Interoute - Az elsŇĎ Terabites h√°l√≥zat Magyarorsz√°gon

Az Interoute, Eur√≥pa legfejlettebb √ļj gener√°ci√≥s adat- √©s hangh√°l√≥zat√°nak tulajdonosa elsŇĎk√©nt jelentette be az egy Terabit s√°vsz√©less√©get meghalad√≥ kapacit√°s√ļ h√°l√≥zat√°nak √ľzembe helyez√©s√©t Magyarorsz√°gon. A megn√∂velt s√°vsz√©less√©g az √ļj optikai technol√≥gia rendk√≠v√ľl gyors, mintegy h√°rom h√≥nap alatt t√∂rt√©nŇĎ telep√≠t√©s√©vel j√∂tt l√©tre. A fejleszt√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen a teljes p√°n-eur√≥pai h√°l√≥zat kapacit√°sa megnŇĎtt, √≠gy az Interoute szinte korl√°tlan s√°vsz√©less√©gŇĪ h√°l√≥zati szolg√°ltat√°sok ny√ļjt√°s√°ra k√©pes az Eur√≥pai Uni√≥ teljes ter√ľlet√©n.
A c√©g Eur√≥pa szerte √∂sszesen t√∂bb, mint 22 milli√≥ eur√≥t fektetett a fejleszt√©sbe, hogy minden ter√ľleten a lehetŇĎ legmodernebb technol√≥gi√°val rendelkezŇĎ besz√°ll√≠t√≥kat -¬† haz√°nkban a Ciena CoreStream Agility-j√©t – alkalmazza. A fejleszt√©s l√©nyege, hogy a felhaszn√°lt technol√≥gia 800 Gbps sebess√©gŇĪ redund√°ns kapcsolatot biztos√≠t, amely √≠gy √∂sszesen 1,6 Tbps sebess√©get jelent. A h√°l√≥zati bŇĎv√≠t√©s eredm√©nyek√©nt az Interoute fennakad√°s n√©lk√ľl k√©pes t√∂bb t√≠z Gbps sebess√©gŇĪ t√°vk√∂zl√©si kapcsolatot ny√ļjtani haz√°nkb√≥l az EU b√°rmely m√°sik tag√°llama fel√©.

Az Interoute jelen h√°l√≥zati fejleszt√©s√©nek nagys√°grendj√©t j√≥l szeml√©lteti a k√∂vetkezŇĎ √∂sszehasonl√≠t√°s: a Microsoft k√ľl√∂nb√∂zŇĎ honlapjainak, mint pl. az MSN.com, a Live Search vagy a vil√°g legelterjedtebb oper√°ci√≥s rendszer√©nek, a Windows-nak √©s a hozz√° kapcsol√≥d√≥ √∂sszes irodai (Word, Excel, Power Point, stb.) √©s otthoni (Internet Explorer, Media Player, stb.) alkalmaz√°snak friss√≠t√©sei k√∂r√ľlbel√ľl 200 Gigabit forgalmat gener√°lnak vil√°gszerte naponta. Az Interoute 1,6 Terabit/s kapacit√°s√ļ magyarorsz√°gi hal√≥zata ennek az adatforgalomnak a nyolcszoros√°t is ki tudn√° szolg√°lni, amennyiben az teljes eg√©sz√©ben haz√°nk fel√© ir√°nyulna.

A felhaszn√°lt technol√≥gia k√ľl√∂n √©rdekess√©ge, hogy nemcsak b√©relt vonali jellegŇĪ szolg√°ltat√°st tesz lehetŇĎv√©, hanem k√∂zvetlen Ethernet kapcsolat biztos√≠t√°s√°ra is alkalmas - ak√°r¬† t√∂bb t√≠z Gbps sebess√©ggel - √≠gy az Interoute m√©g rugalmasabban tud nagy s√°vsz√©less√©gŇĪ szolg√°ltat√°sokat ny√ļjtani internet-szolg√°ltat√≥kb√≥l, t√°vk√∂zl√©si szolg√°ltat√≥kb√≥l √©s nagyv√°llalatokb√≥l √°ll√≥ √ľgyfelei sz√°m√°ra.

√Črdemes tov√°bb√° kiemelni, hogy a t√∂bb milli√≥ eur√≥s fejleszt√©s nemcsak a kapacit√°sra van j√≥t√©kony hat√°ssal, hanem a v√°llalat versenyk√©pess√©g√©t √©s szolg√°ltat√°sainak megb√≠zhat√≥s√°g√°t is tov√°bb n√∂veli. Az Interoute ennek a teljes Eur√≥pai Uni√≥ra kiterjedŇĎ fejleszt√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen megelŇĎzte √∂sszes olyan konkurens√©t – p√©ld√°ul a BT-t is – amelyek hasonl√≥ platform fejleszt√©s√©t tervezik.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció