Magyarorsz√°g legkorszerŇĪbb munkahely√©t √©p√≠ti a Pannon

Term√©szetk√∂zelis√©g, emberk√∂zpont√ļs√°g √©s a legmodernebb technika alkalmaz√°sa. Ezek jellemzik a Pannon √ļj, saj√°t beruh√°z√°sban √©p√ľlŇĎ sz√©kh√°z√°t, ahol haz√°nkban elŇĎsz√∂r √ļj munkam√≥dszert vezet be a mobil- √©s internetszolg√°ltat√≥. A sz√©kh√°z a t√∂r√∂kb√°linti √Čgett-v√∂lgy nyolc hekt√°ros ter√ľlet√©n v√°rhat√≥an a j√∂vŇĎ √©v v√©g√©ig √©p√ľl fel, az √©p√≠tkez√©s id√©n m√°jusban kezdŇĎdik.
„Az irodah√°z t√∂bb mint egy √©p√ľlet, √ļj munkakult√ļr√°t teremt√ľnk Magyarorsz√°gon. A j√∂vŇĎ munkahely√©t √©p√≠tj√ľk, ahol t√∂bb mint 1200 munkat√°rsunk inspir√°l√≥, nyitott √©s mobil k√∂rnyezetben dolgozhat” – fogalmazott a Pannon vez√©rigazgat√≥ja az √©p√≠tkez√©s r√©szleteirŇĎl besz√°mol√≥ mai sajt√≥t√°j√©koztat√≥n. Ove Fredheim hozz√°tette: „Mindig is nagy figyelmet ford√≠tottunk az innovat√≠v technol√≥giai megold√°sokra √©s a felelŇĎs gondolkod√°sm√≥dra, most a legkorszerŇĪbb munkak√∂rnyezetet szeretn√©nk megteremteni dolgoz√≥inknak, hiszen ŇĎk az alapk√∂vei az √ľgyfeleink el√©gedetts√©g√©nek √©s hŇĪs√©g√©nek”.

A Pannon sz√©kh√°za az innov√°ci√≥ √©s √ļj munkafiloz√≥fia jegy√©ben √©p√ľl. Az √©p√ľlet nyitott, t√°gas belsŇĎ tereinek kialak√≠t√°sa biztos√≠tja a gazdas√°gos, gyors √©s hat√©kony inform√°ci√≥√°raml√°st, teret ad a kreat√≠v gondolkod√°snak, elŇĎseg√≠ti az egym√°s k√∂zti kommunik√°ci√≥t. Az √©p√ľletben nem lesznek √∂n√°ll√≥, z√°rt irod√°k, hanem √°tlagosan negyven fŇĎs munkaegys√©gek ker√ľlnek kialak√≠t√°sra, amelyeken bel√ľl a munkat√°rsak v√°ltoztathatj√°k a hely√ľket. A nyitott terek √©s a Pannon √°ltal k√≠n√°lt mobiltechnol√≥gia lehetŇĎv√© teszi, hogy a dolgoz√≥k hat√©kony √©s demokratikus munkak√∂rnyezetben dolgozzanak. Mindezeken t√ļl az √ļj munkam√≥dszer meghat√°roz√≥ eleme az otthoni munkav√©gz√©s lehetŇĎs√©ge, melynek alapja az a filoz√≥fia, hogy a munkat√°rsak teljes√≠tm√©ny√©t nem az irod√°ban elt√∂lt√∂tt idŇĎ, hanem a hat√°ridŇĎre √©s minŇĎs√©gben elv√©gzett munka hat√°rozza meg. E gondolkod√°sm√≥d seg√≠ti a mag√°n√©let √©s a munkahely harm√≥ni√°j√°nak megteremt√©s√©t, √©s lehetŇĎs√©get teremt az √©p√ľleten bel√ľli munka√°llom√°sok gazdas√°gosabb kihaszn√°l√°s√°ra is.

Az √ļj munkam√≥dszert a Pannon anyav√°llalata, a norv√©g Telenor √∂t √©ve hat√©konyan alkalmazza, a fornebu-i k√∂zpont t√∂bb nemzetk√∂zi elismer√©s, k√∂zt√ľk a legrangosabb Prix d`Excellence √©p√≠t√©szeti d√≠j tulajdonosa.

A t√°rsadalmi felelŇĎss√©gv√°llal√°sra nagy gondot ford√≠t√≥ Pannon a k√∂rnyezet v√©delm√©re is odafigyel. A nyolc hekt√°ros ter√ľletnek mind√∂ssze 7, 55 sz√°zal√©k√°t √©p√≠ti be a megengedett 30 sz√°zal√©k helyett, az elŇĎ√≠rt 40 sz√°zal√©kon fel√ľl pedig a v√∂lgy 69 sz√°zal√©k√°t hagyja meg z√∂ldter√ľletnek. Az √©p√≠tkez√©s sor√°n felhaszn√°lt anyagok √©s technol√≥gi√°k, a k√ľlsŇĎ idŇĎj√°r√°si √©s belsŇĎ haszn√°lati t√©nyezŇĎket figyelembe vevŇĎ intelligens vez√©rl√©shez kapcsol√≥dnak majd, mely r√©v√©n energi√°t lehet megsp√≥rolni. Az √ļj √©p√ľletben a napi munka sor√°n felhaszn√°lt pap√≠r mennyis√©g√©t m√©g tov√°bb cs√∂kkenti a Pannon, az ehhez sz√ľks√©ges technol√≥giai megold√°sok tervez√©se, fejleszt√©se m√°r most folyamatban van.

A Pannon mai budapesti sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n az √ļj telephelyre val√≥ k√∂lt√∂z√©ssel kapcsolatban, r√©szben a Pr√≠m Online k√©rd√©seire adott v√°laszk√©nt, m√©g a k√∂vetkezŇĎk is elhangzottak:

1. T√∂r√∂kb√°linton egy √©p√ľletben fog dolgozni a jelenleg kilenc k√ľl√∂nb√∂zŇĎ helyen dolgoz√≥ t√∂bb mint 1300 munkat√°rs;
2. az √ļj telephelyen 1200 munkahelyet √©s ugyanennyi laptop alap√ļ munka√°llom√°st alak√≠tanak ki, amelyek vezet√©k n√©lk√ľli h√°l√≥zati k√∂rnyezetben (WLAN) fognak dolgozni,
3. a BudapesttŇĎl 13 kilom√©terre l√©vŇĎ nyolchekt√°ros √ļj ter√ľletnek mind√∂ssze 8%-√°t foglalja majd el az √ļj, √∂sszesen 26520 n√©gyzetm√©ter irodaterŇĪ √©p√ľlet;
4. az √ļj telephelyen intelligens √©p√ľletfel√ľgyeleti rendszert fognak mŇĪk√∂dtetni;
5. a munkat√°rsak √ļj laptopjaiba a HSDPA funkci√≥t be√©p√≠tik;
6. a buda√∂rsi telephelyen mŇĪk√∂dŇĎ Pannon √ľgyf√©lkapcsolati bolt a T√∂r√∂kb√°lintra k√∂lt√∂z√©ssel megszŇĪnik.
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció