Megjelent az Oracle kis- és középvállalatoknak szánt üzleti adatelemzési és adattárházrendszere

Az Oracle bejelentette az Oracle Business Intelligence Standard Edition One nevű teljes körű, integrált üzleti adatelemzési és adattárházrendszerét, amelyet kimondottan a kis és közepes méretű szervezetek és munkacsoportok igényeihez alakítottak és áraztak.

Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád részét képező Oracle Business Intelligence SE One-t az „üzleti intelligencia” (Business Intelligence – BI) minden olyan funkciójával felvértezték, amire a kis- és középvállalkozásoknak szükségük lehet. Az egyszerűen telepíthető megoldás része az interaktív műszerfalnézet (dashboard), a formázott kimutatások, az eseti lekérdezések és adatelemzések, az adatok kinyerését, átalakítását és betöltését végző ETL-technológia, valamint a világ vezető adatbázis-kezelő alkalmazása. Az egyetlen kiszolgálón működő szoftvercsomag 5-50 felhasználóhoz vásárolható meg, felhasználónként 1000 USD áron.

Az Oracle Business Intelligence SE One-ban a következő termékek integrációja valósult meg:

  • Oracle Business Intelligence Publisher – a szoftverrel a szervezetek dokumentumok és kimutatások széles körét hozhatják létre, így például pénzügyi jelentéseket, reprezentatív kivitelű kimutatásokat, számlákat és címkéket, ráadásul mindezt olyan ismerős alkalmazásokkal és azok formátumában, mint az Adobe Acrobat és a Microsoft Word;
  • Oracle Business Intelligence Answers – eseti riporting és adatelemző eszköz, amellyel a felhasználók gyorsan és könnyedén létrehozhatják, elemezhetik, megjeleníthetik, részletezhetik, illetve műszerfalnézetekbe ágyazhatják a kimutatásokat;
  • Oracle Business Intelligence Interactive Dashboards – személyre szabott, élő, interaktív webes műszerfalnézet a főbb trendekkel, riasztásokkal és főbb teljesítménymutatókkal (KPI-k), amelyek között műszerkijelzők, diagramok, összefoglaló kimutatások, illetve feltétel alapú irányított adatelemzések is szerepelhetnek.
  • Oracle Business Intelligence Server – az Oracle Business Intelligence SE One valamennyi végfelhasználói eszközét támogató egységes infrastruktúra, amely gyors adathozzáférést, integrációt és számításokat biztosít az Oracle és más forrásokból származó adatokkal, és a végfelhasználók felé egységes és logikus formában jeleníti a végeredményt.
  • Oracle Database 10g Standard Edition One – a világ legjobb adatbázis-kezelője a masszív adattárház alapjául szolgál, és az Oracle-től eddig megszokott jó kezelhetőséget, kiváló teljesítményt, nagyfokú megbízhatóságot és magas szintű biztonságot ötvözi.
  • Oracle Warehouse Builder 10g – az egyik legfejletteb ETL-eszköz kiváló adatminőséget, adatminőség-felügyeletet, teljesen integrált relációs és dimenziós modellezést és teljes életciklusra kiterjedő adat- és metaadatkezelést biztosítva teszi lehetővé, hogy a szervezetek hatékony és kiváló minőségű adattárházat tartsanak fenn.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció