5 milli√°rddal nagyobb √°rbev√©telt v√°r 2021-22-es √ľzleti √©v√©re a Delta Technologies Nyrt.

A Budapesti ÉrtéktŇĎzsdéhez ma eljuttatott kibocsátói közleményében a Delta Technologies Nyrt. arról számolt be, hogy a cég 17,2 milliárd forintról 22-26 milliárd forintra emelte éves árbevételi várakozásait.

Legalább 22 milliárd forintos éves árbevételt vár 2022. június 30-án záródó üzleti évére a Delta Technologies Nyrt. igazgatósága, ugyanakkor ez a szám akár 26 milliárdra is nŇĎhet, ha még ebben az idŇĎszakban teljesítésre és kiszámlázásra kerülnek a nemrégiben elnyert közbeszerzési és egyéb nagy vevŇĎi rendelések.

 

Természetesen a megugró árbevétellel párhuzamosan a nettó eredmény tekintetében is javulást prognosztizál a Delta, noha féléves gyorsjelentésben még 323 millió forintos veszteségrŇĎl kellett számot adni. A nettó eredmény az üzleti év végével már pozitívba fordulhat: legalább 720 millió forintos, de akár 1,030 milliárd forintos célkitŇĪzés is teljesülhet.

 

Ez a frissen meghirdetett, csoportszintŇĪ árbevételi célsáv a bázisra vetítve 28-51 százalékkal magasabb, mint a korábbi 17,2 milliárd forintos várakozás, melyet még 2020 nyarán fogalmazott meg a 2021-22-es üzleti évre vonatkozóan a cég vezetése. Az új célszámok azt is jelentik, hogy a korábban vázolt növekedési stratégiában csak 2024-25-re tervezett éves árbevétel már a most végzŇĎdŇĎ 2021-22-es üzleti évben teljesülhet. Arról azonban, hogy a több évre elŇĎre tekintŇĎ célszámokat módosítsák-e felfele, és milyen mértékben, egyelŇĎre nem döntött a társaság. Ezt attól teszik függŇĎvé, hogy a jelenlegi bizonytalansági tényezŇĎk – az orosz-ukrán háború, az inflációs folyamatok, a gazdasági növekedést befolyásoló egyéb faktorok – elŇĎre jelezhetŇĎsége hogyan alakul.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció