Internet alap√ļ hangszolg√°ltat√°s a T-Com-T-Online p√°rost√≥l

Click and Talk

Klip n√©ven k√≠s√©rleti jelleggel internet alap√ļ hangszolg√°ltat√°st ind√≠tott a T-Com a T-Online Magyarorsz√°ggal k√∂z√∂sen. ElsŇĎ l√©p√©sk√©nt a Klip szoftveres megold√°s√°t vezetik be, amelynek seg√≠ts√©g√©vel az interneten ingyenesen kezdem√©nyezhetŇĎk √©s fogadhat√≥k h√≠v√°sok. A szolg√°ltat√°s a k√∂zelj√∂vŇĎben √ļj elemekkel bŇĎv√ľl majd. A T-Com decembertŇĎl, felhaszn√°l√≥i teszttel ind√≠tva, fokozatosan lehetŇĎv√© teszi a vezet√©kes √©s mobilsz√°mok h√≠v√°s√°t a h√°l√≥zatb√≥l, tov√°bb√° – egy k√ľl√∂n h√≠v√≥sz√°m seg√≠ts√©g√©vel – b√°rmely, a T-Commal szerzŇĎd√©st k√∂tŇĎ vezet√©kes √©s mobilszolg√°ltat√≥ h√°l√≥zat√°b√≥l h√≠vhat√≥k lesznek a Klip szolg√°ltat√°st haszn√°l√≥ √ľgyfelek.

A sz√©les s√°v√ļ internetel√©r√©sek sz√°ma folyamatosan nŇĎ, √≠gy a vil√°gh√°l√≥ egyre ink√°bb mindennapjaink r√©sz√©v√© v√°lik. Az inform√°ci√≥szerz√©sen t√ļl egyre gyakrabban haszn√°lhatjuk a vil√°gh√°l√≥t napi teendŇĎink elint√©z√©sre, munk√°nk gyorsabb√° √©s k√©nyelmesebb√© t√©tel√©re is. Feln√∂vŇĎben van egy olyan gener√°ci√≥, amelynek az √ļgynevezett Click and Done t√≠pus√ļ munkav√©gz√©s, √ľgyint√©z√©s teljesen term√©szetes. A technikai fejlŇĎd√©st n√©zve mag√°t√≥l √©rtetŇĎdŇĎ, hogy a hangszolg√°ltat√°s ter√ľlet√©n is v√°ltoz√°sok t√∂rt√©nnek. Az √ļj internetes gener√°ci√≥ m√°r olyan megold√°sokat ig√©nyel, amelyek – elsŇĎsorban a vil√°gh√°l√≥ r√©v√©n – megv√°ltozott felhaszn√°l√≥i szok√°saikhoz, √©letm√≥djukhoz, √©letritmusukhoz a legmegfelelŇĎbben illeszkednek, √≠gy a j√∂vŇĎ hangszolg√°ltat√°s√°nak a Click and Talk funkci√≥t kell ell√°tnia.

A magyarorsz√°gi piaci strukt√ļra v√°ltoz√°sa √©s a hossz√ļ t√°v√ļ ipar√°gi trendek miatt a Magyar Telekom Csoportnak meg√ļjult strat√©giai eszk√∂zt√°rra van sz√ľks√©ge, amelynek k√∂z√©ppontj√°ban az innov√°ci√≥, az IP alap√ļ technol√≥gia √©s a sz√©les s√°v√ļ alkalmaz√°sok √°llnak. Ez a meg√ļjul√°s elŇĎseg√≠ti a Magyar Telekom Csoport hossz√ļ t√°von is fenntarthat√≥ √©rt√©kteremt√©si lehetŇĎs√©geinek kiakn√°z√°s√°t. Emellett a Magyar Telekom Csoport kiemelten fontosnak tartja, hogy a XXI. sz√°zad telekommunik√°ci√≥s megold√°sainak ki√©p√≠t√©s√©ben √©s elterjeszt√©s√©ben meghat√°roz√≥ szerepet v√°llaljon. A T-Com c√©lja, hogy a fogyaszt√≥k ig√©nyeihez igazod√≥, val√≥s √©rt√©kkel b√≠r√≥ √ļj szolg√°ltat√°sokkal jelenjen meg a piacon, amelyek k√©pesek erŇĎteljesen kihaszn√°lni a sz√©les s√°v√ļ internet √°ltal ny√ļjtott lehetŇĎs√©geket.

ElsŇĎ l√©p√©sk√©nt a Klip-k√∂z√∂ss√©g tagjai ingyenesen kezdem√©nyezhetnek √©s fogadhatnak h√≠v√°sokat az interneten. A szolg√°ltat√°s f√∂ldrajzi ter√ľlettŇĎl √©s szolg√°ltat√≥t√≥l f√ľggetlen√ľl b√°rki sz√°m√°ra el√©rhetŇĎ, ingyenesen lehet regisztr√°lni a T-Com (http://www.t-com.hu) √©s a T-Online (http://www.t-online.hu) honlapj√°r√≥l el√©rhetŇĎ Klip-oldalakon, ahonnan let√∂lthetŇĎ a szoftver tesztverzi√≥ja is.

Jelenleg a k√∂vetkezŇĎket ny√ļjtja a Klip (a tesztverzi√≥ sor√°n egyes szolg√°ltat√°si elemek m√©g nem teljes stabilit√°ssal mŇĪk√∂dnek):

  • ingyenes h√≠v√°s az interneten a Klip regisztr√°lt haszn√°l√≥i sz√°m√°ra (e-mail vagy virtu√°lis azonos√≠t√≥ alapj√°n),
  • hang√ľzenet,
  • webes c√≠mt√°r,
  • chat,
  • videofon,
  • konferenciah√≠v√°s.


A Klip tesztidŇĎszaka j√≥ lehetŇĎs√©get biztos√≠t a T-Comnak √©s a T-Online-nak, hogy az √ľgyf√©lvisszajelz√©sek alapj√°n min√©l ink√°bb a felhaszn√°l√≥k ig√©nyeire szabhassa a szolg√°ltat√°st.

DecembertŇĎl a T-Com tov√°bbi elemekkel bŇĎv√≠ti a lehetŇĎs√©gek k√∂r√©t egy felhaszn√°l√≥i teszttel √∂sszek√∂tve. M√°r nemcsak az IP-h√°l√≥zaton bel√ľl, de vezet√©kes- √©s mobilir√°nyban is lehetŇĎs√©g lesz h√≠v√°sind√≠t√°sra. Tov√°bb√° a T-Comt√≥l kapott 06-21-es h√≠v√≥sz√°mnak k√∂sz√∂nhetŇĎen a Klip szolg√°ltat√°st haszn√°l√≥ √ľgyfelek vezet√©kes √©s mobilir√°nyb√≥l is h√≠vhat√≥v√° v√°lnak.

A Klip-felhaszn√°l√≥k k√∂z√∂tti, IP-h√°l√≥zaton bel√ľli h√≠v√°sok ingyenesek maradnak. Vezet√©kes ir√°nyban nincs k√ľl√∂nbs√©g a helyi √©s a t√°vols√°gi h√≠v√°s k√∂z√∂tt, az IP-h√°l√≥zaton k√≠v√ľli h√≠v√°sokn√°l pedig cs√ļcsidŇĎ √©s cs√ļcsidŇĎn k√≠v√ľli idŇĎszak szerint t√∂rt√©nik az elsz√°mol√°s. A d√≠jaz√°s m√°sodperc alap√ļ, √©s a szolg√°ltat√°snak nincs sem havi-, sem kapcsol√°si d√≠ja.

A h√≠v√°sok√©rt az √ľgyf√©l k√©tf√©le m√≥don tud majd fizetni. Pre-paid (elŇĎre t√∂rt√©nŇĎ) fizet√©s eset√©n a szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tele elŇĎtt bankk√°rty√°val t√∂ltheti fel sz√°mlaegyenleg√©t a honlapon kereszt√ľl. A T-Com sz√°mlakapcsolattal rendelkezŇĎ √ľgyfelek a d√≠jat ut√≥lag (post-paid) is kiegyenl√≠thetik, a szolg√°ltat√°s ellen√©rt√©ke a havi T-Com sz√°ml√°n j√≥l elk√ľl√∂n√≠tve fog megjelenni.

A T-Com olyan eszk√∂z√∂kkel jelenik meg, amelyek seg√≠ts√©g√©vel a felhaszn√°l√≥ √ļgy tudja haszn√°lni internetes telefonj√°t, hogy k√∂zben nem kell bekapcsolva tartania a sz√°m√≠t√≥g√©p√©t. Az eszk√∂z√∂kh√∂z egy szabv√°nyos telefont lehet csatlakoztatni, √©s annak a seg√≠ts√©g√©vel tov√°bb√≠tj√°k a h√≠v√°sokat az interneten kereszt√ľl. Az eszk√∂z√∂k megv√°s√°rolhat√≥k lesznek a T-Com online √°ruh√°z√°ban (http://www.t-com.hu), a T-Pont √ľzletekben √©s a nagyobb √°ruh√°zakban.

A T-Com m√©g v√°rhat√≥an ebben az √©vben megjelenik a piacon Klip Pro csomagj√°val, amely egy k√©sz VoIP-megold√°st k√≠n√°l, elsŇĎsorban az √ľzleti √ľgyfelek r√©sz√©re. A csomag minden olyan technikai eszk√∂zt tartalmaz, amely sz√ľks√©ges a sz√°m√≠t√≥g√©p n√©lk√ľli, internet alap√ļ hangszolg√°ltat√°s haszn√°lat√°hoz.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció