Az elŇĎfizet√©s√© a j√∂vŇĎ a hazai v√°llalati informatik√°ban is

A Hewlett Packard Enterprise (HPE) magyarországi leányvállalatának ügyvezetŇĎje, Szpisják Tibor várakozásai szerint a pandémia tapasztalatainak hatására a vállalati informatikában két irány fog igazán felerŇĎsödni. Egyrészt nem költözik mindenki és minden a felhŇĎbe, de általánosan nŇĎ az igény a felhŇĎ elŇĎnyeinek kiaknázására, másrészt ennek nyomán a költséghatékony elŇĎfizetéses konstrukciók iránt bŇĎvülhet a kereslet a cégek körében.

Szpisj√°k Tibor

A szakember úgy látja – és ezt támasztják alá a HPE tapasztalatai az IDC legutóbbi felmérése is –, hogy a nagyvállalatok vezetŇĎi bár elismerik a felhŇĎmegoldások értékeit, adataik és alkalmazásaik 70%-át nem kívánják a felhŇĎbe költöztetni. Helyette – biztonsági és teljesítménybeli megfontolások miatt – olyan hibrid megoldásokban gondolkoznak, amelyekben a fizikailag jelenlévŇĎ technológia platformok a felhŇĎmegoldásokkal ötvözhetŇĎek. A technológiai gyártók-és szolgáltatók ezt látva már most gŇĎzerŇĎvel azon dolgoznak, hogy kitalálják azokat a megoldásokat, amelyek megadják a felhŇĎélmény nyújtotta rugalmasságot, a könnyŇĪ elérhetŇĎséget, a platformokon és rendszereken átívelŇĎ mŇĪködést, illetve a teljesítményt a vállalatok saját rendszerében.

 

Szpisják Tibor szerint pont emiatt lesz vonzó az elŇĎfizetéses konstrukcióban elérhetŇĎ informatika a vállalatok számára Magyarországon is. Az ok kézenfekvŇĎ. Az ezt a megoldást választó cégek saját munkatársaik és a végfelhasználók számára mindig a lehetŇĎ legfrissebb technológiai megoldásokat kínálhatják, anélkül, hogy hatalmas befektetést kéne eszközölniük. A fogyasztásalapú konstrukciót választó vállalatok csak az aktuális igényeiknek megfelelŇĎ tárhely és számítási kapacitás tervezhetŇĎ költségeivel számolhatnak, ráadásul annak tudtában, hogy a kapacitásaik bármikor, nagyságrendekkel megnövelhetŇĎk.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció