia felé is: 1999. január 1-tŇĎl 2010. június 30-ig az MCI nettó belsŇĎ megtérülési rátája 19,84 százalékos volt. Az MCI-t 2001 óta jegyzik a varsói értéktŇĎzsdén.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció