A Huawei a v√°rakoz√°soknak megfelelŇĎen z√°rta a 2020-as √©vet

Több mint 3,8 százalékkal növelte globális árbevételét a Huawei Technologies 2020-ban az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat auditált teljes árbevétele a tavalyi évben 136,7 milliárd dollár lett, nettó nyeresége pedig elérte a 9,9 milliárd dollárt, ami 3,2 százalékkal magasabb az elŇĎzŇĎ évinél.

A Huawei Technologies, a világ egyik vezetŇĎ infokommunikációs megoldás szállítója 2020-as üzleti eredményeit Ken Hu, a vállalat elnökhelyettese ismertette március 31-én Sencsenben. "Az elmúlt évben a viszontagságok ellenére stabilan tartottuk magunkat" – mondta. 

 

A Huawei elnökhelyettese kiemelte: "Folyamatosan törekedtünk az innovációra, hogy értéket teremtsünk ügyfeleink számára, segítsük a járvány leküzdését, és támogassuk mind a gazdasági fellendülést, mind a társadalmi fejlŇĎdést szerte a világon. A kihívásokkal teli üzleti környezetben is elkötelezettek maradtunk a globális és diverzifikált ellátási lánc iránt, amely nem egyetlen országra vagy régióra támaszkodik, hanem szerte a világban megtalálható erŇĎforrásokat használja annak érdekében, hogy biztosítani tudja a beszerzés és ellátás folyamatosságát.”

 

 

A Huawei Technologies távközlési (Carrier) üzletága 2020-ban is azon dolgozott, hogy 170 ország és régió mintegy 1500 kommunikációs hálózatának stabil mŇĪködését biztosítsa a koronavírus-járvány közepette – ezzel segítette világszerte a távmunkát, az online tanulást és az online vásárlást. A különbözŇĎ nagyvárosokban végzett független mérések kimutatták, hogy a Huawei által kiépített 5G hálózatok a legjobb felhasználói élményt nyújtják. A vállalat a távközlési szolgáltatókkal együttmŇĪködésben világszerte háromezret meghaladó 5G innovációs projekt megvalósításában vett részt több mint 20 iparágban, köztük a gyártásban, a szénbányászatban, az acélgyártásban, valamint a kikötŇĎi hálózatok kiépítésében. A Huawei távközlési üzletágának árbevétele 2020-ban elérte a 46,4 milliárd dollárt, ami 0,2 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

 

A Huawei Technologies vállalati (Enterprise) üzletága az elmúlt évben nagy erŇĎfeszítéseket tett annak érdekében, hogy innovatív élethelyzet-alapú megoldásokat fejlesszen ki és digitális ökoszisztémát építsen minden lehetséges igényre. 2020-ban a Fortune Global 500-as listáján szereplŇĎ vállalatok közül 253 cég, valamint világszerte több mint 700 város választotta digitális transzformációjához partneréül a Huawei-t. A vállalat tavaly bejelentette az Intelligens Iker megoldását, amely az iparág elsŇĎ referencia architektúrája az iparágak intelligens fejlesztésének elŇĎsegítésére.

 

A koronavírus-járvány idején a Huawei technológiai szakértelme és megoldásai kulcsfontosságúnak bizonyultak a vírus elleni küzdelemben. Az egyik példa az a Huawei Cloud-on alapuló mesterséges intelligenciával támogatott diagnosztikai megoldás, amely segített a kórházaknak csökkenteni az orvosi infrastruktúrájukra nehezedŇĎ terhet. A Huawei partnereivel együttmŇĪködve felhŇĎalapú online tanulási platformokat indított el több mint 50 millió általános és középiskolás diák számára. 2020-ban a Huawei vállalati üzletágából származó árbevétel elérte a 15,4 milliárd dollárt, ami az elmúlt évhez képest 23 százalékos növekedést jelent.

 

 

A HarmonyOS és a Huawei Mobile Services (HMS) okoseszköz-ökoszisztéma bevezetésével a Huawei Technologies fogyasztói (Consumer) üzletága tavaly elindította az „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal”, vagyis „Seamless AI Life” stratégiáját. Ennek célja, hogy a fogyasztóknak elhozza a mindennel összekapcsolódó intelligens környezetet, mely az intelligens otthon, az intelligens iroda, az egyszerŇĪbb utazás, a fitness és egészség, valamint a szórakozás területét is érinti. 2020-ban 730 millióra nŇĎtt a Huawei okostelefont használók száma, a vállalat fogyasztói üzletágának árbevétele pedig elérte a 74,1 milliárd dollárt, ami 3,3 százalékos növekedést jelent éves összevetésben.

 

"2021-ben továbbra is összetett és változékony globális környezet vár ránk" – folytatta Hu. "A COVID-19 újjáéledése és a geopolitikai bizonytalanság folyamatos kihívásokat jelent majd mindenki számára a világon. A Huawei mélyen hisz abban, hogy a digitális technológia ereje új megoldásokat kínál a mindannyiunkat érintŇĎ problémákra.”

 

„Folyamatosan feszegetjük a technológia határait azzal, hogy teljes mértékben lefedjük a globális folyamatokat, és elŇĎsegítjük ügyfeleink és partnereink digitális átalakulását. Olyan digitális technológiát szeretnénk létrehozni, amely jobbá teszi az életet, intelligensebbé a vállalkozásokat és befogadóbbá a társadalmat. Hogy végül ezzel közelebb kerülhessünk egy teljesen összekapcsolt, intelligens világhoz” – tette hozzá Ken Hu. 

 

A Huawei Technologies 2020-as éves jelentését a KPMG tanácsadócég auditálta. A vállalat 2020. évi éves jelentése innen tölthetŇĎ le: https://www.huawei.com/en/annual-report/2020

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció