A legnagyobb hazai vas√ļtrajong√≥t keresi a Dunakeszi J√°rmŇĪjav√≠t√≥

Kétfordulós versenyen keresi Magyarország legnagyobb vasútrajongóját a Dunakeszi JármŇĪjavító és a TMH Hungary. Az idei év az Európai Vasút Éve, ennek alkalmából elŇĎször az online térben, majd késŇĎbb személyesen is megmérkŇĎzhetnek egymással az igazi vonatfanatikusok a vetélkedŇĎn, melynek fŇĎnyereménye egy utazás Oroszország európai „fŇĎvárosába”, Szentpétervárra, ahol a szerencsés nyertes megtekintheti a világ egyik legnagyobb gyŇĪjteményével rendelkezŇĎ szentpétervári vasúti múzeumot is. A verseny szakmai partnere a Vasúttörténeti Park.

Magyarország vasúti története közel 200 évre tekint vissza, de nagy hagyománya van hazánkban a vasúti jármŇĪvek gyártásának is, a vasútrajongók pedig online csoportokban és fórumokon viszik tovább a két évszázad során összegyŇĪjtött ismeretet. A Dunakeszi JármŇĪjavító és a TMH Hungary most a legnagyobb magyar vasútrajongókat szólítja meg a Nagy Vasúti Kvízzel, amely július 3-án indul egy online kérdéssorral. Az elsŇĎ forduló 10 legjobban teljesítŇĎ játékosa a szeptemberi döntŇĎn mérheti majd újra össze felkészültségét egy szakmai zsŇĪri elŇĎtt. A magyarországi és nemzetközi vasúttörténeti kérdések mellett a versenyzŇĎknek érdemes felkészülni vonatokkal kapcsolatos filmekbŇĎl és irodalmi alkotásokból is, mivel a kvízben ilyen jellegŇĪ kérdések is megjelennek majd. 

 

„Közel 25 éve dolgozom a vasútiparban, akit egyszer megcsap a „mozdony füstje”, az örökre rajongó marad” – mondta el Wein András, a Dunakeszi JármŇĪjavító ügyvezetŇĎ igazgatója. „Ez nem csak egy szakma, de hobbi is, nap mint nap látom, hogy mennyi vasútrajongó van hazánkban, milyen sokan vagyunk mi vonatfanatikusok. Az Európai Vasút Éve jó alkalom arra, hogy megmozgassuk és összehozzuk ezt a közösséget, és hogy megtaláljuk azt a rajongót, aki a legszélesebb tudással rendelkezik.”

 

 

 

A verseny partnere a Vasúttörténeti Park, a múzeum munkatársai biztosítják a szakmai hátteret és a kérdéssorok hitelességét. „Sokszor minket is meglep az a tudás, amellyel a hazai vasútrajongók rendelkeznek, ezért is veszünk részt örömmel ebben a projektben és támogatjuk szakmailag a Nagy Vasúti Kvíz versenyt” - tette hozzá Schvéd Norbert, a Magyar Vasúttörténeti Park parkvezetŇĎje.

 

A verseny elsŇĎ, online fordulója július 3-án, 10. 00 órakor a Dunakeszi JármŇĪjavító internetes oldalán indul el, a versenyzŇĎk megadott idŇĎ alatt, valós idŇĎben válaszolnak majd a kérdésekre. A vetélkedŇĎre a JármŇĪjavító honlapján tudnak email címmel regisztrálni a jelentkezŇĎk a versenyt megelŇĎzŇĎ napig. A második fordulót, amely egyben a döntŇĎ is lesz, szeptemberben rendezik meg. A verseny fŇĎdíja egy utazás Szentpétervárra, a második és harmadik díjai pedig a Vasúttörténeti Park által felajánlott családi belépŇĎk. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció