Az OPPO sikeresen tesztelte a h√°l√≥zati forgalom particion√°l√°s√°t lehetŇĎv√© t√©vŇĎ 5G technol√≥gi√°t

Az OPPO, az Ericsson és Qualcomm Technologies közösen dolgozik azon, hogy minél hamarabb elérhetŇĎvé tegyék 5G Enterprise Network Slicing megoldásukat. A technológiával egymástól független, különbözŇĎ paraméterekkel rendelkezŇĎ virtuális hálózati partíciók hozhatók létre, amely stabilabbá és biztonságosabbá teszi az 5G kapcsolatot. A megoldás olyan felhasználási területeken hozhat minŇĎségi ugrást, mint az intelligens gyártási rendszerek, az önvezetés, a telemedicina, vagy a felhŇĎalapú játékszolgáltatások.

Az OPPO globális okoseszköz vállalat, az Ericsson és a Qualcomm Technologies bejelentette, hogy az 5G Enterprise Network Slicing megoldás kereskedelmi forgalomba helyezését megelŇĎzŇĎ tesztek sikeres voltak, ami fontos lépést jelent a technológia gyakorlati megvalósításában, és a hálózati operátorok számára való elérhetŇĎvé tételében a világpiacon.

 

 

Az Ericsson Dynamic Network Slicing Selection és 5G RAN Slicing technológiáinak támogatásával az 5G Enterprise Network Slicing megoldás lehetŇĎvé teszi az egyedi követelményeket támasztó alkalmazások és vállalati szolgáltatások meghatározott hálózati szeletekre történŇĎ allokálását.  A fizikai hálózat virtuális végpontok között történŇĎ particionálásával a technológia független, testreszabott hálózati erŇĎforrásokat biztosíthat a konkrét igények és felhasználási esetek alapján. Ezzel végsŇĎ soron több 5G erŇĎforrás szabadítható fel, így hatékonyabban lehet kihasználni az 5G hálózatok nyújtotta elŇĎnyöket.

 

A technológia lehetŇĎvé teszi az egymástól független, különbözŇĎ hálózati paraméterekkel rendelkezŇĎ virtuális „szeletek” létrehozását a hálózatra csatlakozók igényeinek megfelelŇĎen. Például egy önvezetŇĎ alkalmazás számára dedikált hálózati szelet biztosíthatja a szükséges sávszélességet és alacsony késleltetést, így a jármŇĪvek számára mindig pontosan az az átviteli sebesség, számítási- és adatpontosság áll rendelkezésre, amelyre a biztonságos közlekedéshez szükségük van.

 

 

Az OPPO már évek óta folytat kutatás-fejlesztési tevékenységet hálózatüzemeltetŇĎkkel és más partnerekkel a témában, korábban a Vodafone-nal és az Ericssonnal együttmŇĪködve kiépítette az elsŇĎ 5G SA hálózatot az Egyesült Királyságban, a Coventry Egyetemen mutatta be elŇĎször az 5G SA hálózatszeletelŇĎ technológiát, és a China Mobile-lal dolgozott együtt az 5G-s terminálszeletelés tesztelésének és ellenŇĎrzésének befejezésében. A jövŇĎben az OPPO továbbra is együttmŇĪködik globális szolgáltatói partnereivel az 5G vállalati hálózatszeletelés alkalmazásának és megvalósításának elŇĎsegítése érdekében, biztonságosabb, megbízhatóbb és rugalmasabb 5G kommunikációt biztosítva a kereskedelmi partnerek és a végfelhasználók számára.

 

Nyitókép: ericsson.com

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció