Applikáció segíti a beléptetést a ma nyíló MediaMarkt áruházakban

A 144/2021-es kormányrendelet értelmében április 7-én újranyitnak a MediaMarkt áruházai. A mŇĪszaki áruházlánc áruval feltöltött, fertŇĎtlenített üzletekkel várja a vásárlókat. Az áruházakban maximalizálták az egyidŇĎben bent tartózkodó látogatók számát, a zökkenŇĎmentes beléptetést egy applikáció is segíti. 

Az április 6-án a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében a március 8-a óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén újra kinyithatnak. A MediaMarkt 32 áruháza április 7-tŇĎl a korábban megszokott nyitvatartási idŇĎben fogadja a vásárlókat. Az érvényben lévŇĎ rendelkezéseknek megfelelŇĎen 10 négyzetméterenként egy látogató tartózkodhat majd az üzletekben, amibe nem számítanak bele a 14 éven aluliak, a 65 éven felüliek és a fogyatékossággal élŇĎ személyek segítŇĎi. Az áruházakba való beléptetést a MediaMarkt kollégái a legtöbb áruházban egy applikáció segítségével is szabályozzák. 

 

„Arra számítunk, hogy az átmeneti boltzár feloldásával a fizikai áruházak forgalma heteken belül visszaáll a lezárást megelŇĎzŇĎ szintre. A vásárlók nagy részének továbbra is fontos, hogy a vásárlást megelŇĎzŇĎen személyesen meggyŇĎzŇĎdjenek a termékek minŇĎségérŇĎl, illetve a szaktanácsadók segítségét kérve döntsenek" – mondta Szilágyi Gábor, a MediaMarkt ügyvezetŇĎ igazgatója. A vezetŇĎ kiemelte, hogy vásárlóik és kollégáik egészsége érdekében az eladótereket rendszeresen fertŇĎtlenítik.

 

A pár héten át tartó, most véget érŇĎ boltzár alatt a megszokotthoz képest sokkal több játékkonzol és szoftver, okostévé, valamint notebook és kiegészítŇĎ (pl. webkamera, fülhallgató, nyomtató) fogyott. Utóbbiak számítottak egyébként - a digitális oktatásra való újbóli átállás következtében - a március 8-iki lezárás elŇĎtti hétvége slágertermékének is. Szilágyi emlékeztetett rá, hogy a boltzár elŇĎtti hétvégén az áruházi forgalom megháromszorozódott, és a MediaMarkt webáruházában is 70%-kal nŇĎtt a látogatószám. A nyitás után a forgalomban ennél sokkal kiegyensúlyozottabb változásra számít a vezetŇĎ.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció