A Microsoft Magyarorsz√°g is k√©pviselteti mag√°t a Startup Hungary tan√°csad√≥ test√ľlet√©ben

Szabó Péter, a Microsoft Magyarország vállalati és partnerkapcsolati üzletágigazgatója is tagja lett a Startup Hungary tanácsadó testületének. A felhŇĎtechnológia és a mesterséges intelligencia, valamint vállalkozások digitális átalakulásának elkötelezett támogatójaként a Microsoft is aktívan részt vesz a startupok érdekképviseletét ellátó alapítvány munkájában. A Microsoft Magyarország nemcsak szakértŇĎi és technológiai támogatást nyújt a vállalkozásoknak, hanem az üzletszerzésben is kész segíteni ŇĎket.

Február eleje óta Szabó Péter, Partnerfejlesztési Igazgató személyében a Microsoft Magyarország is képviselteti magát a Startup Hungary tanácsadó testületében. A tagságot és az ezzel járó munkát Szabó Péter arra szeretné felhasználni, hogy a Microsoft erŇĎforrásait mozgósítva segítse a hazai startupokat a legjobb nemzetközi módszerek átvételében és az üzletszerzésben.Szabó Péter

 

„Folyamatosan keressük lehetŇĎségeit annak, miként tudnánk még inkább támogatni a magyarországi startup-közösséget. A Startup Hungary-hoz való csatlakozásunk számomra azt jelenti, hogy vissza tudunk valamit adni a közösségeinknek abból, amit tŇĎlük kaptunk; hogy meg tudjunk osztani a tapasztalatainkat és tudásunkat, amelyek révén újabb hazai startup unikornisok születhetnek. Nagy örömmel tekintek a magyar startup-közösség legjelesebb képviselŇĎivel való közös munka elé. Biztosíthatom ŇĎket arról, hogy a Microsoft Magyarország az együttmŇĪködés révén minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja a vállalkozások új generációját az elindulásban” – mondta Szabó Péter.

 

A támogatásra a kezdŇĎ vállalkozások a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben szorulnak rá csak igazán, ám egy olyan technológiai világcéget a támogatóik között tudva, mint a Microsoft, nem kell mindent az alapoktól kezdeniük. A Microsoft megbízható partnerként áll mellettük és most akár az üzletszerzésben is hathatós segítséget tud nyújtani nekik. Azon túl, hogy számítási kapacitásokat bocsát a rendelkezésükre a felhŇĎben, a startupokat összeköti a mintegy 40 ezer kereskedŇĎt és több százezer viszonteladót magába foglaló Microsoft partnerhálózattal is.

 

A Microsoft mind Magyarországon, mind nemzetközi téren lelkes támogatója a startup ökoszisztémának. A BizSpark és BizSpark+ programokat felváltó Microsoft for Startups program a világcég szakértŇĎi bázisát és legmodernebb technológiáit teszi hozzáférhetŇĎvé az eredeti ötletekkel induló kezdŇĎvállalkozásoknak. A program keretében a magyar startupok ingyen üzletfejlesztési, technológiai, marketing és sales tanácsokhoz juthatnak és ingyenesen érhetik el a társaság felhŇĎszolgáltatását is. A mintegy 4000 üzleti megoldást tartalmazó Azure Marketplace például komoly támogatást nyújthat akár ahhoz is, hogy a hazai startupok külföldi piacokra is betörhessenek.

 

További információ a Microsoft startupokat megcélzó programjairól a cég angol nyelvŇĪ oldalán és a Microsoft for Startups LinkedIn felületen olvasható.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció