Ingyenes segítség a matek távoktatáshoz MatekOázisTV néven

A kormány friss bejelentése szerint április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat, ezzel a szülŇĎkre többlet feladat hárul a vírus elleni védekezésben. A kialakult helyzetre reagálva, a legkisebbek digitális oktatását is segítve elŇĎre meghatározott mŇĪsorrend szerint ingyenesen használhatók a Matek Oázis interaktív matek leckéi. A tanárok visszajelzései alapján kialakított leckéket az 1. osztálytól egészen a 12. osztályig igénybe lehet venni.

Miután a kormány az eddigi legszigorúbb korlátozást vezette be a koronavírus megfékezése érdekében, április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat is. Így tehát az elkövetkezendŇĎ hetekben mindenki, köztük a legkisebbek is otthon tanulnak majd. Az egyik legnépszerŇĪbb matek oktatási portál kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására MatekOázisTV néven ingyenes matematika tanulási lehetŇĎséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig a Matek Oázis interaktív tananyagaival. A szolgáltatás a tavalyi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 3500 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva lett kialakítva.

 

Céljuk, hogy segítsék a pedagógusokat, diákokat és szüleiket a kialakult nehéz helyzetben, ezért a tananyagok a digitális távoktatáshoz és otthoni felzárkóztatásra, gyakorlásra is használhatók.

 

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetŇĎség. Ezért egy hónapra elŇĎre meghatározott és nyilvánosan látható mŇĪsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint idŇĎszerŇĪek. A készítŇĎk legfŇĎbb szándéka, hogy ezzel jó idŇĎben érkezŇĎ, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevŇĎ általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak.

 

 

„A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintŇĪ matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentŇĎs ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. Az ŇĎsszel a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t” – mondta B. Békési Bea a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetŇĎje.

 

A tananyagok a www.matekmindenkinek.hu/matek-oazis-tv internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. HétfŇĎtŇĎl-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetŇĎséget. A délután 2 óráig tartó „délelŇĎtti” mŇĪsorok másnap, a délutáni sávban megismétlésre kerülnek. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerŇĪbb Matek Oázis tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

 

A Matek Oázis egyedülállóan interaktív anyagai segítik a matek könnyŇĪ és játékos elsajátítását, miközben folyamatosan kérdeznek is a diákoktól. LépésrŇĎl lépésre vezetik a gyerekeket, közben az interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani, azonnali ellenŇĎrzési lehetŇĎséget biztosítanak. Az anyagok sikerélményekkel motiválják a diákokat és erŇĎsítik az önbizalmukat, miközben használható tudást építenek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció