Halló, itt a Szuperszerviz

Ak√°r Murphy t√∂rv√©nye inspir√°lta a v√°llalat √ľzletfejlesztŇĎit, ak√°r tudom√°nyos piacelemzŇĎ m√≥dszerekkel jutottak el a d√∂nt√©sig, biztosan sikerre sz√°m√≠that √ļj szolg√°ltat√°suk, a T-Com Szuperszerviz. Merthogy egyre t√∂bb sz√°m√≠t√≥g√©p √©s egy√©b informatikai eszk√∂z, sŇĎt h√°l√≥zat mŇĪk√∂dik az otthonokban, irod√°kban - s ezek bizony olykor meghib√°sodnak, vagy egyszerŇĪen az egyes elemek √∂sszekapcsol√°s√°hoz, bŇĎv√≠t√©s√©hez szakmai seg√≠ts√©gre van sz√ľks√©ge a felhaszn√°l√≥nak. √Čs ilyenkor kihez fordulhat? H√≠vja a Szuperszervizt a 1722-es telefonsz√°mon! Azt elit csapat mŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl Rezn√°k Rox√°n, a T-Com √ľzletfejleszt√©si igazgat√≥ja nyilatkozott lapunknak.

- Az emberek lassan megszokt√°k, hogy ha b√°rmilyen, t√°vk√∂zl√©ssel kapcsolatos k√©rd√©s√ľkkel felt√°rcs√°zz√°k a 1212-t, egykettŇĎre megold√≥dik a probl√©m√°juk. Ehhez k√©pest miben ny√ļjt m√°st a 1722?

- Azt hiszem, r√°tapintott a l√©nyegre, ugyanis √©ppen az a sz√°nd√©kunk, hogy a Szuperszervizt mark√°nsan megk√ľl√∂nb√∂ztess√ľk a hagyom√°nyos telefonos √ľgyf√©lszolg√°latt√≥l. Egy teljesen √ļj ir√°nnyal k√≠s√©rletez√ľnk. Az √ļj szolg√°ltat√°s nem ingyenes, nincs benne a havid√≠jban, ezzel szemben olyan ter√ľleteken, olyan szakmai k√©rd√©sekben k√≠n√°l megold√°st, amelyek nem sorolhat√≥k be a szok√°sos t√°vk√∂zl√©si √ľgyf√©lszolg√°lati tev√©kenys√©gek k√∂z√©. Mondhatn√°m, hogy ez a csapat informatikai probl√©m√°kra specializ√°l√≥dott, de ez √≠gy t√ļl sz√°raznak, t√ļl szakmainak tŇĪnik, holott mi a mindennapokban mindenki √°ltal tapasztalt k√≠nos helyzetekben ny√ļjtunk seg√≠ts√©get.

- ElsŇĎ hall√°sra ez kicsit idegennek tŇĪnik egy t√°vk√∂zl√©si v√°llalat profilj√°t√≥l. Hogyan jutott esz√ľkbe ilyennel k√≠s√©rletezni?

- Ink√°bb az a k√©rd√©s, hogy eddig mi√©rt nem jutott esz√©be senkinek? Ma az m√°r nem sz√°m√≠t √ļjdons√°gnak, hogy egyre t√∂bb h√°ztart√°sban van sz√°m√≠t√≥g√©p. Ott tartunk, hogy ezekkel a komputerekkel az emberek elŇĎbb-ut√≥bb csatlakozni akarnak az internetre, sŇĎt egy csal√°dban t√∂bb g√©pet is haszn√°lnak, amelyeket esetleg egym√°ssal, a nyomtat√≥val, sŇĎt esetenk√©nt a mobiltelefonnal is √∂ssze kellene k√∂tni, s valamilyen m√≥don a digit√°lis kamera felv√©teleit is a k√©pernyŇĎre szeretn√©k var√°zsolni. Ugye, ismerŇĎsek az olyan panaszok, hogy lelassult a sz√°m√≠t√≥g√©p, egyre t√∂bbsz√∂r kell √ļjraind√≠tani a rendszert, elvesznek fontos dokumentumok, rakonc√°tlankodik a nyomtat√≥, nem siker√ľl telep√≠teni a programokat vagy megn√©zni a digit√°lis f√©nyk√©peket, vezet√©k n√©lk√ľli h√°l√≥zatot kellene ki√©p√≠teni? Egyr√©szt val√≥ban az a tendencia, hogy a gyerekek jobban √©rtenek ezekhez a dolgokhoz a sz√ľleikn√©l, √©s maguk vagy ismerŇĎseik megoldj√°k a probl√©m√°kat, m√°sr√©szt viszont rengetegen, sŇĎt egyre t√∂bben vannak olyanok is, akiknek csup√°n munkaeszk√∂z√ľk a PC, sz√≥ szerint "csak" felhaszn√°l√≥k, de a mŇĪk√∂d√©s√©t nem ismerik, a jav√≠t√°s√°hoz nem √©rtenek. Azt term√©szetesnek tartjuk, hogy az aut√≥nkat szervizbe vissz√ľk, az elromlott mos√≥g√©phez szerelŇĎt h√≠vunk. Az otthoni vagy ak√°r a kisebb irodai eszk√∂z√∂k hib√°ja eset√©n a haszn√°l√≥nak dilemm√°t okoz, hogy a t√°vk√∂zl√©si szolg√°ltat√≥hoz forduljon, vagy visszavigye a g√©pet a boltba egy egyszerŇĪ hardverbŇĎv√≠t√©sre, esetleg a licenctulajdonost√≥l k√©rje a szoftverfriss√≠t√©st. R√°ad√°sul ez nemcsak a h√°ztart√°sokra igaz, hanem tipikusan a kisv√°llalkoz√°sokra is. Nekem van egy javaslatom: h√≠vja a T-Com Szuperszervizt!

- Hogyan j√∂tt l√©tre, √©s milyen ez a t√©v√©sorozatb√≥l ismert Szupercsapatra eml√©keztetŇĎ nevŇĪ t√°rsas√°g?

- Nem √°lln√©k messze az igazs√°gt√≥l, ha azt mondan√°m, hogy az ig√©nyek h√≠vt√°k √©letre, hiszen az ut√≥bbi idŇĎben t√©nyleg sŇĪrŇĪn tal√°lkoztunk ilyen k√©rd√©sekkel. Ennek alapj√°n rendk√≠v√ľl alaposan elemezt√ľk a piacot, megk√©rdezt√ľk az emberek v√©lem√©ny√©t, s ez nemcsak megerŇĎs√≠tett elhat√°roz√°sunkban, hanem ahhoz is nagy seg√≠ts√©get ny√ļjtott, hogy milyenre form√°ljuk ezt az √ļj csapatot. Image-√©t tekintve egyr√©szt term√©szetesen megŇĎrizt√ľk a T-Com fŇĎ st√≠lusjegyeit, m√°sr√©szt hat√°rozottan megk√ľl√∂nb√∂ztetj√ľk a csapat megjelen√©s√©t a v√°llalat egy√©b szakemberei√©tŇĎl. M√°r az aut√≥ megjelen√©s√©bŇĎl is felismerhetŇĎ lesz, hogy a Szuperszerviz √©rkezett meg, a koll√©g√°k pedig kifejezetten erre a feladatra kaptak egyedi, sportosan eleg√°ns √∂lt√∂zetet, ami persze nem menedzser√∂lt√∂ny, de nem is a szerelŇĎk munkaruh√°ja. √Črdekess√©gk√©nt eml√≠tem meg, hogy p√©ld√°ul egyforma napszem√ľveget is viselnek. Mindenn√©l persze fontosabb, hogy szakmailag nagyon felk√©sz√ľltek; n√©gyl√©pcsŇĎs kiv√°laszt√°son, majd t√∂bbhetes k√©pz√©sen estek √°t. FelsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©gŇĪek, √©s a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sb√≥l leszŇĪrt elv√°r√°soknak megfelelŇĎen 30 √©s 40 √©v k√∂z√∂tti szakemberek.

- √Čs az √ľgyf√©l mit k√©rhet a csapat tagjait√≥l?

- Szinte minden probl√©ma megold√°s√°t, amely sz√°m√≠t√≥g√©pes k√∂rnyezetben egy√°ltal√°n felmer√ľlhet: az oper√°ci√≥s rendszer hib√°inak jav√≠t√°s√°t√≥l, a lelassult PC helyre√°ll√≠t√°s√°t√≥l kezdve a hardvereszk√∂z√∂k, k√°rty√°k, b√°rmilyen, ak√°r vezet√©k n√©lk√ľli csatlakoz√≥k cser√©j√©n, beszerel√©s√©n, az internetes kapcsolat be√°ll√≠t√°s√°n √©s a helyi h√°l√≥zatok kialak√≠t√°s√°n √°t a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ biztons√°gi szolg√°ltat√°sokig, p√©ld√°ul a v√≠rusmentes√≠t√©sig vagy a tŇĪzfal telep√≠t√©s√©ig. A Szuperszerviz egyelŇĎre a Windows NT/98/Me/2000/XP, valamint a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ Linux-disztrib√ļci√≥s oper√°ci√≥s rendszereket t√°mogatja. A szolg√°ltat√°s augusztus 1-j√©n indult, szak√©rtŇĎink munkanapokon 8 √≥r√°t√≥l 22 √≥r√°ig, h√©tv√©g√©n √©s √ľnnepnapokon 10 √≥r√°t√≥l 18 √≥r√°ig, Budapesten √©s k√∂rny√©k√©n a helysz√≠nen, t√°vseg√≠ts√©g form√°j√°ban pedig orsz√°gosan azonnal orvosolj√°k a probl√©m√°kat. A helysz√≠ni kisz√°ll√°s jelenleg Budapesten √©s k√∂rny√©k√©n a k√∂vetkezŇĎ telep√ľl√©seken k√©rhetŇĎ: Budakeszi, Budakal√°sz, Buda√∂rs, Budapest, Csob√°nka, Di√≥sd, √Črd, Le√°nyfalu, Nagykov√°csi, PilisborosjenŇĎ, Pilisszentiv√°n, Pilisv√∂r√∂sv√°r, P√≥csmegyer, Pom√°z, Solym√°r, Sz√°zhalombatta, Szigetmonostor, Szentendre, Tahit√≥tfalu, T√°rnok, T√∂r√∂kb√°lint, √úr√∂m. A szolg√°ltat√°st egyelŇĎre a T-Com-vonallal rendelkezŇĎ lakoss√°gi √©s √ľzleti √ľgyfelek vehetik ig√©nybe.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció