√ďri√°si emelked√©s t√∂rt√©nt a mobilfizet√©sekn√©l 2022-ben

Látványos növekedéssel zárták a múlt évet a K&H okoseszközös megoldásai. A pénzintézet lakossági ügyfelei a Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay és Xiaomi Pay fizetési lehetŇĎségekkel az egy évvel korábbihoz képest 250 százalékkal több tranzakciót bonyolítottak le. A tranzakciókhoz köthetŇĎ forgalom eközben 271 százalékkal nŇĎtt. Bár a készpénzes, bankkártyás fizetések nyugdíjazásáról korai beszélni, az okoseszközös fizetések területén a következŇĎ idŇĎszakban újabb kiugró növekedésre lehet számítani.

Nagyon népszerŇĪek az okostelefonos fizetési megoldások, 2022-ben az egy évvel korábbinak a többszörösére nŇĎtt a tranzakciók száma és az azokhoz köthetŇĎ forgalom – derül ki a K&H összesítésébŇĎl.

 

Többszörös növekedés mindenhol

 

A múlt év során a négy okostelefonos fizetési megoldáshoz (Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay és Xiaomi Pay) köthetŇĎ tranzakciók száma 250 százalékkal nŇĎtt az egy évvel korábbihoz képest, közben a vásárlások összege 271 százalékkal emelkedett. Az adatok értékeléséhez hozzátartozik, hogy 2021-ben a Google Pay és a Xiaomi Pay tavasztól, a Garmin Pay pedig ŇĎsztŇĎl volt elérhetŇĎ a pénzintézet ügyfelei számára.

 

 

Hogyan szerepeltek az egyes megoldások?

 

A részletes adatokból kiderül az is, hogy a Google Pay-tranzakciók számánál az egy évvel korábbihoz képest 3,6-szoros volt a növekedés, ezzel párhuzamosan a költések összegénél több mint négyszeres volt a szorzó. Az Apple Pay-fizetések esetében a tranzakciószám megduplázódott, a forgalom pedig 131 százalékkal nŇĎtt. Bár a Garmin Pay-nél a volumen alacsonyabb, de mind a tranzakciószám, mind a vásárlások összege kiemelkedŇĎen magas, tizenegyszeres bŇĎvüléssel zárta a múlt évet

 

Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelŇĎs marketingvezetŇĎje a számokat értékelve közölte: „A számok impresszívek, de nem meglepŇĎek. Az okoseszközös fizetések egyre nagyobb teret nyernek, mivel egyszerŇĪek, kényelmesek, egyben biztonságosak. Bár korai lenne mind a készpénzes, mind a bankkártyás fizetések nyugdíjazásáról beszélni, tény, hogy az okoseszközös forgalom hatványozott növekedés mutatott eddig és a következŇĎ idŇĎszakban is erre lehet számítani.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció