Siemens technológiával automatizálja abroncsgyárait a Continental

Most aláírt stratégiai megállapodásuk értelmében a Siemens preferált partnerként automatizációs és hajtástechnológiát szállít a Continental gumiabroncs gyáraiba világszerte.

Az együttmŇĪködés célja, hogy az autóipari beszállító abroncsgyártását innovatív vezérlési és automatizációs technológiával még jobban optimalizálja. A két fél ehhez olyan szabványokat is meghatároz majd, amelyek segítségével a Continental gyártósorai az eddiginél is nagyobb hatékonyságot fognak elérni életciklusukon keresztül.

 

Új gépeihez és fejlesztéseihez a Continental automatizációs rendszereit és hajtástechnológiájának nagy részét is a SiemenstŇĎl szerzi be. Az abroncsgyárakat a beszállító Simatic vezérlŇĎkkel, I/O rendszerekkel, WinCC Unified operátori vezérlŇĎegységekkel és ipari PC-kkel fogja felszerelni. TIA Portal mérnöki platformján a Siemens emellett képzést biztosít az abroncsgyárak érintett alkalmazottainak, és közremŇĪködik a meglévŇĎ, magas fokú szabványosítás továbbfejlesztésében. 

 

 

 

A Siemens Tire Library, a szenzorok és aktuátorok szabványosítására és vezérlésére szolgáló könyvtár is támogatni fogja ezt a munkát, így a gépészeti tervezés és a gépek karbantartása is egyszerŇĪbbé válik a Continental és a beszállítók számára. A szabványosítás a gépek egységes mŇĪködtetését is lehetŇĎvé teszi, függetlenül attól, hogy mely beszállítótól származnak.

 

Nem utolsósorban a digitális technológiák alkalmazása elŇĎsegíti az abroncsgyártás fenntarthatóságának növelését. A Siemens ehhez hardvertermékeinek rendkívül hosszú élettartamával is hozzájárul, eszközei a jövŇĎben is lehetŇĎvé teszik a szoftveres és hardveres újítások könnyŇĪ integrálását a gépek teljes életciklusán át. A Siemens mindehhez mŇĪszaki támogatást ad, és hosszú távon biztosít pótalkatrészeket. 

 

A Siemens és a Continental Tires digitalizációs együttmŇĪködése azonban nem most indult. Az abroncsgyárak már korábban bevezették a Siemens edge technológiáját és felhŇĎalapú Mendix alkalmazásait is. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció