K√∂zel 400 MW teljes√≠tm√©nyŇĪ fotovoltaikus energia h√°l√≥zatba t√°pl√°l√°s√°t seg√≠tik a Siemens eszk√∂zei

Magyarország Nemzeti Energiastratégiája által kitŇĪzött cél, hogy az ország fotovoltaikus (PV) kapacitása 2030-ra meghaladja a 6000 MW-ot, 2040-re pedig megközelítse a 12000 MW-ot. A stratégiához illeszkedve számos naperŇĎmŇĪpark épült az ország különbözŇĎ pontjain az elmúlt években: Magyarország 2020-ban és 2021-ben is a tíz legnagyobb éves PV kapacitásbŇĎvülést produkáló európai uniós tagország között szerepelt a Solar Power Europe felmérése szerint, míg 2022-ben a 11. helyen végzett.

A Siemens 2022-ben három új, jelentŇĎs kapacitással rendelkezŇĎ hazai napelemparkhoz is biztosított berendezéseket partnerein keresztül. A MezŇĎcsáton, Túrkevén és Sárfimizdón megvalósított, összesen nagyságrendileg 400 MW névleges teljesítményŇĪ fotovoltaikus erŇĎmŇĪvek 132/22kV-os alállomásaihoz NXAIR légszigetelt középfeszültségŇĪ kapcsolóberendezések kerültek. Az erŇĎmŇĪvek középfeszültségŇĪ hálózatainak kompakt transzformátorállomásaiban pedig 8DJH kapcsolóberendezések és SENTRON készülékek üzemelnek.

 

 

Globális szinten is számos napelemparkban találhatunk Siemens megoldásokat, többek közt Olaszországban, Izraelben, Brazíliában, Vietnámban, Pakisztánban. A Siemens Thaiföldön például a világ legnagyobb úszó naperŇĎmŇĪve számára mikrogrid-irányító rendszert és az elosztott energiaforrások optimalizálására szolgáló felhŇĎalapú szoftvermegoldást biztosított.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció