Környezetvédelmi projekteket bocsát szavazásra a Raben

Ha ŇĎsz, akkor szavazás… MegkezdŇĎdött az Eco2Way túra második szakasza, amelyet fennállásának 90. évfordulója alkalmából szervezett Európa egyik legjelentŇĎsebb logisztikai szolgáltatója, a Raben Group. Mostantól két hónapon át bárki szavazhat három környezetvédelmi kezdeményezés egyikére: denevérek megmentése Németországban, a tengerpartok megtisztítása Olaszországban, illetve gólyák élŇĎhelyének helyreállítása Csehországban. A nyertes projekt megvalósításához a Raben Group anyagi támogatást nyújt.

A kerek évforduló alkalmából a Raben Group az internethasználókat különleges utazásra invitálta, amelyen az emberi tevékenységnek nagyban kitett helyeket mutatott be. Az ünneplés e nem mindennapi módja is arról árulkodik, hogy a vállalat szívén viseli a bolygónk és a következŇĎ nemzedékek sorsát. Az utazás összesen 21 veszélyeztetett helyet érintett 11 olyan országban, ahol a Raben Groupnak érdekeltségei vannak. A helyszíneket a cég eltökélt környezetvédŇĎ munkatársai mutatták be. A mintegy öthónapos sorozat megkoronázásaként szavazás indul, amelyen a cég munkatársai és az internethasználók kiválaszthatják azt a projektet, amely szerintük a legfontosabb, legértékesebb, és amely a leginkább megérdemli a támogatást. A szavazatokat november végéig lehet leadni az alábbi kezdeményezések valamelyikére:

1.  Denevérek megmentése Baden-Württemberg északi erdeiben. A projekt 100, egyenként 100 denevérnek, azaz összesen 10 ezer egyednek elegendŇĎ élŇĎhely kialakítását célozza. Ezzel lehetŇĎvé válik e ritka emlŇĎsfaj populációjának visszaállítása Németországban, emellett a rovarállomány természetes szabályozása is.

2.  Olaszországi tengerpartok megtisztítása egy speciális víz alatti drón segítségével. LehetŇĎvé teszi az ember által a tengeri környezetre gyakorolt negatív hatások, többek között a mŇĪanyaghulladék mennyiségének vagy a tengerfenék károsodásának felmérését. Továbbá az aljzat tisztítása és vizsgálata közben képes mintát venni élŇĎ szervezetekbŇĎl, vízbŇĎl vagy üledékekbŇĎl. A Raben Sittam és a Black Bag nevŇĪ önkéntes szervezet célja egy olyan drón beprogramozása, amely segít fokozatosan megtisztítani az olasz tengerpart minden részét Liguriától kezdve.

3.  Gólyaoázis építése Csehországban. A kezdeményezés keretében több év alatt vizes élŇĎhelyek és kisebb tavak jönnek létre 40 ezer négyzetméteren. Ezzel a jelenlegi évi néhány tucatról több százra növekedhetne az itteni állomány, továbbá nŇĎhet a fészkek és a vándorlási útvonalak mentén kialakított pihenŇĎhelyek száma is. A fehér gólyák megmentése további állatfajok (lepkék, rovarok, gyíkok, békák, illetve más madarak) és növények (ebben a kivételes esetben különleges ritka orchideák) fennmaradását is szolgálja, így biztosítva egy egészséges ökoszisztéma létrejöttét.

 

 

 

„A klímavédelemhez nem kell zseninek lennünk” – hangsúlyozza Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója az évfordulós Eco2Way túrára utalva. „Ezeknek a helyeknek a jövŇĎje rajtunk múlik. Arra buzdítom, hogy szavazzon valamelyik projektre. Együtt segíthetünk” – szól a lelkesítŇĎ üzenet.

 

A természetes környezet gondozása egyre kevésbé csak divat, sokkal inkább válik azon nagyvállalatok mindennapi tevékenységének részévé, amelyek kiemelt kérdésként tekintenek a bolygó jövŇĎjére. A környezettudatosság a Raben Group társadalmi felelŇĎsségvállalási stratégiájának egyik alappillére. A vállalat tisztában van a szállítmányozási és logisztikai iparág természeti környezetre gyakorolt hatásáról. Ezért a Raben évrŇĎl évre egyre ambiciózusabb célokat tŇĪz maga elé a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, emellett arra tanít, hogy cselekedni kell a jobb, zöldebb jövŇĎért. Ennek egyértelmŇĪ megnyilvánulása az Eco2Way túra, amelynek betetŇĎzéseként a cég kézzel fogható támogatást nyújt a Raben lelkes környezetvédŇĎi által meglátogatott helyek egyikének.

 

Szavazni a 14 nyelven elérhetŇĎ https://www.raben90years.com/eco-voting/ weboldalon lehet. A legtöbb szavazatot kapott projekt megvalósításához a Raben Group támogatást nyújt. A szavazás 2021. szeptember 30. és 2021. november 30. között zajlik.

 

Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója így buzdít mindenkit a részvételre:

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció