Minden eddiginél több diák vett részt az idei e-Hód informatikai versenyen

Több mint háromszáz iskola közel negyvenkétezer diákja mérette meg magát az idei e-Hódon: ez egy olyan online zajló verseny, amelyen a mindenki számára szükséges informatikai gondolkodással megoldható feladatokban bizonyították rátermettségüket a diákok. A Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kara által bonyolított tanulmányi verseny tizenhárom éves történetében minden egyes évben megdŇĎlnek a részvételi rekordok – ez idén sincs másképp.

A BEBRAS (motiváció és gondolkodás az informatika területén) nemzetközi versenymozgalom részeként idén a tizenharmadik alkalommal zajlott november 13-24. között Magyarországon az e-Hód nevŇĪ online tanulmányi verseny a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Karának közös szervezésében. Az online zajló versenybe öt korcsoportban kapcsolódhattak be az érdeklŇĎdŇĎ diákok a 3-4. osztályos kishódoktól a 11-13. osztályos seniorokig. 

 

Az e-Hód verseny idén, tizenharmadik alkalommal megrendezve is részvételi rekordot döntött: 301 iskola összesen 41,595 diákja vett részt a megmérettetésen.

 

Így nŇĎtt az évek során az e-Hód versenyen részt vevŇĎ diákok száma

 

A 45 perces idŇĎtartamú, tanórai keretek között zajló e-Hódon nem klasszikus programozási feladatok vártak a versenyzŇĎkre, a részvételhez informatikai elŇĎképzettségre nem volt szükség. Ugyanakkor a feladatok megoldásához elengedhetetlen a strukturált és logikus gondolkodás. 

 

“Büszkeséggel tölt el, hogy a hazai pedagógusok támogató munkájának köszönhetŇĎen újabb részvételi rekord született Magyarország egyik legjelentŇĎsebb informatikai versenyén. Az ELTE és a Neumann Társaság kiváló együttmŇĪködését tükrözi az, hogy az idei évben tovább emelkedett minden korosztály részvételi aránya. Az integráló e-Hód verseny révén egyre többen ismerkedhetnek meg az informatika izgalmas világával, ezzel pedig nagyban hozzájárulhatunk az informatikai terület hazai népszerŇĪsítéséhez” – mondta Pluhár Zsuzsa, a Neumann Társaság Közoktatási Szakosztályának elnöke, az ELTE IK kutatója és a verseny fŇĎszervezŇĎje.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az életkori csoportok közül idén is a 9-10. osztályos tanulók körében volt a legnépszerŇĪbb az e-Hód, az ebbe a korcsoportba tartozó juniorok közül közel tizennégyezren oldották meg a feladatokat.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció