Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület ugyanezen az ülésen hatósági szerzŇĎdéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval.

Véglegesítette a Médiatanács a Veszprém 103,1 MHz helyi frekvencia pályázati felhívását. A frekvencián helyi kereskedelmi rádiót mŇĪködtet a Veszprém Rádió Kft., amelynek engedélye azonban június 25-én lejár. A hatóság tavaly októberben tette közzé a 2023. június 26-tól indítható rádiószolgáltatási lehetŇĎség pályázati felhívását, amely eredménytelenül zárult. Az új felhívás a hálózatba kapcsolódás és vételkörzet-bŇĎvítés lehetŇĎvé tételével módosult, és változott a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítŇĎ mŇĪsorszámok pályázati értékelése is.

 

A Debrecen 94,4 MHz körzeti vételkörzetŇĪ frekvencia közösségi rádiós használatára 2022. szeptember 2-án tett közzé pályázati felhívást az NMHH. A pályázat rádiópályázatát az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. nyerte meg. A jogosultság 2023. március 21-tŇĎl legfeljebb 10 évre szól. A szolgáltató ajánlata egy miskolci és mezŇĎkövesdi médiaszolgáltatással közös hálózatba kapcsolódásra irányul, a hatóság ezért a hálózatba kapcsolódást is szerzŇĎdéstervezetben rögzíti.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció