Növekvő EBIT és profit az IFS-nél

A célpiacai számára új, innovatív termékek szállításából nyert növekedésből adódóan az IFS 14%-kal növelte üzemi eredményét (EBIT) 2010-ben.

A cash flow jelentős növekedése a felvásárlások ütemének fokozását teszi lehetővé a jövőben. Az IFS további organikus növekedést, magasabb licenc bevételt, valamint tovább növekvő üzemi eredményt vár 2011-ben.

„Az IFS piaci stratégiájának, kitűnő ügyfeleinek, valamint a nagyszámú futó projektnek köszönhetően készen áll arra, hogy előnyt kovácsoljon az elemzők által jelzett világgazdasági növekedésből. Az IFS 2011-ben is magas prioritással kezeli a felvásárlásokat, melyek egyre nagyobb szerepet játszanak majd az IFS tevékenységében. A hosszú távú cél a 15%-os EBIT elérése 2013-ig,” – mondta Alastair Sorbie, az IFS elnök-vezérigazgatója.

2010 főbb számai

 

  • Üzemi eredmény (EBIT): 14%-kal nőtt az árfolyamváltozás hatásait (221 millió SKr/’09: 198 millió SKr) is figyelembe véve.
  • Nettó árbevétel: 4%-kal emelkedett az árfolyamváltozás hatásait is figyelembe véve (2 585 millió SKr/’09: 2 605 millió SKr).
  • Befektetéseket követő cash flow: 234 millió svéd korona ('09: 186 millió SKr).
  • Egy részvényre eső adózás utáni nyereség:  4,96 svéd korona ('09: 4,57 SKr).
  • Osztalék mértéke 2010-re: részvényenként 3,00 SKr (2009: 2,00 SKr).


2010 legfontosabb termékfejlesztései


Az IFS kutatás-fejlesztési részlegének (IFS R&D) új funkcionális egysége az IFS Labs bemutatta az első olyan koncepciókat, melyek a együttműködés, kommunikáció, információcsere és tudásmegosztás felhasználóbarát módon történő fokozását célozzák.

Megjelent az IFS Virtual Map™, egy új szoftver plusz szolgáltatás (S+S) alapú megoldás a szervizmenedzsmenthez. A megoldás az IFS Applications ERP rendszert integrálja a Microsoft Bing Maps felhő alapú szolgáltatással.
Az IFS Trade Management 2.0 elsősorban a több országot átszelő ellátási lánccal rendelkező ügyfelek számára nyújt továbbfejlesztett funkciókat és fokozott kontrollt.
IFS PBS 3.0, az IFS legújabb projektalapú megoldása, mely egy teljes körűen integrált ERP csomag minden előnyét nyújtja, továbbá speciális funkciókat a projektek, a projekt pénzügyeinek kontrolljához és a projektekhez kapcsolódó anyagkezeléshez.

Magyarországi eredmények


Az IFS Hungary Kft. 2010-ben az előző évihez hasonló szintű árbevételt ért el. A 2010-es év legfontosabb hazai IFS Applications bevezetései között említhető többek között az Állami Nyomda Nyrt. kereskedelmi, pénzügyi, számviteli, gyártási, valamint teljes logisztikai folyamatát, beleértve a beszerzést, készletgazdálkodást, értékesítést, kiszállítást támogató megoldás. Az Állami Nyomda Nyrt. az ország egyik legnagyobb és legismertebb nyomdája, ugyanis a vállalat állítja elő a magyarországi kártya alakú azonosító okmányokat, például a személyi igazolványt, a vezetői engedélyt, valamint a diákigazolványt. A társaság a kártyaokmányokon kívül mobilfeltöltő és chipes telefonkártyákat, parkoló és kereskedelmi kártyákat, bankkártyákat is gyárt.

Szintén 2010 kiemelt hazai projektjei közé tartozik a zsámbéki székhelyű Medicontur Kft. korábbi MFG/Pro rendszerének IFS Applications ERP rendszerre történő cseréje. A Medicontur az egyik vezető szembe ültethető lencse fejlesztő és gyártó, termékeit több mint 50 országban forgalmazzák.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció