NevelŇĎsz√ľlŇĎket keres a Nemzetk√∂zi GyermekmentŇĎ Szolg√°lat nevelŇĎsz√ľlŇĎi csoportja

A GyermekmentŇĎ Szolgálat több, mint 25 éve fennálló modellnek szánt programja keretében állami nevelésbe vett gyermekek családokban  történŇĎ gondozását biztosítja Pest megyében és Budapesten.

A nevelŇĎszülŇĎk feladata összetett és felelŇĎsségteljes, ezért a Nemzetközi GyermekmentŇĎ Szolgálat komoly kiválasztási folyamat eredményeképpen köt szerzŇĎdést a gyermekeket fogadó családokkal, házaspárokkal. A kiválasztási folyamat része a miniszteri rendeletben is szabályozott képzés, melynek során a jelentkezŇĎ család vagy házaspár meggyŇĎzŇĎdhet saját alkalmasságáról és ismereteket szerezhet a nevelŇĎszülŇĎi munkáról. A nevelŇĎszülŇĎk munkájukat foglalkoztatási jogviszonyban végzik, ŇĎket munkájukért juttatások illetik meg. A nevelŇĎszülŇĎknek nem a vérszerinti szülŇĎk, a vérszerinti család másolása a dolga, hanem családi minták nyújtása, és ezzel egyidejŇĪleg a vérszerinti családdal való kiegyensúlyozott kapcsolattartás. ElsŇĎdleges feladatuk, hogy tartsák szem elŇĎtt a gyermek mindenek felett álló érdekeit, s ami talán még ennél is nehezebb, formálják át úgy saját motivációikat, érzelmeiket, hogy vállalásuknak eredményesen eleget tudjanak tenni. 

 

Nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek személyre szabott gondozására, nevelésére és fejlesztésére; ennek érdekében a nevelŇĎszülŇĎk munkáját gyermekorvos és gyógypedagógus is támogatja. Szükség esetén külsŇĎ szakemberek - pl. fejlesztŇĎ pedagógus, gyermekpszichológus, gyógytornász - segítségét is igénybe veszik. 

 

Várják olyan családok, házaspárok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy állami nevelésben élŇĎ gyermekeknek szeretŇĎ otthont és támogató családi hátteret biztosítsanak.

 

További információ:  123beal@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-520-50-87-es mobilszámon.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció