Megv√°s√°roln√° az ExtendMedi√°t a Cisco

A Cisco bejelentette felvásárlási szándékát az ExtendMedia nevŇĪ cégre. A newtoni (Massachusetts) székhelyŇĪ vállalat a szoftveralapú tartalomkezelési rendszerek (CMS) fejlesztésében jár az élen, munkatársai többsége torontói telephelyén dolgozik.

Az ExtendMedia portfoliója révén a Cisco az IP alapú videóra történŇĎ piaci átállás során segítheti a szolgáltatókat a többképernyŇĎs szolgáltatások megvalósításában.

„A videopiac átalakulásával a fogyasztók ma már azt várják el, hogy bármilyen eszközrŇĎl képesek legyenek elérni videotartalmakat. A szolgáltatóknak tovább kell fejleszteniük infrastruktúráikat ahhoz, hogy képesek legyenek a videotartalmak kezelésére és tetszŇĎleges készülékre történŇĎ továbbítására.” – nyilatkozta Enrique Rodriguez, a Cisco szolgáltatói videotechnológiai részlegének alelnöke. „Az ExtendMedia megerŇĎsíti a Cisco pozícióját az IP-alapú videoszolgáltatások terén, mivel lehetŇĎvé teszi a szolgáltatóknak, hogy interaktívabb és személyre szabottabb élményt nyújtsanak a különbözŇĎ médialejátszó berendezésekre optimalizált tartalommal.”

Az ExtendMedia CMS szoftvere – a Cisco jelenlegi IP-alapú videotermékeivel integrálva – a Cisco új generációs videoarchitektúrájának központi eleme lesz. A szolgáltatók ezzel egy olyan új generációs, teljes körŇĪ videoarchitektúrát állíthatnak üzembe, amely a legmagasabb igényeknek is megfelelŇĎ felhasználói élményt biztosít és minden tartalmat hozzáférhetŇĎvé tesz valamennyi hálózaton és készüléken.
A felvásárlás lezárására várhatóan a Cisco 2011-es üzleti évének elsŇĎ felében kerül sor.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció