Megérkezett az LG MINI GD880

Már Magyarországon is elérhető az LG MINI, amely minimalista kialakítása, kis mérete mellett teljes felhasználói élményt nyújt, okostelefon-funkciókkal. A LG MINI az LG Air Sync szinkronizálással, a közösségi hálózati szolgáltatásaival, és a HTML5 szabvánnyal kompatibilis LG Phantom Browser böngészővel alkot egyedit a mobilkommunikáció világában.

Keskeny keret, nagy kijelző
A LG MINI a piacon elérhető legkisebb és legkeskenyebb mobil a 3,2 inches érintőkijelzős telefonok kategóriájában. A mindössze 10,6 mm vastag készülék karakteres fémbetétekkel és az LG-től már megszokott gombok nélküli előlappal készült, az edzettüveg-borítás pedig megóvja a készüléket a karcolásoktól. Az FWVGA (Full Wild VGA) teljes érintőképernyő 16:9-es (480 x 854 pixeles) képarányt nyújt, a káva mérete csupán 3,8 mm.

LG Air Sync - egyszerűen szinkronizálható adatok
Az LG MINI a világ első olyan zárt operációs rendszerű mobiltelefonja, amely háromirányú szinkronizálási lehetőséget kínál az LG Air Sync technológia révén. Az LG MINI így vezeték nélkül szinkronizálja az adatokat a számítógép, a web és a telefon között. Így egyszerűen tárolhatjuk, és érhetjük el a legfontosabb adatainkat. Ha netán otthon felejtjük az LG MINI-t a PIM (személyes információkezelő) szinkronizálásnak köszönhetően a számítógépen és az interneten elérhető marad a telefonkönyv tartalma, a jegyzetek és a naptárbejegyzések. A szinkronizálást követően a MINI internetes keresője a számítógépen a 100 legtöbbet látogatott weboldal címét is látja, így ott folytathatjuk a keresést, ahol abbahagytuk.

Az LG új On Screen Phone alkalmazás a telefon kezelőfelületét a számítógép képernyőjén jeleníti meg, így a fájlok a telefonról közvetlenül áthúzhatók a számítógépre. Csupán egy jobb kattintással, adatkábel nélkül átvihetők a kedvenc fényképek az LG MINI fotógalériájába és fordítva, vagy egyszerűen beállíthatók a telefon háttérképeként.

Közösségi kapcsolattartás
Az LG MINI a közösségi hálózati szolgáltatásokat – a Facebookot és a Twittert - integrált funkcióként kínálja, így egyszerűen tarthatjuk a kapcsolatot a barátokkal, új bejegyzéseiket pedig a névjegyzékben neveik mellett is láthatjuk
A fényképek egyetlen mozdulattal megoszthatók a Facebookon vagy a Twitteren csupán az oldal kiválasztásával, a többi lépésről már a telefon gondoskodik.

Webböngészés
Az LG MINI maximális webélményt nyújt továbbfejlesztett, gyors Phantom böngészőjével. A Webkit szabványoknak megfelelően támogatja a HTML5 szabványt, és így az összes Google alkalmazás (Gmail, Google Naptár, Google Térkép) ugyanolyan sebességgel futtatható a telefonon, mint az asztali PC-n. A legismertebb videómegosztó fanatikusai Flash és Java támogatással kedvenc videóikat is nézhetik.

A MINI push email rendszerrel rendelkezik, ezért anélkül, hogy folyamatosan ellenőriznünk kellene a levelező fiókunkat, minden új levélről értesülünk. A Gmail-en kívül többek között a Microsoft Exchange programmal is kompatibilis telefon az új küldeményeket azonnal egy kis ablakban mutatja, és a legtöbb csatolmányt is meg tudja nyitni.

A telefon egy sor internetes funkcióval színesíti és egyszerűsíti a netezést. A Touch-to-zoom a nagyításkor a kért részt egy külön ablakban nagy felbontásban mutatja, míg az Intelligens nagyítás (Intelligent Zoom) vízszintes görgetéskor a képernyő méretéhez optimalizálja a weboldalakat. A Másolás és Beillesztés (Copy&Paste) funkcióval egy kattintással másolhatók a webes tartalmak a mobilról küldendő levelekbe és SMS-ekbe.  Miközben videót vagy weboldalt nézünk, a kamera gomb lenyomásával elmenthetjük azt a Képernyőmentés (Screen Capture) funkcióval. A telefon automatikusan tárolja a képet a galériában a weboldalak linkjével, így az később is elérhető.

Multimédiás funkciók
Az online alkalmazások valós idejű hozzáférést kínálnak a friss hírekhez, információkhoz és szórakozási lehetőségekhez. A BBC News, illetve az AccuWeather® alkalmazásai előtelepítve találhatók a készüléken, míg az Amazon, CNN International, The New York Times, eBay és Fox News tartalmak az LG Widget Gallery révén tölthetők le. (Az online alkalmazások a szolgáltatóktól függően eltérhetnek.)

Az LG MINI a legfejlettebb S-Class kezelőfelülettel, 5 megapixeles kamerával, MP3-lejátszóval és FM-rádióval felszerelt, valamint támogatja a Wi-Fi kapcsolatot, a 7,2 Mbps HDSPA-t és az A-GPS-t.

Az LG MINI különleges formatervezését red dot és iF formatervezési díjjal tüntették ki.

A készülék hazánkban először a T-Mobile hálózat üzleteiben kapható.

A készülék bruttó ajánlott fogyasztói ára 79 900 forint.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció