Finn multi v√°s√°rolta meg a HCC Embedded Kft.-t

A Tuxera, a világ egyik vezetŇĎ IT-tárolástechnológiai és hálózatátviteli specialistája, valamint a beágyazott rendszerek legismertebb szakértŇĎje szakmai befektetŇĎként vásárolta meg a HCC Embedded Kft.-t, amely mostantól Tuxera Hungary Kft.-ként mŇĪködik tovább. A felvásárlás érdekessége, hogy a finn Tuxera alapítója és technológiai igazgatója, Szakacsits Szabolcs is magyar állampolgár. A tranzakció konkrét összege ugyan nem nyilvános, de az elmúlt néhány év adatai alapján a top 10 felvásárlás között lenne az IT-szektorban Magyarországon.

Mindkét cég a beágyazott rendszerek, adattárolási megoldások szakértŇĎje, tehát olyan célszámítógépeket, célrendszereket készít, amelyek egy-egy konkrét feladatot látnak el, és azt 100%-os biztonsággal, rendelkezésre állással teljesítik. A Tuxera rendszerei mŇĪködnek egyebek között számos autó fedélzeti rendszereként, televíziókban, de a cég fejleszti például több Mars-misszió és más ŇĪrjármŇĪvek, vagy épp tengeralattjárók fedélzeti rendszereit és szuperszámítógépek nagy teljesítményŇĪ adatszállítását is. PiacvezetŇĎk azokban a megoldásokban, ahol akár több száz PB-nyi adatot kell nagyon gyorsan feldolgozni.

 

A most csatlakozott HCC Embedded hasonló területeken dolgozik, és a kisebb rendszerek, például mikrokontrollerek területén nagyon erŇĎs, érdekes példa erre az egyik legismertebb sportmárka cipŇĎibe épített vezérlŇĎegység, de termékeik akár több milliárd pontján mŇĪködhetnek a világnak.

 

Szakacsits Szabolcs, a finn cég technológiai igazgatója az egyesülés hozadékairól a következŇĎket mondta el: a Tuxera mostantól bármilyen ügyféligényt képes egyablakos rendszerben kiszolgálni, a beágyazott rendszerek teljes palettáját kínálva. Emellett a tranzakció jelentŇĎsen hatékonyabbá tette azokat a nagy és hosszútávú befektetéseket, amit például egy autóba építhetŇĎ rendszer licencei jelentenek. Mint mondta, a kritikus, például autókba épített és gyártósorvezérlési rendszereknek, de mondhatnánk a telekommunikációs szolgáltatásokban használt alkalmazásokat is, nagyon komoly feltételeknek kell megfelelniük, amelyek licencek, tanúsítványok formájában vannak jelen. Ezek megszerzése évekig tartó, magas beruházásigényŇĪ folyamat, amely a két cégnél korábban párhuzamosan zajlott. Emellett a HCC Embedded csatlakozásával a Tuxera olyan világszínvonalú szakértŇĎi csapattal gazdagodott a beágyazott technológiák területén, amelyet globális viszonylatban is csak hosszú évek alatt lehetne kiépíteni. A két cég tehát nemcsak befektetéseit, de piacait, fejlesztŇĎi csapatát és értékesítését is egyesítette, miközben formailag a Tuxera Hungary önálló jogi személyiségként, leányvállalatként mŇĪködik tovább. A cég továbbra is aktívan toboroz Magyarországon, és számít a jól képzett hazai szakemberek csatlakozására.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció