√Āllami t√°mogat√°sok nyomon k√∂vet√©se

SAP-val követik nyomon az állami támogatásokat Pennsylvaniában.

Az amerikai gazdaságélénkítŇĎ csomag (American Recovery and Reinvestment Act) elfogadásával Pennsylvania állam ügynökségei több mint 13,5 milliárd dollár támogatáshoz jutnak. Ennek egyik feltétele, hogy az állam a szövetségi kormányzat fele szabályos idŇĎközönként, különbözŇĎ szempontok szerint jelentse az egyes projektek állapotát, mennyi pénzt költöttek el, és hogy ennek eredményeképpen hány munkahelyet teremtettek. Ahhoz, hogy ezt a jelentéstételi feladatot képesek legyenek ellátni a szakemberek, az SAP üzleti intelligencia megoldásait veszik igénybe.
2009 októbere óta több mint 1000 ilyen kimutatást készítettek, mely 19 különbözŇĎ ügynökségtŇĎl, és több mint 3500, az állammal szerzŇĎdésben álló beszállítótól, partnertŇĎl, támogatást kapó szervezettŇĎl származó adatok alapján állítottak össze.
A jelentéstételi kötelezettség részeként Pennsylvania egy mindenki számára nyilvános honlapot is üzemeltet, ahol negyedévenkénti frissítésben, megyei szinten közlik, hogy mire költötték, mibe fektették az adófizetŇĎk pénzét, és ennek milyen eredménye volt.

Pennsylvania állam így minden egyes állampolgár felé elszámolható. Az alkalmazott riporting megoldás lehetŇĎvé tette, hogy hármas célrendszerüknek (belsŇĎ irányítás, szövetségi jelentéstétel, nyilvánosságra hozatal) a meglévŇĎ adatstruktúra és technológia felhasználásával tegyenek eleget.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció