myWebDb: √úzleti alkalmaz√°s-fejleszt√©s informatikai tud√°s n√©lk√ľl

A magyar informatikai piacon minden fontosabb multinacion√°lis informatikai √©s szoftverc√©g jelen van √©vek √≥ta. M√°ra gyakorlatilag a ny√≠lt forr√°sk√≥d√ļ √©s fizetŇĎs szoftverek minden alfaja megtal√°lhat√≥ a piacon, bele√©rtve az √ļgynevezett gyors alkalmaz√°s-fejleszt√©si (RAD) platformokat is. Tal√°n csak a k√≥dgener√°tor szoftverek ter√ľlet√©n tal√°lhat√≥ kisebb piaci r√©s. B√°r ezen a ter√ľleten is komoly a v√°laszt√©k, nem sok olyan keretrendszer tal√°lhat√≥ a magyar piacon, amely biztos√≠tja a felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra, hogy maguk k√©sz√≠tsenek egyedi alkalmaz√°sokat k√≥dol√°s n√©lk√ľl.

A piaci rés

Ezt a piaci r√©st megl√°tva, sokan pr√≥b√°lkoztak az ig√©nyeknek megfelelŇĎ rendszer kialak√≠t√°s√°val. ElsŇĎsorban tengerent√ļli tapasztalataikra t√°maszkodva, az Egyes√ľlt √Āllamokban √©s Jap√°nban tapasztalatot szerzett szakemberek l√°tt√°k meg az ig√©nyt Eur√≥p√°ban, mivel ott elterjedtebbek az ilyen t√≠pus√ļ rendszerek. De a munka √∂sszetetts√©ge √©s hossz√ļs√°ga miatt m√©g a legtapasztaltabb informatikai szakemberek sem lehettek biztosan abban, hogy sikerrel j√°rnak. A sok pr√≥b√°lkoz√°s ellen√©re kev√©s piack√©pes term√©k sz√ľletett. De a nagy sz√°mok t√∂rv√©nye alapj√°n elŇĎbb-ut√≥bb sz√ľks√©gszerŇĪ volt, hogy egy vagy t√∂bb szoftverc√©g sikerrel j√°rjon. Egy r√©gi nagy nevet eml√≠thet√ľnk tal√°n a Magic Software, Inc. c√©get, aki m√°ra multinacion√°lis mamutc√©gg√© nŇĎtte ki mag√°t. Egy a sikeresen beind√≠tott c√©gek k√∂z√ľl, a szint√©n Egyes√ľlt √Āllamokban megalap√≠tott, One Team Technologies, LLC, amely jelenleg Amerik√°ban kis m√©rete ellen√©re komoly piacot tudhat mag√°√©nak ezen a ter√ľleten.

A One Team Technologies, LLC története

A One Team Technologies-t olyan, tapasztalt informatikai szakemberek alap√≠tott√°k meg 2001-ben, az Egyes√ľlt √Āllamokban, akik egy√ľttesen t√∂bb mint 80 √©v informatikai tapasztalattal rendelkeznek. A c√©g vez√©rigazgat√≥ja √©s √ľgyvezetŇĎje sz√°mos IT projekten szerezte meg a sz√ľks√©ges tapasztalatokat, √©s t√∂bbek k√∂z√∂tt, mindketten dolgoztak az √ľzleti vil√°g k√∂zpontj√°ban, a Wall Streeten. A c√©g egyetlen term√©k√©nek, a myWebDb-nek k√∂sz√∂nhetŇĎen az√≥ta sikeresen terjeszkedik, √©s sz√°mos √ľzletet szerzett, mind Hawaii-on, mind az amerikai kontinensen, mind Jap√°nban. K√©t √©s f√©l √©ves fejleszt√©s eredm√©nyek√©nt 2004-ben bocs√°tott√°k piacra a myWebDb 1.0-√°s verzi√≥j√°t. Az√≥ta is folyamatosan fejlesztve a myWebDb-t, 2007. j√ļnius 21-√©re¬† tervezik a 2.0-√°s, jelentŇĎsen tov√°bbfejlesztett, t√∂bb √ļj funkci√≥val kibŇĎv√≠tett verzi√≥ kiad√°s√°t. Illetve 2006-ban elhat√°rozt√°k, hogy megjelennek az eur√≥pai, √©s egy√ļttal a magyar piacon is. Kapcsolataik r√©v√©n 2007-ben megkezdt√©k az √©rt√©kes√≠t√©si tev√©kenys√©get a magyar piacon, ahol mostanra t√∂bb hivatalos partnerrel rendelkeznek (GraphixNet), √©s sz√°mos c√©ggel vannak t√°rgyal√°sban.

A One Team víziója

Kyoko Ikemoto, a c√©g vez√©rigazgat√≥ja, √©s vezetŇĎ informatikusa szerint a technol√≥gia arra hivatott, hogy az embereket szolg√°lja √©s t√°mogassa. Az√©rt tervezt√©k a myWebDb-t, hogy elh√°r√≠ts√°k az akad√°lyokat, amelyek a felhaszn√°l√≥k √©s a technol√≥gia k√∂z√∂tt vannak jelen, √©s √≠gy seg√≠ts√©k elŇĎ a v√°llalkoz√≥ szellemet a kis-, k√∂z√©p-, √©s nagyv√°llalatokban egyar√°nt. A c√©g k√ľldet√©se egyszerŇĪ: LehetŇĎv√© tenni az √ľzleti felhaszn√°l√≥k sz√°m√°ra, hogy kifinomult, Web-alap√ļ, adatb√°zis-kezelŇĎ alkalmaz√°sokat k√©sz√≠tsenek √ľzleti ig√©nyeiknek megfelelŇĎen, √©s az alkalmaz√°sokat √ľzleti ig√©nyeikkel √∂sszhangban b√°rmikor megv√°ltoztathass√°k. Az eredm√©ny egyszerŇĪen forradalmi: az emberek olyan megold√°sokat kapnak, amelyeket szeretnek haszn√°lni. A One Team √©s a myWebDb ezzel j√°rul hozz√° ahhoz, hogy t√°mogassa √©s √°talak√≠tsa a m√≥dot, ahogy az emberek, az √ľzlet √©s a technol√≥gia egym√°shoz kapcsol√≥dik.

A myWebDb-rŇĎl

A myWebDb egy gyors alkalmaz√°s-fejleszt√©si keretrendszer (RAD=Rapid Application Development Platform), amellyel √≥r√°k vagy napok alatt k√©pes b√°rki testre szabott, egyedi Web-alap√ļ adatb√°zis-kezelŇĎ alkalmaz√°sokat l√©trehozni, ahelyett, hogy h√≥napokig, vagy ak√°r √©vekig v√°rna arra, hogy bevezess√©k az √°ltala elk√©pzelt rendszert. Tegy√ľk hozz√°, hogy gyakran a bevezet√©s ut√°n is hosszas csiszol√°sra szorulnak ezek a rendszerek, mivel a legapr√≥bb v√°ltoztat√°s is k√≥dol√°st ig√©nyel, ami informatikai szakember hi√°ny√°ban nem is megoldhat√≥. Emellett a komolyabb rendszerek jelentŇĎsen megterhelhetik egy KKV k√∂lts√©gvet√©s√©t is. A myWebDb k√©pes lecs√∂kkenteni az √ľzleti √∂tlet felmer√ľl√©se √©s a szoftverterm√©k bevezet√©se k√∂z√∂tt √°ltal√°ban jelenl√©vŇĎ k√©sedelmet az√°ltal, hogy automatiz√°lja a fejleszt√©si munka jelentŇĎs r√©sz√©t, megk√∂nny√≠tve ezzel mind a fejlesztŇĎk, mind az √ľzleti felhaszn√°l√≥k dolg√°t. A myWebDb lehetŇĎv√© teszi tov√°bb√°, hogy az informatikai tud√°ssal nem rendelkezŇĎ √ľzleti felhaszn√°l√≥k, illetve c√©gek informatikai szakember alkalmaz√°sa n√©lk√ľl elk√©sz√≠thess√©k az √°ltaluk elk√©pzelt, testre szabott alkalmaz√°st, amely teljes eg√©sz√©ben megfelel az ig√©nyeiknek. Emellett a myWebDb, mint k√≥d gener√°tor, k√©pes arra, hogy az √ľzleti folyamatokban bek√∂vetkezŇĎ v√°ltoztat√°sok k√∂nnyen √©s gyorsan adapt√°lhat√≥ak legyenek az √ľzleti alkalmaz√°sokra, √≠gy az adatb√°zis mindig pontosan a val√≥s folyamatokat t√ľkr√∂zi. Emellett a myWebDb rendelkezik egy √ļgynevezett k√≥d integr√°torral, amely seg√≠ts√©g√©vel b√°rmely fejlesztŇĎ k√©pes arra, hogy k√≥dot integr√°ljon az elk√©sz√≠tett alkalmaz√°shoz, a komplex √ľzleti logik√°k kezel√©s√©re.

További információ: http://www.oneteamtech.com/login.html

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció