Az F-Secure √ļj domainnel tenn√© biztons√°goss√° a p√©nz√ľgyi weblapokat

Az F-Secure javaslatot tett az internetes egyedi azonos√≠t√≥k glob√°lis koordin√°ci√≥j√°√©rt felelŇĎs ICANN-nek (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) egy kiz√°r√≥lag a bejegyzett bankok √©s m√°s p√©nzint√©zetek sz√°m√°ra fenntartott .safe domainn√©v bevezet√©s√©re.
Az APACS, az angol p√©nz√ľgyi szervezeteket √∂sszefog√≥ szakmai szervezet szerint imm√°r 17 milli√≥ ember int√©zi banki √ľgyleteit az interneten kereszt√ľl az Egyes√ľlt Kir√°lys√°gban, √©s ez a sz√°m a k√∂vetkezŇĎ √©vekben val√≥sz√≠nŇĪleg tov√°bb fog nŇĎni (forr√°s: az APACS „The way we pay bills” c√≠mŇĪ jelent√©se, 2007. febru√°r). A trend a t√∂bbi orsz√°gban is hasonl√≥. Az internetes banki felhaszn√°l√≥k sz√°m√°val viszont a csal√≥k sz√°ma is nŇĎ. Ezt bizony√≠tja, hogy 2005 elsŇĎ hat h√≥napj√°hoz k√©pest az online banki √ľgyint√©z√©ssel kapcsolatos csal√°sok sz√°ma 2006-ban 55 %-kal nŇĎtt (forr√°s: az APACS „Latest figures show UK card fraud losses continue to decline in first six months of 2006” c√≠mŇĪ sajt√≥nyilatkozata, 2006. november).

Az F-Secure szakemberei √ļgy v√©lik, ha az ICANN bevezetn√© a .safe (esetleg .sure vagy .bank) domainnevet, amelyet csak bejegyzett p√©nzint√©zetek haszn√°lhatn√°nak, az-IT biztons√°gi megold√°sokat szolg√°ltat√≥ v√°llalatok hat√©konyabb szoftvereket tudn√°nak fejleszteni a felhaszn√°l√≥k v√©delm√©re. Az √ļj domain a t√∂bbi felsŇĎszintŇĪ (top level) domainn√©vhez, p√©ld√°ul a .uk vagy a .gov nevekhez hasonl√≥an mŇĪk√∂dne.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció