Személyiségi Jogok

A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje tiszteletben tartja √©s v√©di mindazok mag√°nterm√©szetŇĪ adatait, akik ak√°r a weben kereszt√ľl, ak√°r a kiadv√°nyokon kereszt√ľl kapcsolatba ker√ľlnek vele.

√Āltal√°noss√°gban adott a lehetŇĎs√©g, hogy a Pr√≠m-online website-on b√°rki an√©lk√ľl b√∂ng√©sszen, hogy elŇĎtte szem√©lyes inform√°ci√≥kat kellene megadnia. Elk√©pzelhetŇĎ azonban, hogy idŇĎrŇĎl idŇĎre inform√°ci√≥ra van sz√ľks√©g√ľnk √ĖnrŇĎl, p√©ld√°ul a nev√©re vagy e-mail c√≠m√©re, √°m ilyenkor sz√°nd√©kunk szerint elŇĎre ismertetj√ľk √Ėnnel, hogy erre mi√©rt van sz√ľks√©g, √©s kiz√°r√≥lag az elŇĎre meghat√°rozott c√©lokra haszn√°ljuk fel azt. Erre p√©ld√°ul lapelŇĎfizet√©s vagy elektronikus h√≠rlev√©l megrendel√©se eset√©n ker√ľlhet sor. Amennyiben √Ėn √ļgy d√∂nt: nem enged√©lyezni sz√°munkra, hogy a megadott adatok alapj√°n k√©sŇĎbb is felvegy√ľnk √Ėnnel a kapcsolatot, k√©r√©s√©t tiszteletben tarjuk.

MŇĪk√∂d√©s√ľnk sor√°n az al√°bbi alapelveket tartjuk szem elŇĎtt:

 1. √Āltal√°noss√°gban adott a lehetŇĎs√©g, hogy a Pr√≠m Online website-on b√°rki an√©lk√ľl b√∂ng√©sszen, hogy elŇĎtte szem√©lyes inform√°ci√≥kat kellene megadnia.
 2. Bizonyos szolg√°ltat√°sok csak egyedi azonos√≠t√≥k √©s szem√©lyes adatok megad√°sa kapcs√°n vehetŇĎk ig√©nybe, √©s az is elk√©pzelhetŇĎ, hogy az olvas√≥k, l√°togat√≥k jobb kiszolg√°l√°sa √©rdek√©ben k√©r a szolg√°ltat√≥ adatokat. Ezeknek az adatoknak a megad√°s√°r√≥l mindenki saj√°t felelŇĎss√©g√©re d√∂nt, √©s ha az al√°bbiakban felsorolt adatv√©delmet valaki nem tartja kiel√©g√≠tŇĎnek, akkor - k√©rj√ľk - ne adja meg az adatokat, m√©g akkor se, ha emiatt le kell mondania a szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek lehetŇĎs√©g√©rŇĎl.
 3. A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje k√©rhet a szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©hez nem felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges adatokat, amelyeknek megad√°sa opcion√°lis. Ilyenkor az adatk√©r√©s c√©lj√°t a szolg√°ltat√≥ egy√©rtelmŇĪen tudatja, √©s a v√°laszokat kiz√°r√≥lag az elŇĎre meghat√°rozott c√©lokra haszn√°lja fel. (Erre p√©ld√°ul lapelŇĎfizet√©s vagy elektronikus h√≠rlev√©l megrendel√©se eset√©n ker√ľlhet sor.) Amennyiben az adatszolg√°ltat√≥ megadja ugyan az adatokat, de nem enged√©lyezi a szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra, hogy a megadott adatok alapj√°n k√©sŇĎbb is felvegye vele a kapcsolatot, a k√©r√©st a szolg√°ltat√≥ tiszteletben tartja.
 4. A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje tiszteletben tartja √©s v√©di mindazok mag√°nterm√©szetŇĪ adatait, akik ak√°r a weben, ak√°r a kiadv√°nyokon kereszt√ľl kapcsolatba ker√ľlnek vele. A b√°rmilyen √ļton-m√≥don hozz√° ker√ľlŇĎ egy√©ni adatot, amit annak tulajdonosa nem sz√°nd√©kosan k√∂z√∂lt vele, a szolg√°ltat√≥ nem ŇĎriz meg √©s nem ad tov√°bb, kiv√©ve a k√∂vetkezŇĎ pontban le√≠rt esetet.
 5. BŇĪncselekm√©ny vagy annak alapos gyan√ļja eset√©n a szolg√°ltat√≥ k√∂teles egy√ľttmŇĪk√∂dni a nyomoz√°st v√©gzŇĎ szervekkel, rendŇĎrs√©gi, b√≠r√≥s√°gi adatfoglal√°si hat√°rozat eset√©n a szolg√°ltat√≥ k√∂teles betekint√©st engedni a k√©rt adatokba, vagy √°tadni azokat az adatokat, amelyekre a hat√°rozat vonatkozik, √©s amelyek a szolg√°ltat√≥ szerverein tal√°lhat√≥k. Ilyen szitu√°ci√≥ban a szolg√°ltat√≥ csak a vonatkoz√≥ jogszab√°lyok hat√°rain bel√ľl k√©pes v√©deni a szerverein tal√°lhat√≥ adatokat, az adatok elhelyezŇĎinek sz√°molniuk kell azzal, hogy ezek a nyomoz√≥ hat√≥s√°gok kez√©be ker√ľlhetnek.
 6. A Pr√≠m Online r√©sz√©re tudatosan √°tadott mag√°nterm√©szetŇĪ adatokat a szolg√°ltat√≥ csakis arra a c√©lra haszn√°lja fel, amire azt sz√°nt√°k. (ElŇĎfizetŇĎi c√≠met p√©ld√°ul csak k√©zbes√≠t√©shez vagy sz√°ml√°z√°shoz, olvas√≥i k√©rdŇĎ√≠vet akkumul√°lt form√°ban statisztik√°hoz, vagy egyedileg esetleges sorsol√°shoz stb.) Ezeket az adatokat m√°s c√©lra t√∂rt√©nŇĎ felhaszn√°l√°s c√©lj√°b√≥l a szolg√°ltat√≥ - az elŇĎzŇĎ pontban le√≠rt esetet kiv√©ve - soha semmilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt senkinek nem adja tov√°bb.
 7. A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje partneri, elŇĎfizetŇĎi vagy k√∂z√∂ns√©g adatokat csakis statisztikailag feldolgozott form√°ban, egyedi azonos√≠t√≥khoz nem kapcsolhat√≥an hoz nyilv√°noss√°gra, s ezekben a statisztik√°kban sem foglalkozik olyan jellegŇĪ t√©mak√∂r√∂kkel, amelyek b√°rmilyen m√≥don t√ļlmenn√©nek a kiadv√°nyok olvas√≥k√∂z√∂ns√©g√©vel kapcsolatos, k√∂z√©rdeklŇĎd√©sre sz√°mot tart√≥ k√©rd√©sek k√∂r√©n.
 8. Az √ľzemeltetŇĎ √°ltal ŇĎrz√∂tt mag√°nterm√©szetŇĪ adatokat a szolg√°ltat√≥ minden elv√°rhat√≥ m√≥dszerrel v√©di att√≥l, hogy azok r√©szben vagy eg√©szben illet√©ktelen kezekbe ker√ľljenek., ugyanakkor, ha bŇĪncselekm√©ny √ļtj√°n valaki megszerzi ezeket az adatokat, akkor az√©rt az √ľzemeltetŇĎ k√°rt√©r√≠t√©si felelŇĎss√©get nem v√°llal.
 9. A Pr√≠m Online l√°togat√≥ir√≥l gyŇĪlnek ugyan automatikusan gener√°l√≥d√≥ inform√°ci√≥k: l√°togat√≥ IP-c√≠me, domainneve, l√°togat√°s idŇĎpontja, megtekintett oldalak, haszn√°lt b√∂ng√©szŇĎprogram - √°m ezen adatokat a szolg√°ltat√≥ kiz√°r√≥lag analiz√°l√°s szempontj√°b√≥l dolgozza fel, a trendek √©s a statisztikai inform√°ci√≥ nyomon k√∂vet√©se c√©lj√°b√≥l, √©s a statisztikai feldolgoz√°s ut√°n az √ľzemeltetŇĎ az egyedi adatokat megsemmis√≠ti.
 10. A Pr√≠m Online website tartalmaz kapcsokat (linkeket) m√°s website-okra is. A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje nem felelŇĎs e website-ok szem√©lyis√©gi elj√°r√°sm√≥dj√°√©rt, illetve tartalm√°√©rt.

 11. Egy√©b jogi, etikai, felelŇĎss√©gi √©s biztons√°gi k√©rd√©sek:
 12. A Pr√≠m Online szolg√°ltat√°sait ig√©nybe vevŇĎ szem√©ly elfogadja, hogy az ingyenes szolg√°ltat√°sokat nem haszn√°lhatja gazdas√°gi tev√©kenys√©gre vagy annak elŇĎseg√≠t√©s√©re, folyamatos √ľzletszerz√©sre, illetve annak elŇĎseg√≠t√©s√©re, √©s elfogadja azt is, hogy az ingyenes szolg√°ltat√°sok √ľzemeltet√©si k√∂lts√©geinek elŇĎteremt√©se √©rdek√©ben a szolg√°ltat√°sok webolalain, ill. leveleiben rekl√°manyagok jelenhetnek meg.
 13. A Pr√≠m Kiad√≥ szolg√°ltat√°sain kereszt√ľl lehetŇĎs√©get biztos√≠t felhaszn√°l√≥i sz√°m√°ra, hogy kinyilv√°n√≠ts√°k v√©lem√©ny√ľket, nem korl√°tozva a f√≥rumban megjelentetett hozz√°sz√≥l√°sokat √©s a Pr√≠mposta ingyenes levelezŇĎrendszeren kereszt√ľl k√ľld√∂tt √ľzeneteket, a Weboldal vagy Mappa rendszerben a szerverekre felhelyezett tartalmakat. A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje nem v√°llal felelŇĎss√©get ezek√©rt a v√©lem√©nyek√©rt, a levelezŇĎ-, lista- √©s mapparendszer tekintet√©ben pedig korl√°toz√°suk sem √°ll m√≥dunkban. Javasoljuk, hogy vit√°s k√©rd√©sekben a s√©rtett k√∂zvetlen√ľl a s√©relmezett kinyilv√°n√≠t√°st tevŇĎ felet keresse meg.
 14. Amennyiben a Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎj√©nek tudom√°s√°ra jut, hogy szolg√°ltat√°sait bizony√≠tottan t√∂rv√©nys√©rtŇĎ c√©lokra haszn√°lj√°k, az internet √≠rott √©s √≠ratlan etikai szab√°lyait nem tartj√°k be, akkor az √ľzemeltetŇĎ az adott c√≠met, list√°t, mapp√°t, tartalmat t√∂rli, √©s az adott felhaszn√°l√≥t kiz√°rhatja a szolg√°ltat√°sb√≥l. A bizony√≠t√°si elj√°r√°st a szolg√°ltat√≥ nem v√°llalhatja mag√°ra, √≠gy csak a mindenki sz√°m√°ra nyilv√°nval√≥ t√∂rv√©ny- vagy Netiquett-s√©rt√©s (tiltott jelk√©pek haszn√°lata, kisebbs√©gi, felekezeti √©rz√©kenys√©g megs√©rt√©se, bŇĪncselekm√©nyre felbujt√°s stb.) eset√©n alkalmazza a fenti retorzi√≥t saj√°t hat√°sk√∂r√©n bel√ľl. Vitatott vagy vitathat√≥, bizony√≠t√°sra v√°r√≥ esetekben, k√©t vagy t√∂bb term√©szetes √©s/vagy jogi szem√©ly jogvit√°iban a Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje jogerŇĎs b√≠r√≥s√°gi hat√°rozat, rendŇĎrs√©gi adatfoglal√°s nyom√°n cselekszik, m√©gpedig a hivatalos okiratban foglaltak szerint.
 15. A PrimLista rendszerben l√©trehozott list√°k√©rt felelŇĎss√©get nem v√°llalunk, a list√°kra k√ľld√∂tt leveleket nem √°ll m√≥dunkban ellenŇĎrizni. Azokat a list√°kat, amelyek m√°s list√°k c√≠meit tartalmazz√°k, √©s mŇĪk√∂d√©s√ľk s√©rti a 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©nyt, figyelmeztet√©s n√©lk√ľl t√∂r√∂lj√ľk.
 16. A P√≠rmposta, Pr√≠mlista levelezŇĎszolg√°ltat√°sai hossz√ļ √©vek tapasztalatai alapj√°n ugyanolyan biztons√°ggal mŇĪk√∂dnek, mint a hasonl√≥ jellegŇĪ √ľzleti szolg√°ltat√°sok, √°m r√©szben az√©rt, mert ezek nem √ľzleti c√©l√ļ szolg√°ltat√°sok, r√©szben az internet architekt√ļr√°j√°b√≥l eredŇĎ bizonytalans√°gok miatt, a szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get sem a levelek k√©sedelm√©√©rt, sem azok esetleges elkall√≥d√°s√°√©rt. Javasoljuk, hogy minden fontos lev√©l eset√©n mindenki gyŇĎzŇĎdj√∂n meg arr√≥l (v√°laszk√©r√©s, telefon), hogy levele idŇĎben meg√©rkezett-e, √©s ha nem, ism√©telje a lev√©lk√ľld√©st.
 17. A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje nem v√°llal felelŇĎss√©get az√©rt, ha a szolg√°ltat√°sok ig√©nybevevŇĎi sz√°m√≠t√≥g√©pes v√≠rusfertŇĎz√©s √°ldozataiv√° v√°lnak. Ezt a felelŇĎss√©get m√©g azokn√°l a szolg√°ltat√°sokn√°l sem v√°llalhatjuk fel, amelyeket v√≠rusv√©dŇĎ szoftver √≥v, mivel az ilyen t√≠pus√ļ felelŇĎss√©get a v√≠rusv√©dŇĎ szoftverek forgalmaz√≥i is elh√°r√≠tj√°k magukt√≥l.
 18. A Pr√≠m Online szerverei nem tekinthetŇĎk az elfekvŇĎ adatok t√°rol√≥j√°nak, arch√≠vum√°nak, ez√©rt a nem haszn√°lt, sz√ľks√©gtelen adatokat az √ľzemeltetŇĎ t√∂rli. Sz√ľks√©gtelennek azokat az adatokat minŇĎs√≠ti a rendszer, amelyekhez l√©trehoz√≥juk h√°rom h√≥napig nem ny√ļl. A Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje azokat a felhaszn√°l√≥kat, akik adatokat helyeztek el (leveleztek, mapp√°t, Pr√≠mlist√°t nyitottak, weboldalt k√©sz√≠tettek stb.) a Pr√≠m Online rendszer szerverein, √©s a rendszer szolg√°ltat√°sait h√°rom h√≥napon kereszt√ľl nem vett√©k ig√©nybe, h√°rom h√≥napig nem ny√ļltak ezekhez az adatokhoz, a felhaszn√°l√≥ √°ltal megadott lev√©lc√≠men figyelmezteti erre a t√©nyre. Amennyiben a figyelmeztet√©s hat√°s√°ra a felhaszn√°l√≥ bel√©p a szolg√°ltat√°sba, akkor azt a rendszer √ļgy √©rtelmezi, hogy az adatokra m√©gis sz√ľks√©g van, √©s a h√°rom h√≥nap sz√°m√≠t√°sa √ļjra kezdŇĎdik. (Hangs√ļlyozzuk: a Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje nem v√°llal felelŇĎss√©get az√©rt, hogy a figyelmeztet√©s eljut-e a felhaszn√°l√≥hoz vagy sem.)
 19. A Pr√≠m Online szerverein elhelyezett adatokat, leveleket, weboldalakat, arch√≠vumokat az √ľzemeltetŇĎ a legjobb tud√°sa √©s az elv√°rhat√≥ gondoss√°g m√©rt√©k√©nek (√©s az elŇĎzŇĎ pontban le√≠rt idŇĎkorl√°toknak) megfelelŇĎen megŇĎrzi, de azok - ak√°r √°rt√≥ emberi sz√°nd√©kb√≥l, ak√°r informatikai (hardver-szoftver) meghib√°sod√°sb√≥l, ak√°r v√≠rusfertŇĎz√©sbŇĎl bek√∂vetkezŇĎ - esetleges √°tmeneti el√©rhetetlens√©ge vagy v√©gleges megsemmis√ľl√©se eset√©n k√°rt√©r√≠t√©si felelŇĎss√©get az √ľzemeltetŇĎ nem v√°llal. Ez√ļton is k√©rj√ľk a Pr√≠m Online szolg√°ltat√°sait ig√©nybe vevŇĎ l√°togat√≥inkat, hogy minden olyan adatr√≥l, amelynek megsemmis√ľl√©se p√≥tolhatatlan vesztes√©get jelentene sz√°mukra, saj√°t g√©p√ľk√∂n, saj√°t h√°tt√©rt√°rol√≥kon, adathordoz√≥kon mindenk√©ppen k√©sz√≠tsenek √©s ŇĎrizzenek m√°solatot. Tegy√©k ezt f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy a Pr√≠m Online √ľzemeltetŇĎje is folyamatosan k√©sz√≠t m√°solatokat, √©s az esetleges meghib√°sod√°sok miatt bek√∂vetkezŇĎ k√°rokat minden lehets√©ges eszk√∂zzel igyekszik m√©rs√©kelni, az adatokat vissza√°ll√≠tani.
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció