Amerikai Sz√∂vets√©gi L√©g√ľgyi Hat√≥s√°gn√°l az IFS Applications

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) az IFS Applications rendszert választotta ellátási lánc és karbantartójavító és felülvizsgálati (MRO) megoldásaként az amerikai légtérben (NAS) alkalmazott berendezések megbízhatóságának biztosításához. A Lockheed Martin cég mŇĪködik közre rendszerintegrátorként az FAA LCSS (Logistics Center Support System, logisztikai központ támogató rendszer) programjában.

A NAS a világ egyik legösszetettebb légügyi rendszere, mely átlagosan napi 50 000 légi jármŇĪ közlekedését teszi lehetŇĎvé az Egyesült Államokban, valamint a világ óceánjainak nagy része felett.

A NAS 14 500 légiirányítót, 4 500 repülésbiztonsági ellenŇĎrt és 5 800 mŇĪszaki szakembert foglal magában. Több mint 19 000 repülŇĎtér és 600 légiközlekedési létesítmény tartozik hozzá. Összességében 41 000 létesítményt üzemeltet. Ezen kívül több mint 71 000 karbantartandó berendezés van a radar rendszerektŇĎl kezdve a rádiókommunikációs átjátszókig.

A LCSS megoldás az FAA jelenlegi Szövetségi Légügyi Logisztikai Központban (disztribúciós, raktár és javító bázis Oklahoma City-ben, a Mike Monroney Aeronautical Center-ben) használt logisztikai és raktárgazdálkodási rendszerét váltja fel.

Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA)

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumához tartozik, irányítási és felügyeleti jogkörrel rendelkezik a polgári repülés egésze felett az Egyesült Államokban. Az 1958-as Szövetségi Légügyi Törvény létesítette a szervezetet Szövetségi Légügyi Hivatal néven, majd 1967-ben kapta a mostani nevét, amikor a Közlekedési Minisztérium részévé vált.

A Szövetségi Légügyi Hatóság fŇĎ feladatai:

- Az Egyesült Államok polgári légiközlekedésének irányítása
- A légi navigációs berendezések létesítésére, valamint a repülésbiztonsági szabványokra vonatkozó szabályozás
- A polgári légiközlekedés elŇĎsegítése és fejlesztése, beleértve az új légiipari technológiákat
- Pilótaengedélyek kibocsátása, felfüggesztése, bevonása
- A polgári repülés szabályozása a biztonság szem elŇĎtt tartásával, a helyi szervezeteken keresztül
- A légi irányítási és légi navigációs rendszer fejlesztése és üzemeltetése a polgári és katonai repülés számára
- Kutatás-fejlesztés a légtérrendszer, valamint a polgári repülés vonatkozásában
- A polgári repülŇĎgépek zaj- és egyéb környezeti hatásait szabályozó programok kidolgozása és végrehajtása


„Az IFS világvezetŇĎ szállító a légi- és hadiipari MRO funkcionalitás tekintetében” – fogalmazott Cindy Jaudon, az IFS North America elnök-vezérigazgatója. „Azonban, ami miatt különösen büszkék vagyunk az az, hogy amikor barátaink, családtagjaink, ügyfeleink, munkatársaink Észak-Amerikában repülnek, a háttérben az IFS Applications élvonalbeli MRO megoldása dolgozik, hozzájárulva a légiközlekedési infrastruktúra mŇĪködtetéséhez.”


A légi- és hadiipar egyike az IFS megcélzott stratégiai iparágainak. Az IFS Applications vállalati eszköz-menedzsment (EAM), karbantartó javító- és felülvizsgálati (MRO), valamint hadiipari gyártó funkcióit teljes körŇĪ projekt követŇĎ és PDM (Product Data Management) képességek egészítik ki. Az IFS Applications bevált megoldás a légi- és hadiipari flotta-menedzsment, MRO és ellátásilánc-menedzsment támogatására.

Az IFS légi- és hadiipari ügyfelei közé tartoznak az amerikai, brit és a norvég fegyveres erŇĎk, valamint a Eurofighter konzorcium. A polgári légi közlekedés MRO felhasználói többek között a Finnair, a Bristow Helicopters, az Aero-Dienst GmbH, a Hawker Pacific és a Lufthansa Technik Qantas. Az IFS továbbá olyan gyártóknak is biztosít megoldásokat, mint a Lockheed Martin, a General Dynamics, a BAE SYSTEMS, a Saab és a GE Aviation.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció