R√°di√≥s d√∂nt√©sek a M√©diatan√°cs heti √ľl√©s√©n

Debreceni, fehérgyarmati, karcagi, gyŇĎri és miskolci rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎségekrŇĎl indíthat pályázati eljárásokat a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. 

A testület elvégezte egy Szombathely telephelyŇĪ kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetŇĎség elvi használatára benyújtott pályázati ajánlat alaki vizsgálatát, és hiánypótlásra hívta fel a Szombathelyi Evangélikus Egyházközséget. Az Ajka 93,2 MHz helyi vételkörzetŇĪ médiaszolgáltatási lehetŇĎség közösségi jellegŇĪ használatára beérkezett pályázat alaki vizsgálatát követŇĎen pedig nyilvántartásba vette a Mária Rádió Frekvencia Kft.-t. Mindkét pályázó egyedüliként nyújtott be ajánlatot az adott pályázati eljárásban. 

 

Elfogadta a gérmium a Várpalota 90,0 MHz helyi vételkörzetŇĪ frekvencia közösségi jellegŇĪ használatára kiírt pályázati felhívás tervezetét, és felkérte a hatóságot a Debrecen 94,4 MHz, a Fehérgyarmat 99,5 MHz, a Karcag 93,8 MHz, a GyŇĎr 100,1 MHz és a Miskolc 101,6 MHz médiaszolgáltatási lehetŇĎségek frekvenciaterveinek kidolgozására.

 

A Médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újítja meg a helyi vételkörzetŇĪ, kereskedelmi jellegŇĪ Barcs 102,7 MHz-en mŇĪködŇĎ Dráva Hullám 102.7 szolgáltatójának jogosultságát. 

 

A testület bírságot rótt ki a Trió Rádió szolgáltatójára, mert szerzŇĎdéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget és közszolgálati, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítŇĎ mŇĪsort tett közzé.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció