IFS: jelentŇĎs √ľzemi eredm√©ny n√∂veked√©s, erŇĎsen indul√≥ 2010

Az IFS, a globális ERP megoldásszállító 2010. február 8-án közzé tett 2009. évre vonatkozó pénzügyi eredményei szerint a svéd tŇĎzsdei cég 28 százalékos üzemi eredmény (EBIT) növekedést ért el, valamint a tanácsadásból, karbantartásból és terméktámogatásból származó bevételek is emelkedtek a kihívásokkal teli és válsággal sújtott piacon.

Ugyanezen a napon jelentette be a társaság az amerikai hadsereggel kötött újabb, közel 10 millió dollár értékŇĪ szerzŇĎdését. A nemzetközinél kedvezŇĎtlenebb helyzetben lévŇĎ hazai piacon az IFS új középvállalati ügyfelek megszerzésével, valamint számos meglévŇĎ ügyfelénél végzett rendszerfrissítéssel az egy évvel korábbi szinten teljesített.

A 2009. évre vonatkozó nettó árbevétel 2 605 millió svéd koronát (2 518) ért el (a zárójelben lévŇĎ értékek a 2008. év hasonló idŇĎszakára vonatkoznak). Az üzemi eredmény (EBIT) 198 millió svéd koronát (154) tett ki. A tanácsadásból származó bevétel közel 5%-kal, míg a karbantartásból és terméktámogatásból származó bevétel 12%-kal emelkedett 1 373 millió és 789 millió svéd koronát elérve.

A válság ellenére kedvezŇĎ eredmények az IFS menedzsmentje szerint fŇĎként az utóbbi idŇĎben kifejlesztett kifejezetten bizonyos szektorok (tengeri olaj- és gázipar, légi- és hadiipar, energia- és közmŇĪszektor) igényeire koncentráló fejlett megoldásoknak köszönhetŇĎk. Ezen túlmenŇĎen a válság idején végrehajtott rendszerkiválasztások során az IFS Applications nagyobb arányban került ki gyŇĎztesen az alacsonyabb bevezetési költség, a gyorsabb megtérülés, valamint több országot átívelŇĎ bevezetés esetén az alacsonyabb kockázat miatt. Összességében 2009-ben az IFS valamennyi megcélzott iparágban növekedett, különösen erŇĎs növekedést realizálva az EPCI (Engineering, Procurement, Construction and Installation - fejlesztés, beszerzés, kivitelezés és telepítés) szektorokban, mely növekedést a MultiPlus Solutions harmadik negyedévben történt felvásárlása is erŇĎsítette.

Magyarországi eredmények

Az IFS Hungary Kft. 2009-ben az elŇĎzŇĎ évihez hasonló szintŇĪ árbevételt ért el. A 2009-es év során az IFS Applications-t választó új ügyfelek között található többek között három vegyipari cég, a fŇĎleg autóápolási aerosolokat, köztük az idén 25 éves Prevent márkanéven ismert termékeket gyártó Medikémia Zrt., valamint az autóipar számára mŇĪanyag alapanyagokat gyártó Inno-Comp Kft. és cseh leányvállalata az Inno-Comp Bohemia. Az erŇĎmŇĪveket építŇĎ és üzemeltetŇĎ Sinergy Kft.-vel megkötött szerzŇĎdés a nemzetközi szinten stratégiai iparágnak, és kiemelkedŇĎ referenciabázisnak számító energiaszektorba való betörést jelenti az IFS számára Magyarországon is. Az új ügyfelek között egy öntöde is szerepel, az autóipar számára alumíniumöntvényeket elŇĎállító FÉMALK Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt.

Újabb szerzŇĎdés az amerikai hadsereggel

A korábbi U. S. Air Force-szal kötött szerzŇĎdés után, most az U. S. Army választotta az IFS Applications-t gyártó és karbantartó megoldásának, melyet a Logisztikai Modernizációs Programja (LMP) keretében vezet be. A program a hadsereg valamennyi fegyver- és anyag raktárát, lŇĎszertelepét átfogja. Az AMC (Army Materiel Command – hadianyag parancsnokság) és az IFS között létrejött szerzŇĎdés értéke közel 10 millió dollár. Az AMC az alárendelt parancsnokságokkal együtt egy Fortune 100-as karbantartó, gyártó iparvállalathoz hasonlítható annyi különféle funkcióval, melyre a polgári szektorokban kevés példát találunk.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció