M√°jusban Budapest a projektmenedzsment vil√°g fŇĎv√°rosa

A nemzetk√∂zi Projektmenedzsment Int√©zet (Project Management Institute, PMI) 2007. m√°jus 14-16-e k√∂z√∂tt Budapesten tartja kongresszus√°t, amelyre m√°r elŇĎzetesen minden hely elkelt, s a vil√°g minden r√©sz√©rŇĎl 800 projektmenedzser √©rkezik fŇĎv√°rosunkba.
Szalay Imre, a PMI hazai tagozat√°nak eln√∂ke elmondta, hogy a PMI Global Congress-hez kapcsol√≥dva sz√°mos rendezv√©ny sz√≠nhelye lesz Budapest. A konferencia elŇĎtt a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ orsz√°gok szakmai szervezetei (a¬† PMI tagozatok) vezetŇĎs√©gei j√∂nnek √∂ssze tapasztalatcser√©re, illetve tal√°lkoz√≥ra a PMI vil√°gszervezet eln√∂ks√©g√©vel.¬† A konferencia ut√°n pedig egy-egy t√©m√°ban m√©lyebben elmer√ľlni sz√°nd√©koz√≥k sz√°m√°ra szemin√°riumokon lehet a projektmenedzsment szakmai rejtelmeirŇĎl tanulni. Lesz meg egy rendezv√©ny, ahol a projektmenedzsmentnek a k√©pz√©si rendszerekben val√≥ oktat√°s√°t vitatj√°k meg a hazai √©s m√°s orsz√°gok felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nyeinek k√©pviselŇĎivel.

Cserna J√≥zsef, a Magyar Projektmenedzsment Sz√∂vets√©g, a legnagyobb hazai projektmenedzsment szervezet eln√∂ke szerint a kongresszus lehetŇĎs√©g a magyar projektmenedzserek sz√°m√°ra, hogy szakm√°nk, amely sokszor a h√°tt√©rben √©s nem l√°tv√°nyosan √©r el kiemelkedŇĎ eredm√©nyeket, egy idŇĎre m√©gis a figyelem k√∂z√©ppontj√°ba ker√ľlhessen.

A projektmenedzsereket t√∂m√∂r√≠tŇĎ vil√°gszervezet, a PMI (www.pmi.org) magyarorsz√°gi tagozata √∂t √©ve alakult meg (www.pmi.hu).
A magyarorsz√°gi szervezet tags√°ga az alap√≠t√°s √≥ta 30-r√≥l 120-re nŇĎtt, a Projektmenedzsment Professional (PMP) minŇĎs√≠tettek sz√°ma megdupl√°z√≥dott, egyre ink√°bb kiv√°laszt√°si krit√©rium a PM minŇĎs√≠t√©s egy-egy munka elnyer√©s√©hez. A hagyom√°nyos havi klubnapok, √©s az id√©n tizedik alkalommal megrendezett √©ves nagy konferencia (PM F√≥rum – Projektmenedzsment¬† a gazdas√°gban) mellett √©vente k√©tszer 150-200 fŇĎs projektmenedzsment rendezv√©nyt szervez a hazai PMI tagozat, K√∂rkapcsol√°s c√≠men. A hazai projektmenedzser szakma √∂sszefog√°s√°val √©s k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel, az Akad√©miai Kiad√≥ gondoz√°s√°ban megsz√ľletett a PMBOKŇĹ Guide (az √∂sszefoglalt projektmenedzsment tud√°s) magyar nyelvŇĪ kiad√°sa.

A PMBOKŇĹ Guide (A Guide to the Project Management Body of Knowledge) a projektvezetŇĎk bibli√°j√°nak is tekinthetŇĎ. Elterjedts√©g√©re jellemzŇĎ, hogy az eddigi √∂sszesen h√°rom kiad√°sa a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ nyelvŇĪ ford√≠t√°sokat is figyelembe v√©ve t√∂bb mint k√©tmilli√≥ p√©ld√°nyban kelt el szerte a vil√°gon. A k√∂nyv alapmŇĪ a PMP nemzetk√∂zi minŇĎs√≠t√©s megszerz√©s√©hez is.

A mostani konferencia szervezŇĎ bizotts√°g√°ban a magyar PMI k√©pviselŇĎi is r√©sztvettek, s a PMI magyar tagozat √©s a PMSZ is seg√≠tette a szervez√©st, propag√°l√°st.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció