Budapesten lesz a Vodafone globális szolgáltató központja

A mai k√∂z√∂s Vodafone-GKM sajt√≥t√°j√©koztat√≥n Beck Gy√∂rgy vez√©rigazgat√≥ K√≥ka J√°nos miniszter jelenl√©t√©ben bejelentette, hogy a Vodafone glob√°lis szolg√°ltat√≥ k√∂zpontot l√©tes√≠t Budapesten, amely a csoport k√∂z√∂s p√©nz√ľgyi folyamatait √©s √ľgyleteit kezeli. √Ėt kandid√°l√≥ orsz√°g (India, N√©metorsz√°g, Lengyelorsz√°g, Csehorsz√°g, Magyarorsz√°g) k√∂z√∂tti versenyt k√∂vetŇĎen d√∂nt√∂ttek orsz√°gunk jav√°ra. A projektet v√°rhat√≥an a magyar korm√°ny a befektet√©s-t√°mogat√°si program keret√©ben t√°mogatni fogja. Budapest m√°r most is sz√°mos multinacion√°lis v√°llalat szolg√°ltat√≥ k√∂zpontj√°nak ad otthont.
A magyar fŇĎv√°ros sz√°mos elŇĎnye -, p√©ld√°ul k√∂zponti elhelyezked√©se, illetve fejlett kommunik√°ci√≥s h√°l√≥zata - miatt d√∂nt√∂ttek Budapest mellett. A 2009-re elk√©sz√ľlŇĎ budapesti k√∂zpont a Vodafone Csoport h√°rom√©ves √ľzleti √°talak√≠t√°si programj√°nak r√©sze, melynek c√©lja, hogy a nagyobb hat√©konys√°g √©rdek√©ben a Csoporton bel√ľli folyamatokat harmoniz√°lja. A kezdem√©nyez√©ssel a Vodafone egys√©ges, integr√°lt v√°llalatir√°ny√≠t√°si rendszert (ERP) hoz l√©tre a p√©nz√ľgyek, a beszerz√©s- √©s term√©k-elŇĎk√©sz√≠t√©s, valamint a hum√°nerŇĎforr√°s kezel√©s√©re minden olyan v√°llalatn√°l, ahol a c√©g t√∂bbs√©gi tulajdonnal rendelkezik. A Vodafone v√°rakoz√°sai szerint a rendszer √ľzleti elŇĎny√∂ket hoz majd a csoport sz√°m√°ra, t√∂bbek k√∂z√∂tt az erŇĎforr√°sok hat√©konyabb felhaszn√°l√°s√°t, jobb inform√°ci√≥√°raml√°st, nagyobb √ľzleti agilit√°st, illetve komolyabb √ľgyf√©l-orient√°ci√≥t. A program seg√≠ts√©g√©vel a vil√°g vezetŇĎ mobilszolg√°ltat√≥ja √ļgy l√°tja, k√∂nnyebben tudja teljes√≠teni fŇĎ strat√©giai c√©lkitŇĪz√©seit: Eur√≥p√°ban k√∂lts√©gek cs√∂kkent√©s√©t, az erŇĎteljes n√∂veked√©s biztos√≠t√°s√°t a felt√∂rekvŇĎ piacokon, valamint a c√©g √ľzleti portfoli√≥j√°nak hat√©konyabb kezel√©s√©t a nyeres√©g maximaliz√°l√°sa √©rdek√©ben.

A sajtótájékoztatón elhangzott további fontosabb információk:

1. a k√∂zpont egy arra alkalmas √ļj √©p√ľletben lesz kialak√≠tva, a beruh√°z√°s befejez√©s√©nek idŇĎpontja 2009;
2. a k√∂zponttal 700 √ļj munkahely j√∂n l√©tre (a Vodafone Magyarorsz√°g jelenlegi l√©tsz√°ma 1300 fŇĎ);
3. a beruházás értéke 9 milliárd forint, (a Vodafone eddigi hazai beruházásainak összege meghaladja az 1 milliárd eurót);
4. a Vodafone Magyarorsz√°g √©s a l√©tes√ľlŇĎ √ļj Vodafone szolg√°ltat√≥ k√∂zpont k√∂z√∂tt a mŇĪk√∂dtet√©s ter√©n szoros egy√ľttmŇĪk√∂d√©s v√°rhat√≥. Ez is indokolja, hogy az √ļj k√∂zpont a fŇĎv√°rosban √©p√ľlj√∂n fel.
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció