JelentŇĎsen n√∂velhetik energiahat√©konys√°gukat az adatk√∂zpontok

Teljes mértékben megújuló energiaforrásokra állítaná át adatközpontját a Terra Cloud, emellett jelentŇĎsen növelné energiahatékonyságát egy új folyadékhŇĪtéses technológiával. A többek között felhŇĎ- és szerverelhelyezési szolgáltatókat kínáló, ügyfeleinek 20-30 százalékos megtakarítást hozó céget a Schneider Electric támogatja zöld törekvései megvalósításában. 

A Wortmann AG-hoz tartozó Terra Cloud egy rendkívül rugalmas és hibatŇĪrŇĎ 5 MW-os adatközpontot üzemeltet az északnyugat-németországi Hüllhorstban. A cég létesítményei a felhŇĎszolgáltatások és a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára kritikus fontosságú szolgáltatások széles skáláját nyújtják, beleértve a szerverelhelyezést, a tárhelyszolgáltatás, az infrastruktúra mint szolgáltatást (IaaS) és a szoftver mint szolgáltatást (SaaS), az adattárolást, a katasztrófa utáni helyreállítást (DR) és a biztonsági mentést. 

 

A vállalat a Schneider Electric-kel folytatott stratégiai együttmŇĪködésnek köszönhetŇĎen a régió egyik leginkább energiahatékony szerverelhelyezésre szolgáló adatközpontját alakította ki, és az elmúlt tíz év során jelentŇĎsen megnŇĎtt a kereslet a felhŇĎ- és hosztolt szolgáltatásai iránt. A jelenlegi helyzetben, amikor az energiaköltségek az egész régióban megugrottak, a vállalat elérkezettnek látta az idŇĎt, hogy a szerverelhelyezési szolgáltatásait igénybe vevŇĎ ügyfeleknek jellemzŇĎen 20-30 százalékos megtakarítást hozó adatközpontjában tovább növelje az üzemeltetési és energiahatékonyságot. 

 

Ennek jegyében a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezetŇĎ multinacionális vállalat kiterjeszti stratégiai partnerségét a Terra Clouddal, hogy támogassa Németország egyik legfontosabb regionális kolokációs adatközpont-üzemeltetŇĎjét fenntarthatósági törekvései megvalósításában. 

 

 

Még hatékonyabb és zöldebb

 

A nettó zéró kibocsátás elérésére vonatkozó stratégiája részeként a Terra Cloud arra készül, hogy 100%-ban megújuló energiára térjen át, amelyet szárazföldi szél- és naperŇĎmŇĪvekbŇĎl tervez biztosítani, emellett pedig egy új, kísérleti projekt keretében tesztelni fog egy új folyadékhŇĪtéses technológiát, hogy pontos képet alkothasson arról, hogy milyen energiahatékonysági és fenntarthatósági elŇĎnyöket kínál. 

 

A legmagasabb szintŇĪ rugalmasság és hatékonyság biztosítása érdekében a Terra Cloud volt az elsŇĎ szerverelhelyezési szolgáltató Európában, amely a Schneider Electric lítium-ion akkumulátorokkal felszerelt Galaxy VL szünetmentes tápegységét (UPS) telepítette. A berendezés a szabadalmaztatott eConversion üzemmódot használva 99 százalékos hatékonyságot biztosít a rendelkezésre állás veszélyeztetése nélkül. A vállalat felújítja és újrahasznosítja az eszközöket az adatközpontjaiban, így a szerverek és infrastruktúra-elemek hosszabb ideig felhasználhatók. 

 

Jelenleg a Terra Cloud a Schneider Electric EcoStruxure for Data Centers architektúráját használja a nagyobb hatékonyság érdekében. A komplex rendszer magában foglalja többek között az APC NetShelter SX rackszekrényeket és áramelosztókat, kis- és középfeszültségŇĪ kapcsolóberendezéseket, InRow és Uniflar hŇĪtŇĎberendezéseket, valamint az EcoStruxure IT Data Center Expert és Data Center Operations DCIM rendszert, integrált épületirányítási rendszerrel (BMS) a valós idejŇĪ információk és felügyelet érdekében.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció