Hackerverseny az ELTE-vel összefogásban

A kancellar.hu és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös rendezésében harmadik alkalommal megrendezésre kerülŇĎ IT Coding Contest elnevezésŇĪ hackerversenyre felsŇĎoktatási intézmények hallgatóit várják az ELTE Lágymányosi Campus Déli épületében, december 12-én szombaton reggel 10 órától. kerül sor 24 órás hackerversenyre.

A verseny célja, hogy a hallgatókat megismertesse az IT biztonság olyan problémáival, kihívásaival és technikáival, amelyekkel nap mint nap találkozhatnak, mint egyszerŇĪ felhasználók. Azonban programozókról lévén szó, igazán az a hasznos, ha megismerkednek ezen feladatok "másik oldalával" is, s belelátnak abba, hogyan is kell ezeket megvalósítani a gyakorlatban. Az elmúlt versenyek alkalmával sokféle feladattal találták szembe magukat a hallgatók. Anonimitást biztosító segédprogramot írtak, egy programban direkt elrejtett hiba megtalálásában és kihasználásában is jeleskedhettek és napjaink legnépszerŇĪbb titkosító algoritmusával kapcsolatos számításokat is végeztek.

Az idei versenyen a csapatoknak ismét három feladatot kell megoldaniuk az informatikai biztonság gyakran használt területeirŇĎl. A jelentkezŇĎknek olyan széles körben ismert algoritmusokat és kódokat kell optimalizálniuk és testre szabniuk, amelyek a biztonsági programozás mellett a hacker technikákat is érintik. A feladatok idén is kellŇĎen izgalmasak és életszerŇĪek lesznek, hogy a diákok élvezzék, és igazi kihívásként éljék meg a feladatokat, amelyek megoldására egy teljes nap áll rendelkezésükre. A helyszínt el lehet hagyni a 24 óra alatt és bármilyen segédeszköz használható, a lényeg a végeredmény

A nyertes csapat 1.000.000 Ft-ot vihet haza, és tagjai részt vehetnek a kancellar.hu-nál egy 30 napos próbaidŇĎn, ami szerencsés esetben fél éves gyakornoki programot eredményezhet. A második és harmadik helyezett ezúttal pénzjutalmat nem kap, de a 30 napos próbaidŇĎt nekik is felajánlják.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció